[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by Gildor »

Wszyscy będziecie myśleć że ten badyl wygląda jak badyl aż nie zobaczycie go w trójwymiarze :mrgreen:
A to, że nigdy go nie zobaczycie (najprawdopodobniej, bo raczej pomaluję coś lepiej)to inna strona medalu.
Pozostało Wam mi zaufać :wink:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Nameless wrote:a dlaczego? ty miales prawo zasugerowac, Gildor mial prawo z sugestia sie nie zgodzic. a ze do tego dolozyl swoje wyjasnienie, to nie odczytuje jego odpowiedzi jako "a wsadz sobie taka sugestie w 4 litery"
no i nie odebralem tego w ten sposob :)
chodzilo mi raczej o to, ze ludzie sa bardziej sklonni komentowac/pomagac kiedy widza, ze ich produkowanie sie na cos sie przydaje. nie dotyczy to oczywiscie "pisarzy" - czyli Ciebie, mnie i Slawola :mrgreen: (który chyba swoją drogą zaginął, skoro ciągle nie ma tu jego komentarza) :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

ale chwila moment Mahoniu. czy musimy zgadzac sie z kazda sugestia? jak widze Gildor przeczytal wypowiedz, zastanowil sie nad nia i postanowil sie nie zgodzic. nie olal komentujacego, wiec nie widze powodu zeby ktokolwiek sie w takim przypadku obrazal.
a to, ze mnie brak zgody w tym przypadku mocno dziwi, to juz inna sprawa ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Nameless wrote:ale chwila moment Mahoniu. czy musimy zgadzac sie z kazda sugestia?
absolutnie nie! w zadnym wypadku...
co wiecej - prowokuje to ciekawe dyskusje :twisted:
-- Mahoń

Image

Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

O kurde to Tobie Gildor ten badyl nie przeszkadza? :lol:
Ale widzę, że nie tylko ja Ci go miałam zamiar wytykać i spełzło na niczym, więc nic już o nim więcej nie powiem :doh:

Lepiej powiem co mi się podoba i chciałabym, żeby reszta taka była:
Złoty przeplatany napierśnik, rozjaśnienia szarych elem. ubiorów oddziału, sztandar - schludny, czyt. staranny.
Ostatni leśny elfiszon robi na mnie najmniej pozytywne wrażenie, bo nie znalazłam ani jednego estetycznie pomalowanego miejsca ... :roll: a może to kwestia zdjęcia? Jeśli jednak okaże się że nie, to wdam się w szczegóły :twisted:
Coś jest w wielu tych miejsca z brakiem gładkich przejść, które robią wrażenie jak byś rozjaśniał przeschnięta farbą. Może za mało rozcieńczasz farby? I możesz sprawdzić, czy zwiększenie ilości przejść w rozjaśnieniach nie pomoże Ci osiągnąć gładsze przejścia ...
Za to najlepiej wydaje mi się być pomalowany elf ze sztandarem. Tam wszystko jest gładkie i ciekawe. Żaden element nie zlewa się nieczytelnie - dobrze zaplanowałeś kolorystykę.
-- Ańa

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Jestem, jestem, Moi Drodzy, ale musicie mi wybaczyć absencję ostatnio - mam na głowie wielką masówkę demonów do WFB, już kończę w sumie tę walkę trwającą prawie 3 miesiące :D A zaraz po nich dostaję HE, w mniejszej ilości... ;) Fotki całości może kiedyś zrobię, nie wiem, bo na bieżąco oddawałem w sumie figurki, a w "międzyczasie" zrobiłem jeszcze ponad 20 Witch Elfek, Assassinki, Cauldron of Blood... :suicide: Na szczęście to wszystko "tablety", więc poszło w miarę sprawnie, parę modeli było na "większy wypas", niż zwykłe malowanie.

A cóż to, Mahoniu, nie chce Ci się nadrabiać gadaniną za mnie i Namelessa - który jednak tu jest obecny "bardziej niż ja"? :twisted:
Mahon wrote:...ludzie sa bardziej sklonni komentowac/pomagac kiedy widza, ze ich produkowanie sie na cos sie przydaje. nie dotyczy to oczywiscie "pisarzy" - czyli Ciebie, mnie i Slawola :mrgreen:...
Nic dodać, nic ująć! :lolsign:

Ach, dobra, dorzucę swój komentarz - mało "produktywny" - Gildor, wywal tego badyla! :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Krucjata na badyla :lol:
-- Ańa

Image
Renaw

Post by Renaw »

Ten patyczek nie bardzo...
Ale reszta ok :)
Gildor

Post by Gildor »

WIP pewnego dwarfa.
Co byście poprawili? Zła perspektywa fotki jak na NMM :P z góry wyszedłby lepiej ale to nie wytłumczenie.
ImageClick to see full-sized image
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Gildor wrote:Co byście poprawili?
NMM. a konkretnie malowanie detali na pancerzu, bo obecnie wygląda jakbyś malował go nie zważając na detale. a na ostrych krawędziach powinno odbijać się światło. za to cienie trzeba by pogłębić...

twojemu malowaniu przede wszystkim brakuje precyzji - poćwicz malowanie cienkich ostrych linii, krawędziowanie, detale. bo to narazie chyba najsłabszy element twojego malowania.
a pędzelki nie są czasem stare i zamęczone? :think:

zaznaczyłem przykładowe miejsca gdzie "na szybko" domalowałem światła i cienie:

ImageClick to see full-sized image
-- Mahoń

Image

Post Reply