[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Maru »

gdyby nie to że to twoje podejrzewał bym Fluffy - skóra jest taka jak ona robi
jeśli chodzi o czystość - to się na pewno udało :)
jakich ty farbków do tych czerwieni używasz ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Bohun

Post by Bohun »

@kacpero: Jest taka "mniej więcej" skończona :D Początkowo myślałem, że tak, ale po zrobieniu zdjęć chyba jeszcze trochę WIP :)

Faktycznie, na hełmie chyba zapomniałem pociągnąć na końcu darkliningu, podstawka chyba faktycznie potrzebuje trochę więcej pracy. Rękojeść - zgadzam się, kolor jeszcze do dorobienia: chciałem tylko, żeby była czarna i gładka fla uwidocznienia rączki :D Złoty NMM - chciałem, żeby był bardzo miękki ale nie przesadnie kontrastowy.

@maru: Wiesz, zawsze podobała mi się skóra w wykonaniu fluffy (i ogólnie jej malowanie)

czerwienie: używałem następujących kolorów:
1.) baza: Red Gore
2.) cienie: baza + Scab Red, Chaos Black
3.)rozjaśnienia: baza + Blood Red, Blazing Orange, Red Beige (Vallejo MC), Skull White
4.) midtony: baza/cienie/rozjaśnienia + Warlock Purple, Dark Flesh, Lich Purple
I jak zwykle duuuuuużo glazów aby nasycić kolor i uzyskać czyste przejścia.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

co jak co bimbałki wyszły fajnie (to tak o tej skórze :P)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Fajowa, tak wszystko czysto i ladnie, super efekt! :) coz moge dodac, tak naprawde to brakuje mi tu jak juz wczesniej wspominano czarnych krawedzi na helmie.Moze troszke za duzo czerwieni? :) np pochwe od miecza zrobic na inny kolor czy cos :) Na pelerynce moglbys domalowac jakis freehand ale to tylko moje zdanie ;) aa, no i ogolnie jestem fanem trawy na podstawkach a u ciebie nie widze :P
Image
Gildor

Post by Gildor »

Kompleksy łapię jak na to patrzę (i chyba nie tylko ja).
Praca jest świetna :clap:

Takie mega supcio płynne przejścia to zasługa glazów prawda? Powiedź mi, czy cieniujesz warstwami normalnie czy od razu łupiesz glazem? Też chcę aby mi wychodziło tak jak Tobie! :bonk:
Image
Flameon

Post by Flameon »

Czerwień jest bajerancka, trochę kojarzy mi się z lateksowym strojem, ale malowanie super :) tylko na złotym nmm brakuje mi głębszych cieni i blików, imho zbyt delikatnie go potraktowałeś
umpa

Post by umpa »

Cos pieknęgo jeśli mogę tak to ująć to powiem, że czerwień dopracowałeś w swoim warsztacie do perfekcji, skóra piękna wszystko mega gładkie pieknie...
no ale co do złotego nmm to poprę słowa Flameona.
Czysta inspiracja.
Pozdrawiam!
przemosz.

Post by przemosz. »

Cudo!Jednak zeby za bardzo nie slodzic bo tego pewniejuz masz nadmiar to powiem ze faktycznie brakuje mi w paru miejscach ciemnych kresek i chcialbym widziec wiecej kontrastu na zlocie:)
Czy moglbys pomalowac kiedys Horrorka Tzentcha?Jestem bardzo ciekaw jakbys wybrnal z takiego malego tematu:)
loler

Post by loler »

Po raz kolejny udowodniłeś że jesteś mistrzem malowania czerwieni. Kosmicznie podoba mi się ten kolor w Twoim wykonaniu. NMM na mieczu też mi się podba ale jak już inni zauważyli złoto można by trochę podpicować:)
Ale ogólne wrażenie to ten model robi świetne, gratulacje:)
Image
Marta

Post by Marta »

Technicznie - Bohun miazdzyciel:D
Nie pasuja mi tylko dwie rzeczy:
- Wspomniane juz wczesniej "bimbalki", ktore wygladaja jak dzielo chirurga plastycznego. Podejrzewam jednak, ze to wina rzezby... a raczej rzezbiarza.
- Laczenie na jednej pracy cieplych i zimnych czerwieni (tak to przynajmniej wyglada u mnie na crtku). Jest to moje osobiste zboczenie estetyczne, z ktorym reszta swiata nie musi sie wcale zgadzac.
Poza tymi drobiazgami (no i moze brakiem gdzieniegdzie czarnych krech), kolejna bardzo udana i blaskomiotna praca.

pozdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply