[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by Maru »

fajne roślinki -skąd je wytrzasnąłeś? Podziel się
które ??
to takie wysokie zielone to włókna kokosowe maja po 5 cm długości i trzeba samemu je poprzycinać a sprzedawane to to jest w kolorach tęczy .. mam gdzieś fioletowe ale widziałem i błękitne (ale też sa normalnie zielone w różnych odcieniach i "naturalne" czyli takie słomiano białe ) cena za to kiedyś była śmiesznie mała 2.5 zł teraz nie wiem pewnie z 5 zł ;)
korzonki to albo korzonki albo chrobotek - tylko taki nad którym popracowałem
liście - samoróbki z papieru który jest na wierzchu blisterków do infinity ... (po obróbce jest bardzo fajny )
jak będzie trzeba to na kolejnym spotkaniu malarskim pokaże proces wykonana takiego czegoś ;D

klocek - może jeszcze zmodyfikuję jak będę miał czas (okleję plastikardem czy cus .. )
"A dlaczego ta świnia ma kły?"
bo to dzik :wink:

"mamo mamo co to jest
- to czarne jagody
- mamo ale one są czerwone
- tak bo są jeszcze zielone "
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

co Ty maru, filmów nie oglądasz? :D
"ta świnia ma kły bo to guziec! taka świnia z afryki!" :D
mr_Denial

Post by mr_Denial »

"ta świnia ma kły bo to guziec! taka świnia z afryki!" :D
No faktycznie taka jak by czarnawa lekko - to pewnie mulat. Urodził sie w afryce czarny jak węgiel, wyemigrował do Polski i powoli się wybiela :bonk:
co Ty maru, filmów nie oglądasz? :D
Maru ogląda Bera Grylsa na Discovry chanel! Ten pan najpierw zbije takiego świniaka siedząc 4 godziny na drzewie i czatując na okazje,
potem wyłupie mu oko, żeby na koniec wycisnąć z niego ekskrementy w celu znalezienia resztek jedzenie, które może skonsumować
po przemyciu przegotowaną wodą :bonk:

A wracając do malowania, to powiem ciebie, że mi się podoba.
Momentami to prawie jak nie ty, tak czysto jest ;)

Nie wiem dlaczego, ale model kojarzy mi się z Duke Nukem 3D.
Last edited by mr_Denial on 9 Feb 2011, o 12:22, edited 1 time in total.
Mike

Post by Mike »

Tak samo.

Malowanie fajne, w twoim stylu. Niestety skrzywiliście moją psychikę i musze powiedzieć że trochę za mało kontrastu jest ;)
dzejendes

Post by dzejendes »

Mi się bardzo podoba, też uważam że to jedna z twoich najlepszych prac. Wątpliwości mam właściwie tylko przy "szczecinie" jakoś tak drajbruszowo wygląda, ale ciężko powiedzieć czy z modelu da radę więcej wyciągnąć. Poza tym wszystko git.

Inna sprawa tylko, czy twój styl malowania, z dużą ilością przytłumionych kolorów, pasuje do stylistyki gry/świata. Mnie się coś widzi że bardziej by pasowały czyściutkie, nasycone kolory jak w mangach typu Usagi Yojimbo.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Uasagi jest czarno biały .... :wink:

z dużą ilością przytłumionych kolorów,
hym ???
co wy za monitory macie ??
u mnie to on jest aż za bardzo przesycony
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Heh, Rambopig :mrgreen:

Podoba mi się świński ryj. Podoba mi się pancerz. Na płytach na klacie można by wcisnąć jakiś frihend, np. numer taktyczny lub coś w tym stylu. Kolorystyka mi pasuje. Super spodnie! Cygaro ciekawym dodatkiem jest ;)

Za to na podstawce podoba mi się prawie wszystko, z wyjątkiem tych największych liści - są aż za bardzo plastikowe, a na pewno na takie mi wyglądają. Przydałoby się je zwyczajnie pomalować. Sam kiedyś miałem podejście z dżunglą i dzisiaj już mi się takie liście nie podobają.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a ja - tak jak Przemo - patrze na ta czarna podstawke... i patrze... i patrze... i swiniaka nie widze... i dzungli tez nie... bo od podstawki oderwac oczu nie moge...
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Maru wrote:co wy za monitory macie ??
u mnie to on jest aż za bardzo przesycony
ładnie nasycony.

a żeby odpowiedzieć na twoje pytanie, Maru:

na 99% większość użytkowników pracuje na niewysokiej klasy matrycach LCD, prawdopodobnie ustawionych na zimne kolory (domyślnie).
jak tylko ustawią na neutralnie albo ciepło, to kolory wydają się im przegrzane (bo oczy mają nienawykłe).

ja kiedyś robiłem fotki pod skalibrowane monitory, ale niedawno odpuściłem i robię na chamsko fabrycznie ustawionym na "cold". fotki są dużo cieplejsze, ale u Ani i u mnie na laptopowych ekranach wyglądają dużo lepiej. no i (uważaj!!!) ludzie piszą że fotki lepsze...
czyli co robić? nie robić fotek dla nielicznych, którym udało się skalibrować monitory, ale dla większości, która ma ustawienia fabryczne - pewnie, że nie każdemu trafisz, ale większa szansa jest że ktoś ma monitor ustawiony fabrycznie na "cold" niż skalibrowany...

mam gdzieś w domu 2 wersje fotki (chyba Ani tauowego battlesuita) zrobione pod kolory neutralne/lekko ciepłe i pod zimne. ostatecznie do netu poszła ta "ciepła", ale pokazują różnicę jak bardzo niewłaściwe kolory widzą ci, którzy mają inaczej ustawione ekrany... może uda mi się je znaleźć...

a co do malowania:
- malowanie mi się podoba, bardziej niż sama figurka. figurka zalatuje mi gumowymi ludkami i action-manami, a malowanie bardzo godne.
- najsłabszy wydaje mi się niestety pysk - a naturalnie przyciąga uwagę. nie wiem czy to wina rzeźby czy malowania, ale brakuje tam tej gładkości i czytelności, jaka jest na innych elementach
- podstawka za wielka (to ma być fotka sprzedająca ten model? w krzakach? na takiej wielkiej podstawce? model ginie...)
- do tego sam postument/baza podstawki wydaje się być bardzo "budżetowo" wykonany. myślę, że lepiej by to wyszło gdyby kupiło się jakiś porządny postument (choćby takie jak Demi sprzedaje w Plinth Country) i na nim zrobiło scenkę i umieściło model
- ale teren bardzo zacny, myślałem że to jakieś gotowe materiały a tu proszę - samoróbki!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o dziękować za opinię :)
od podstawki oderwac oczu nie moge...
no normalnie ci ją wyśle .... ;)

@Mahoń
jak znajdziesz tego tałowca to daj muszę sobie popatrzeć :)

- osz przełączyłem monitor z "user" na cold (9600) osz .... słabo to wygląda :P
Image
Post Reply