Blaszaków czeka trochę, fakt. A czarodziejka ładna, ale złoto bym trochę rozjaśnił jeszcze na krawędziach, żeby pasowało blaskiem do całości. Poza tym ładne kamienie i fiolet. Najmniej mi się uśmiechają tylko te jasnobeżowe elementy, reszta OK.
[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] WARSZTAT SZAREGO
Rety! Valpurgius! Komu to malujesz tego klasyka? 
Blaszaków czeka trochę, fakt. A czarodziejka ładna, ale złoto bym trochę rozjaśnił jeszcze na krawędziach, żeby pasowało blaskiem do całości. Poza tym ładne kamienie i fiolet. Najmniej mi się uśmiechają tylko te jasnobeżowe elementy, reszta OK.
Tak, Valpurgius to będzie spora odmiana. Ale nie jedyna. Na biurku czeka więcej fanaberii nie-GW 
A oddział to taka... stara historia. A mam ochotę się pobawić, bo te modele to same limity, a ja mam sentyment do takich ludków.
I jeszcze jedna fotka, tak na fali:
Click to see full-sized image
A oddział to taka... stara historia. A mam ochotę się pobawić, bo te modele to same limity, a ja mam sentyment do takich ludków.
I jeszcze jedna fotka, tak na fali:
Click to see full-sized imageRe: [PL] WARSZTAT SZAREGO
swietne zielone szmatki, ladny odcien, a paprotki z czego sa zrobione ? 
mysle ze jak zwykle to elementy fototrawione, ale moge sie mylic...
Farseerka rewelacja, w zasadzie wszystko w niej mi się podoba. Można by trochę popracować nad skórą na dekolcie, wygląda trochę płasko (w odróżnieniu od świetnej twarzy), ale jest to pewnie element niedokończony. Malus z obstawą to świetny materiał na killerską pracę, jestem ciekaw ile z nich wyciśniesz. We, jak zwykle zielony na poziomie. Czekamy na więcej!
my blog:
https://blobofpaint.github.io/
profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
profiles:
-
Nameless
- The Better Choice

farseerka - fajna na razie, wydaje mi ze uwagi ktore mam dotycza rzeczy po prostu niedokonczonych
dalej bede sie czepial zlotego koloru. strzel to w NMM, bedzie bardziej pasowac do futurystycznych eldarow. na razie, takie mam wrazenie, to dalej jest czarodziejka fantasy.
valpurgius - no coz, czekam co dobry malarz zrobi z ta paskuda
dark elfy - a mozesz mi ciekawosc zaspokoic i opisac modele? niektore kojarze, niektore nie
wood elfy - no tak, twoj typowy table-top. o, tak bede opisywac twoje armie: 4T
valpurgius - no coz, czekam co dobry malarz zrobi z ta paskuda
dark elfy - a mozesz mi ciekawosc zaspokoic i opisac modele? niektore kojarze, niektore nie
wood elfy - no tak, twoj typowy table-top. o, tak bede opisywac twoje armie: 4T
Farseerka wyszła bajerancko, ale to już wip`y zapowiadały
Ciągle najbardziej podobają mi się kryształki
Wood elfy moim zdaniem za jasną mają skórę, ale nie wiem czy to już element zakończony.
Wood elfy moim zdaniem za jasną mają skórę, ale nie wiem czy to już element zakończony.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Mnie się właśnie taka soczysta skóra podoba, fajnie koresponduje z całością malowania, które też na takie się zapowiada. Tanned>dwarf>elf flesh?
my blog:
profiles:
profiles:
Tak, paprocie to elementy fototrawione. Te same co zawsze.
Dla zainteresowanych moim sposobem malowania leśnych elfików wrzucam uproszczoną paletę kolorystyczną:
Malowanie leśnych elfów w wiosennej tonacji (PDF, 1,20 MB)
Dla zainteresowanych moim sposobem malowania leśnych elfików wrzucam uproszczoną paletę kolorystyczną:
Malowanie leśnych elfów w wiosennej tonacji (PDF, 1,20 MB)
-
Nameless
- The Better Choice

dzieki za podjety wysilek, ale powiedz mi jak w praktyce zauwazasz roznice pomiedzy np. 30 a 35% farby w mieszance?