[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by Gildor »

Gdyby ktoś tutaj zajrzał to zapraszam do wypowiedzi na temat tego ludka.
ImageClick to see full-sized image
Pozdro!
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no to po kolei:

ork - rewelacja, fajna pokraczna rzeźba
można go było mocniej porozjaśniać - to stara figurka, więc detale są nieostre i "miękkie" więc przydałoby się je trochę podmalować, podkreślić. może też precyzyjne konturowanie czernią wydobyłoby komiksowy urok tego modelu i zdefiniowało szczegóły?

elf - słaba twarz, ładny NMM na pancerzu, ale uderza brak dokładności malowania. wszystkie linie są jakieś takie "rozciapane" jakbyś malował to albo za gęstą farbą, albo za rzadką i zmywał sobie poprzednio nałożone warstwy, albo używał starego pędzla ("miotły")

sztandar - no, szkoda że ten model jest tak brzydki. do tego na fotce widać głównie "szmatę" która jest bardziej dziełem rzeźbiarzy niż malarza, ale na niej udało ci się fajnie zadziałać ciemnym konturowaniem - więcej ostrości i będzie git. za to ten FATALNY detal (kij? gałąź? coś?) na podstawce psuje zupełnie dobrą i ciekawą podstawkę. NMM na orzełku/feniksie nie wygląda jak NMM tylko jak kość słoniowa.

oddział warmaszynowy - nie podobają mi się. przykro mi. chyba, że to WIP. malowanie oddziałów może być proste ale niech będzie staranne. ci nie są.

leśny elf - kurczę, nie wiem ile z tego jest namalowane a ile to światło i cienie padające na zdjęciu... bo wydaje mi się że zdecydowana większość to dzieło lampy a nie pędzla.
na płaszczu z tyłu widać plamiste przejścia. podobne coś widać np. u Lemartesa, ale on to robi tak wyraźnie, że wygląda to komiksowo i bardziej celowo. u ciebie wyglda to na niewykończone przejścia. a czemu? przecież na tylnej stronie ostrza potrafiłeś zrobić bardzo ładne i efektowne przejścia i NMM....
buty płaskie, przód ostrza niestaranny (niechlujne białe krechy, zamazane "wywijasy"), czerwone pióra strzał też nudne i płaskie
nie zachwycił mnie...

PS - widzisz, zajrzałem :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

ja tez zajrzalem, ale Mahon sie nagadal i nie mam nic do dodania :lol:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

wiesz, relaksuję Gildora, żeby się nie stresował że nikt mu nic konkretnego nie napisze :P
-- Mahoń

Image

Thral

Post by Thral »

heja, podoba mi się NMM na mieczu, może troche bardziej bym rozjaśnił płaszcz, tak ok ;P
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Mahoniu, byles konkretny az do bolu :mrgreen:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nadrobiłem za innych. na youngblooda i tak już Gildor nie zdąży, więc niech się trenuje na pełnokrwistego malarza :curtain:
-- Mahoń

Image

Gildor

Post by Gildor »

Dzięki :)
Warto było czekać na takiego długiego i treściwego komenta :D
Co do tego badyla na podstawce elfa to jak tak na niego patrzę to mi nie przeszkadza, nie jest on może wspaniały ale trochę urozmaica to co tam natworzyłem.
No z tymi pracami to średnio ze starannością, malowałem jakby mnie ktoś gonił :banghead:
Muszę kupić jakiegoś pajaca i przy nim przysiąść.
Nie będzie GD ale może coś z tym konkursem wypali to się zawsze przyda.
Miło słyszeć, że jednak nie jest to topic-widmo :mrgreen:
Pozdrawiam.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Gildor wrote:Co do tego badyla na podstawce elfa to jak tak na niego patrzę to mi nie przeszkadza, nie jest on może wspaniały ale trochę urozmaica to co tam natworzyłem.
Obawiam się, że takie podejście do sugestii może innych zniechęcać do sugerowania czegokolwiek.
Ale z drugiej strony jestem ciekaw co inni myślą o tym badylu...
-- Mahoń

Image

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mahon wrote:Obawiam się, że takie podejście do sugestii może innych zniechęcać do sugerowania czegokolwiek.
Ale z drugiej strony jestem ciekaw co inni myślą o tym badylu...
1. a dlaczego? ty miales prawo zasugerowac, Gildor mial prawo z sugestia sie nie zgodzic. a ze do tego dolozyl swoje wyjasnienie, to nie odczytuje jego odpowiedzi jako "a wsadz sobie taka sugestie w 4 litery"
2. nie wiem co inni, ja mniej wiecej to samo co ty :)
Image
Post Reply