[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Wisnia

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Wisnia »

Lepszej czerwieni już się chyba zrobić nie da, mistrzostwo, po prostu mistrzostwo :)

Co do komiksowego stylu - pod zupełny "komiks" bym tego nie podpinał :wink: Są rysownicy i inkerzy którzy robią naprawdę różne prace, a Twoja Monique przypomina mi bardzo styl Jima Lee :) Co oczywiście nie znaczy, że to źle, bo zamierzony efekt osiągnąłeś w 100%, a jakoś malowania nie podchodzi pod jakąkolwiek krytykę :wink:

Pozdrawiam

Wisnia
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

cud i miod, panie! jak mialem jakies uwagi, to juz je inni przekazali ;)
Bohun wrote:Nie dałem zdjęć z tyłu, gdyż figurka nie wydaje mi się interesujące z tego ujęcia i malowanie też jest przez to mniej efektowne.
a ja powiem, patrzac na fragment tylu plaszcza widoczny na tych zdjeciach, ze malowanie nie wyszlo ci tak jak reszta. chcesz mnie wyprowadzic z bledu?
Image
Gazza

Post by Gazza »

Bohun to roxxxooorrr!! Prawdziwy Red Mastah!
Wszystko zostało już napisane. Jako miłośnik komiksów widziałbym tylko więcej wspomnianych "czarnych krech", które zbliżyłyby ją do komiksowego stylu!
Nie zgodzę się tylko z Martą, że piersi to "wina" rzeźbiarza! IMO to zasługa! Nie są wcale za duże tylko jej kurtka/pancerzyk/czy co-to-tam ładnie je modeluje.
Kilka doróbek i będzie mistrzostwo świata!
Pozdro!
Cold "Strobe Light Network"
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Łoj, przegapiłem temat. Wszystko już powiedzieli, więc nic tu po mnie tym razem :twisted:

Praca piękna! Skóra mi się najbardziej podoba, a czerwienie to masz już opanowane :clap: Złoto jedynie takie trochę żółtawo-brązowawe i jednolite na całej powierzchni. Chyba za dużo midtones, a za mało shadows & highlights ;)

A i brakuje mi tutaj freehandów... :pray: Pusto strasznie, bo sam model nie ma zbyt wielu detali, raczej wiele płaskich i jednolitych powierzchni :) No ale to z kolei pole do popisu przy malowaniu jednego koloru, np. czerwonego ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Renaw

Post by Renaw »

Nie mam nic do zarzucenia twojej pracy. Jest super jak zwykle. Ty nie potrafisz nic spaprać, co za skandal :D
Super! :clap:
Bohun

Post by Bohun »

Oto mały sneak-peak skończonego Dreada.

Całość z najróżniejszymi ujęciami powinna być jutro :D

[rimg]https://img683.imageshack.us/img683/6617/forum23k.jpg[/rimg]
Lemartes

Post by Lemartes »

Masakra :shock: Poprostu miazdzy, swietna rdza, krew na szponach, podstawka pod klimat tez ;) Mam takie wrazenie ze rdza jest troszke za mocna...technicznie bardzo ok, ale kolo juz dawno by sie rozsypal z czyms takim ;) No ale battle dmg polaczony z idealnie gladkimi przejsciami ci sie udal.Nie podoba mi sie tylko pajeczyna na gorze drednota, na sztandarze jest super, ale tam ponad glowa wyglada jakby ci przypadkiem upadlo ;) Swietne.
Image
loler

Post by loler »

:clap:
Świetne przejścia, kompozycja... długo można by chwalić dlatego napiszę co mi się mniej podoba. Pajęczyny- na sztandarze wyglądają jeszcze fajnie, ale już na korpusie czy podstawce jakoś mniej przekonująco. Może dlatego że są jakby zbyt skłębione?
W sumie to tyle. nie umiem się do niczego więcej przyczepić :(
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

nie dziwne że ci dred zakurzył się i pajęczynami obrósł.. co to widzieliśmy go na początku :roll:
im dłużej na niego patrze to wygląda jak ludek z WM do piratów albo najemników

na podstawce "woda" jakiej firmy ??

no normalnie piratami z karaibów mi jedzie (somthing fishy about it)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Gildor

Post by Gildor »

ImageClick to see full-sized image

Jak zrobiłeś pajęczynę?
Image
Post Reply