Powiedz jakich kolorów użyłeś do wymalowania trupów, są kapitalne
[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Bohuna
Jest bosko
jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia to te kłębki ( pajęczyny?) nad głową dreda, dziwnie to wygląda, a poza tym to jest istna poezja, jestem pod wieeeeelkim wrażeniem! bravo!
to są włosy! dred jest stary, to i włosy ma licheFlameon wrote:Jest boskojedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia to te kłębki ( pajęczyny?) nad głową dreda
Hmmm, możliwe, że trochę za bardzo się skotłowała ta pajęczyna
Tak czy siak zrobiłem ją z waty i werniksu. Powyciągałem z kłęby po kilka włosków i nałożyłem je pędzelkiem na posmarowaną werniksem powierzchnię.
W tym wieku nie ma w tym nic dziwnego... Dread: "To ja mam garb?!" 
W takim razie są to włosy na plecach/garbiemahon wrote:to są włosy! dred jest stary, to i włosy ma licheFlameon wrote:Jest boskojedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia to te kłębki ( pajęczyny?) nad głową dreda
czemu ja dopiero teraz tu zagladnalem - normalnie zbieram szczene z podlogi ... naprawde super ...
Cieszę się, że się podoba 
Tymczasem wipik zlecenia jednego ze zleceń nad którymi pracuje. Kolejna stara figurka. Zwykłe malowanie w moim stylu, ok 15 godzin pracy, i kodeksowa kolorystyka. Muszę jeszcze podkręcić metaliki, bo narazie nie mają w sobie żadnych odcieni.
To tak w przerwie przed jakimś większym projektem...
Ale napiszcie mi co myślicie
[rimg]https://img52.imageshack.us/img52/4527/forum41.jpg[/rimg]
Tymczasem wipik zlecenia jednego ze zleceń nad którymi pracuje. Kolejna stara figurka. Zwykłe malowanie w moim stylu, ok 15 godzin pracy, i kodeksowa kolorystyka. Muszę jeszcze podkręcić metaliki, bo narazie nie mają w sobie żadnych odcieni.
To tak w przerwie przed jakimś większym projektem...
Ale napiszcie mi co myślicie
[rimg]https://img52.imageshack.us/img52/4527/forum41.jpg[/rimg]
15 godzin jak narazie czy 15 zaplanowane na całość? Bo jeśli na całość to jesteś torpeda!
Jak to podpicować? Oczywiście uszkodzenia na pancerzu - reszta już jest git
A nie chciałbyś tych kościanych elementów zrobić w takie krechy jak ludzie czasem na tyranidach robią?
Jak to podpicować? Oczywiście uszkodzenia na pancerzu - reszta już jest git
A nie chciałbyś tych kościanych elementów zrobić w takie krechy jak ludzie czasem na tyranidach robią?
pancerz nieco monotonny i w paru miejscach mi te kosciane elementy nie pasuja jakosciowo do calosci..
poza tym super - ludzie powinni sie od tej figurki uczyc ile daje mocne konturowanie/darklining
poza tym super - ludzie powinni sie od tej figurki uczyc ile daje mocne konturowanie/darklining
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Karandras! Yeah!
Zielony pancerz OK, segmentowy hełm OK, czerwienie OK, kitka OK, kościane elementy - mogą być...
Wolałbym też czerwone soczewki zamiast niebieskich. Technicznie czysty i ładny, ale faktycznie, trochę monotonny momentami. Jednak jak na 15 godzin (myślę, że "do tej pory"), to super! Ładne gemy i ten skarabeusz, czy co ona tam ma - na czubku hełmu.
P.S. czyli Post Sławolum
Myślę, że darklining się sprawdza przy takich segmentowych modelach, w których jest dużo rowków, a u Eldarów większość taka jest
Zielony pancerz OK, segmentowy hełm OK, czerwienie OK, kitka OK, kościane elementy - mogą być...
P.S. czyli Post Sławolum
Myślę, że darklining się sprawdza przy takich segmentowych modelach, w których jest dużo rowków, a u Eldarów większość taka jest