[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacper_gda

Re: [PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by kacper_gda »

Praca pierwsza klasa ! :) Ostrze miecza wyszło naprawde fajnie. Figurka bardziej nadaje sie na półke niz do gry :p
Flameon

Post by Flameon »

Ostrze miecza i ten gem na lasce pierwsza klasa :clap: szkoda tylko ,że model sam w sobie ma taka pociągłą twarz :P
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o jezu tranzwestyla z lagą .... a poza tym fajne malowanie jak na takie tam na stół :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Gildor

Post by Gildor »

Figsa bardzo spoko ale czy przejścia na białym nie są zbyt ostre? Rozumiem,że to taki styl ale myślę, że warto było pokusić się o nieco delikatniejsze klimaty.
Mimo tego jak już wspomiałem bardzo fajnie. Ciekawa podstawka pod względem kolorystycznym, od razu na myśl nachodzi jakaś obca planeta :D
Image
loler

Post by loler »

bardzo mi się podoba. Szczególnie dobrze wyszła twarz i mieczyk.
modelik do grania.
:shock: chciałbym taką armią grać :wink:
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

loler wrote:
modelik do grania.
:shock: chciałbym taką armią grać :wink:
Lepiej się szybko przyzwyczaj do takich tekstów u Szarego - dobrze, że nie napisał tym razem, że to tabletop, choć "modelik do grania" znaczy mniej więcej to samo :lol:

@Szary - model bardzo udany! Tym razem krótko ode mnie: nie podoba mi się ten jasny płaszcz, wygląda grubo i... I "jakoś tak", no nie wiem, tak po prostu... ;) Dalej - mimo że lubię metaliki, to tym razem wolałbym jednak NMM do takich żywych kolorów, ale złoto wyszło bardzo ładnie :)

Za to podoba mi się bardzo laska a' la marmur, fiolet :clap:, ostrze miecza, no i klejnoty. Detale dopracowane. Całość jest bardzo kolorowa, ale nie ma tutaj bałaganu mimo wszystko. Praca ogólnie bardzo ładna! Gratuluję.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Zgadzam się z Gildorem, odnośnie płaszczyka. Jakoś marnie pomalowany, ale umiem sobie wyobrazić moje malowanie ... zmusiłabym się do pomalowania tyłu ze względu na przód ;)
Cały tył jest wyrzeźbiony paskudnie - włosy mop i niekształtna peleryna - fuj.

Malowanie spoko :) miejmy nadzieję, że plan zadziała.
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

taaa.. "modelik do grania" ;) super malowanie jak na ludka armijnego ;)
figurka sama w sobie nie podoba mi sie, ale obrales fajna koncepcje postaci "nieziemskiej" (kolorsytyka), ktora umiejetnie zrealizowales..
jest pare rzeczy ktore moznaby poprawic (wspomniany tyl plaszcza) ale jest tez kilka smaczkow dzialajacych na plus (ostrze miecza, freehandy, gemy) - m. in. te detale sprawiaja ze figurka bez watpienia bedzie wzbudzala podziw na stole..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

:lolsign: Loler jeszcze nie oswoił się z lokalnymi dowcipami typu "tabletop Szarego" :P

fajna praca. mi tam się podoba. akurat mi podobnie jak Kacprowi ten model się specjalnie nie podoba. nigdy mnie nie zachwycał. wiem, że ludzie go mocno przeżywali w czasie kiedy nie było za bardzo alternatyw do GW, a jak wiadomo tam modele kobiece były nieliczne. czyli jechała na fali "baba wśród chłopów"....

jak na twój tabletop to jak zwykle super. na wystawkę też się nadaje. wiem że umiesz lepiej, ale po co?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Proponuję rangę dla Szarego - "Tabletop Master" :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image