[PL] a co Ana porabia?
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] a co Ana porabia?
Bardzo ładnie! Przyłączam się jednak do opinii Slawola dot. włosów, mi również się nie podobają. Fajny pomysł z tą książką, chyba też zacznę czerpać inspiracje z czegoś a nie z własnego widzimisię 

swietnie poradzilas sobie z tematem i zalozeniami zlecenia, zreszta freehandy to jeden z Twoich mocnych punktow IMO.. bardzo podoba mi sie podstawka - nie jest ani przeladowana ani tez za skromna - jak dla mnie w sam raz i trzyma klimat.. twarz figurki wyrazista i ciekawie rozwiazana kolorystycznie..
przyczepie sie do wlosow - elementu ktory wytknal Slawol.. w fazie WIP bardzo podobal mi sie odcien, tutaj sposob malowania niezbyt mi odpowiada.. moze faktycznie problemem jest zbytnie skojarzenie z drewnem?
i jeszcze jedna uwaga co do koloru sukienki - wydaje mi sie ze momentami w tonach posrednich jest za duzo fioletu (np z tylu na lydce)
przyczepie sie do wlosow - elementu ktory wytknal Slawol.. w fazie WIP bardzo podobal mi sie odcien, tutaj sposob malowania niezbyt mi odpowiada.. moze faktycznie problemem jest zbytnie skojarzenie z drewnem?
i jeszcze jedna uwaga co do koloru sukienki - wydaje mi sie ze momentami w tonach posrednich jest za duzo fioletu (np z tylu na lydce)
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Bardzo mi się podoba, z resztą jak wszystko spod Twojego pędzla
Najbardziej podoba mi się podstawka, skałka wyszła cudnie.
mogła byś powiedzieć z czego jest zrobiony mech na skałce??
Najbardziej podoba mi się podstawka, skałka wyszła cudnie.
mogła byś powiedzieć z czego jest zrobiony mech na skałce??
praca od poczatku zapowialadala sie ciekawie, nie ma sie bardzo do czego przyczepic a pomysl z ksiazka rewelacja, az czuc powiew wiatru 
co ja ci będę pisał .... wszystko ci już napisali .. ale kiecka wyszław klimacie hippisowsko indyjskim /.. miała być czerwona czy różowa ??
fajna podstawka .. To prawdziwy kamulec ??
fajna podstawka .. To prawdziwy kamulec ??
Najlepsza jest podstawka
a najmniej mi się podobają włosy ,takie drewniane jak zauważył Slawol 

Skóra, podstawka, książka oraz kamień wymiatają - roślinność wygląda jak żywa Świetna praca, piszę krótko ponieważ ciężko się przyczepić do czegokolwiek. Jak dla mnie jesteś mistrzynią free hand`ów 
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Dzięki za tyle fajnych komentarzy!
Tak tak, Kacpero - też widzę, że ten fiolet tu przeszkadza, ale oczywiście malując tego nie widziałam, albo mnie to nie raziło. Na fotkach jednak wiele rzeczy interpretuje się inaczej.
Włosy - przyznaję, że nie wyszły. Sama nie wiem czemu ... może trafiły na gorszy dzień? Bywa.
Mnie samej też się nie podobały, ale ile razy można poprawiać?
Po prostu w pewnym momencie powiedziałam stop. Gorzej by wyglądały z chropowatą nierównością od poprawek
Fajnie, że i Wam nie leżą - dobrze wiedzieć, że to nie moja fanaberia.
Co do mchu na skale, to jest to mech ze sklepu modelarskiego ... nie pamiętam producenta, ale z pewnością jest tego sporo na rynku. (Reszta to suszki z lasu)
Tak tak, Kacpero - też widzę, że ten fiolet tu przeszkadza, ale oczywiście malując tego nie widziałam, albo mnie to nie raziło. Na fotkach jednak wiele rzeczy interpretuje się inaczej.
Włosy - przyznaję, że nie wyszły. Sama nie wiem czemu ... może trafiły na gorszy dzień? Bywa.
Mnie samej też się nie podobały, ale ile razy można poprawiać?
Po prostu w pewnym momencie powiedziałam stop. Gorzej by wyglądały z chropowatą nierównością od poprawek
Fajnie, że i Wam nie leżą - dobrze wiedzieć, że to nie moja fanaberia.
Co do mchu na skale, to jest to mech ze sklepu modelarskiego ... nie pamiętam producenta, ale z pewnością jest tego sporo na rynku. (Reszta to suszki z lasu)
swieta racjaAna wrote:Na fotkach jednak wiele rzeczy interpretuje się inaczej.
Stop competing with others. Start competing with yourself.

A mi jak zwykle podoba sie kontrast w calym malowaniu.
Przyciaga wzrok !!
p.s.
wlosy mi tez nie leza, a rzeba nie pomaga raczej
Przyciaga wzrok !!
p.s.
wlosy mi tez nie leza, a rzeba nie pomaga raczej