[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by sea.man »

No to tutaj metaliki juz duzo bardziej kontrastowe i efekt duzo lepszy.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
JerzyK

Post by JerzyK »

Uff, wymęczyłem oddział kosmicznych wilków:

ImageClick to see full-sized image

Przy okazji zrobiłem lepsze (mam nadzieję ;)) zdjęcia dreda:

Dalej jest cały czarny, ale teraz widać lepiej jak bardzo :P
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No, oddział jako całość wygląda świetnie! Masz ten swój styl, wyrazisty i rozpoznawalny już :)

Ogólnie to do paru momentów bym się doczepił tradycyjnie, ale chyba dam spokój.

Za rto Dreadnoughta zmęczę oczywiście. Tak, dobrze powiedziałeś - widać, jaki jest czarny :D Jak smoła, ale za to wyraźniej widać detale. I wciąz podstawka jest dla mnie najlepsza.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
JerzyK

Post by JerzyK »

Zgodnie z ostatnią modą pomalowałem Mistrza Baltazara z Mrocznej Zemsty (przy okazji eksperymenty z nowym tłem - nie wiem czy do końca udane :| ):

Figurka na eBaya - może komuś podejdzie mój styl...
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

oh i love the colour, the purple is so intense and vivid ! Great job on the NMM too, i like the scratches on the sword but i think maybe a bit more contrast there might give it a bit more of a metallic sheen than a stony/dulled blade.
Rentall

Post by Rentall »

fiolet rzeczywiscie intensywny, ale chyba troche plaski. Biały na skrzydelkach rownież moglby miec wieksza głebie.
Nie podchodzi mi rozjasnienie pancerza na zołto, wyglada jakby stał pod latarnia, moze dorob jakas lampe i wtedy bedzie komponowało się ze scenka :)
Jak dla mnie tło zdało egzamin, fajnie wyglada
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No, jakie ładne zdjęcia :)

Malowane jest na pewno udane i w Twoim stylu, na pewno ciekawie i nieźle spasowane kolory. Mi tam osobiście to rozjaśnienie do żółtego nie przeszkadza, coś nowego przynajmniej :) Ale ostrze miecza jest szare, mimo że taki Twój styl. Nie, ono dla mnie jest szare :) Trochę podstawka uboga...

Super soczewki w hełmie, ładnie świecą!

I brakuje tych ostrych krawędzi, wszędzie w sumie. Jeśli to na eBay, to dobrze by było podciągnąć model kreskami i zbliżyłbyś się mocno do stylu 'EM, a to też nieźle chodzi na aukcjach :) Ale trzymam kciuki za tego ludzika.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

JerzyK

Post by JerzyK »

Chaos Chosen Champion z Mrocznej Zemsty, pomalowany do mojej kolekcji. Skupiłem się na mocnym (khornowym) nasyceniu czerwieni i złotym NMM. Parę rzeczy można było zrobić lepiej (chociażby efekt skapującej krwi z buławy), ale ogólnie chyba daje radę. Podstawka wymyślona na szybko, ale moim zdaniem pasująca do chaosu. A co Wy myślicie?

Rentall

Post by Rentall »

fajna czerwien, srerbny nmm tez fajny, ale złoto wogole nie swieci i nie wyglada jak zloto niestety.. plus za free hand na plaszczu :) generalnie figurka przyjemna, do armii jak znalazl
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Dopiero, co pochwaliłem za zdjęcia, to znów wrzucił przegrzane... Ta czerwień aż za mocno bije po oczach jednak :)

Ale malowanie na pewno udane i mi akurat w całości pasuje. Może ten płaszcz zrobiłbym bardziej pod szary, niż pod niebieski, ale to szczegół.

Na podstawce mogłoby sie znaleźć więcej odcieni, bo cała w fiolecie jest nieco nudna. Za to żółto-czarne paski z tyłu na broni są super :clap:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply