ok ciemny czerwony to już masz to + fiolet = scrab red (więcej czerwonego mniej fioletu - ciemny fiolet albo kapka czarnego)
nie powiem ci jak w łatwy sposób zrobić z tego jasny czerwony bo nie będzie to łatwe i prościej kupić jasny czerwony
nurglowiec - masz cammo green albo jakiś nasycony żółty ?? - zglauj tym półtony
cienie zostaw - półtonów niema sa nudne
jak już będzie tym żółtawym zrobione - rozwodnij to twoje czerwone baaardzo i punktowo nałóż na re półtony - uzyskasz fajny efekt
[PL] Warsztat m.ike'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat m.ike'a
Nurglowiec wygląda okej i tylko już właściwie detale Ci zostały 
Natomiast khorniarz o wiele bardziej mi się podoba ( kolory+przejścia) tylko jakoś się przyzwyczaić do innego koloru niż czerwony na tych pancerzach ciężko
Natomiast khorniarz o wiele bardziej mi się podoba ( kolory+przejścia) tylko jakoś się przyzwyczaić do innego koloru niż czerwony na tych pancerzach ciężko
-
Mike
Okej to za małoNurglowiec wygląda okej
Też jak na niego patrzę to się nienaturalny wydaje.tylko jakoś się przyzwyczaić do innego koloru niż czerwony na tych pancerzach ciężko
Zastosowałem się do rad Maru, ale jeszcze za mało chyba.

A tutaj test patentu na czerwień, robione w przerwach na glazowanie ultranasyconej czerwieni.

o tego szukałem w temacie bohuna 
viewtopic.php?f=37&t=5888
co do nurglowca - te żółtawe to miało iść w mid tony a nie jednocześnie w midtony i światła - bo teraz zjadłeś światła
zrobić ci to na kompie i pokazać ??
viewtopic.php?f=37&t=5888
co do nurglowca - te żółtawe to miało iść w mid tony a nie jednocześnie w midtony i światła - bo teraz zjadłeś światła
zrobić ci to na kompie i pokazać ??
jakoś tak :

jak zrobiles khorna ? na ten szary pancerz porobiles czerwone glazy ? Mozesz troche to opisac ?
właśnie bo teraz khorniarz wygląda elegancko 
o tego drugiego, czyli wychodziłeś czerwonego nie tak jak poprzedniego ?