[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by Gildor »

Witam!
W końcu skończyłem malować ten czołg :P
Mam nadzieję,że się podoba. Wszelkiego rodzaju krytyka mile widziana.
Pozdrawiam.
ImageClick to see full-sized image
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Zastosowałeś rady Machonia - i z doskonałym rezultatem!

Przynajmniej z przodu :twisted: A czemu z tyłu futro takie ciemne, czemu czerwony płaszcz nie wycieniowany :pray: ?

Ładnie pomalowany model, podoba mi się obuch młota i złoto. Rękojeść młota trochę pociapana. Podstawkę też dobrą dobrałeś, teren może być, choć nie pasuje mi to wszystko "rdzawe" do takiego błyszczącego modelu ;) Malowaniu brakuje troszkę jeszcze płynności miejscami, ale to niewielki detal. Przydałaby się fotka na innym tle, żeby lepiej było widać błysk metalu :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Gildor

Post by Gildor »

https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... iszw-1.png
Ucięło fotkę, proszę obczaj płaszczyk z linku powyżej.
Jest cieniowany ale delikatnie bo ostatnio mi mówiono, że moje płaszcze nie wyglądają jak płaszcze i, że są plamiste :D
To jest zarządca krasnali górników, który stoi z boku na wyrobisku i patrzy kto się obija, a tak na prawdę to dorwałem ostatnio nowe suche pastele od siostry i gdzieś trzeba było je przetestować. :wink:
Dziękuję, jest na sprzedaż może się skusisz? xD :bonk:
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Gildor wrote:Dziękuję, jest na sprzedaż może się skusisz? xD :bonk:
Gdybym był kolekcjonerem, kto wie... A tak sam wciskam swoje cuda ludziom :bonk:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

NMM dosc efektowny ;) jednak tyl figurki (plaszcz) wyglada jakby byl dopiero zaczety.. przydalby sie na nim mocniejszy kontrast..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Gildor

Post by Gildor »

Witam!
Kilka nowości, jedna renowacja.
Gdyby ktoś skomentował byłbym na prawdę wdzięczny :)

KRAŚ

PODSTAWKI

ANIOŁEK WIP
nmm muszę miejscami wyciągnąć, wiem :)

Pozdrawiam, miłego weekendu!
Image
Cylian

Post by Cylian »

Krasia poprawiałeś? Nie widzę zbytniej różnicy pomiędzy wcześniejszymi fotami, z tymże teraz wygląda jakby spadał (odklejałeś go?)
Podstawki całkiem całkiem, jednak dla mnie to wszystko jest za bardzo rozpłaszczone(?) ale to raczej wina samej masy. BTW pod jakie figsy je robiłeś?
Aniołek podoba mi się najbardziej, zwłaszcza skrzydła, wg. mnie wychodzą rewelacyjnie.

Pozdrawiam
Rentall

Post by Rentall »

Tak jak zostalo wczesniej powiedziane, roznicy w krasiu nie widac, po za tym ze sie przewraca :wink:
Co do anilola, to nmm powinienes wyciagnac chyba wszedzie :mrgreen: moim zdaniem najlepszymi elementami do tej pory tej figurki to skrzydła, ktore sa na prawde fajne i fioletowa szmata, twarz jest jeszcze do pomalowania ?
loler

Post by loler »

Mi się podobają prace. Aniołek najlepszy, skóra i skrzydła na duży+.
Image
Wojto

Post by Wojto »

Kraś wygląda teraz lepiej , ale chyba zrobiłeś tylko nowe zdjęcie :D.Te podstawki są strasznie płaskie i rozlazłe.Ty tam masz robić te podstawki dla jakiejś firmy ,to zrób po prostu doklejane części.Wiesz te listki wyglądają jak by przedeptało po nich stado mamutów, a jak byś je ładniej wyrzeźbił i były by doklejane a nie od razu z całą podstawką to otworzyło by ci to nowe możliwości.Dla producenta jest to też o tyle fajne rozwiązanie że kupujący będą mogli konwertować podstawki np. dać ten liść czy nie dać .Przynajmniej dla mnie byłoby super :D

Aniołek jak na razie trzyma klasę :clap: . Choć mam nie odparte wrażenie że tylko klatka piersiowa jest na razie skończona. Skrzydła wyglądają jak byś na nich rozmazywał farbę z pędzla , bo w jednym miejscu są pomalowane w drugim nie a na dole jeszcze jakieś glazy fioletowe.No i ta miniówa też wygląda dobrze jak na razie.

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Post Reply