[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Flameon

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Flameon »

Jest bosko :D jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia to te kłębki ( pajęczyny?) nad głową dreda, dziwnie to wygląda, a poza tym to jest istna poezja, jestem pod wieeeeelkim wrażeniem! bravo! :clap: :clap:
Powiedz jakich kolorów użyłeś do wymalowania trupów, są kapitalne :D
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Flameon wrote:Jest bosko :D jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia to te kłębki ( pajęczyny?) nad głową dreda
to są włosy! dred jest stary, to i włosy ma liche ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Bohun

Post by Bohun »

Hmmm, możliwe, że trochę za bardzo się skotłowała ta pajęczyna 8) Tak czy siak zrobiłem ją z waty i werniksu. Powyciągałem z kłęby po kilka włosków i nałożyłem je pędzelkiem na posmarowaną werniksem powierzchnię.
mahon wrote:
Flameon wrote:Jest bosko :D jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia to te kłębki ( pajęczyny?) nad głową dreda
to są włosy! dred jest stary, to i włosy ma liche ;)
W takim razie są to włosy na plecach/garbie ;) W tym wieku nie ma w tym nic dziwnego... Dread: "To ja mam garb?!" :D
Marek

Post by Marek »

Szczena na podlodze...
:clap:
*** de gustibus non est disputandum ***
Thral

Post by Thral »

Supeeeeeeer!!!!!
dead

Post by dead »

czemu ja dopiero teraz tu zagladnalem - normalnie zbieram szczene z podlogi ... naprawde super ...
Bohun

Post by Bohun »

Cieszę się, że się podoba :D

Tymczasem wipik zlecenia jednego ze zleceń nad którymi pracuje. Kolejna stara figurka. Zwykłe malowanie w moim stylu, ok 15 godzin pracy, i kodeksowa kolorystyka. Muszę jeszcze podkręcić metaliki, bo narazie nie mają w sobie żadnych odcieni.

To tak w przerwie przed jakimś większym projektem... 8)

Ale napiszcie mi co myślicie :D

[rimg]https://img52.imageshack.us/img52/4527/forum41.jpg[/rimg]
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

15 godzin jak narazie czy 15 zaplanowane na całość? Bo jeśli na całość to jesteś torpeda!

Jak to podpicować? Oczywiście uszkodzenia na pancerzu - reszta już jest git :)
A nie chciałbyś tych kościanych elementów zrobić w takie krechy jak ludzie czasem na tyranidach robią?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

pancerz nieco monotonny i w paru miejscach mi te kosciane elementy nie pasuja jakosciowo do calosci..
poza tym super - ludzie powinni sie od tej figurki uczyc ile daje mocne konturowanie/darklining ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Karandras! Yeah!

Zielony pancerz OK, segmentowy hełm OK, czerwienie OK, kitka OK, kościane elementy - mogą być... ;) Wolałbym też czerwone soczewki zamiast niebieskich. Technicznie czysty i ładny, ale faktycznie, trochę monotonny momentami. Jednak jak na 15 godzin (myślę, że "do tej pory"), to super! Ładne gemy i ten skarabeusz, czy co ona tam ma - na czubku hełmu.

P.S. czyli Post Sławolum
Myślę, że darklining się sprawdza przy takich segmentowych modelach, w których jest dużo rowków, a u Eldarów większość taka jest ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply