[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Slawol »

No nie, jeszcze mi tu streszczenie walnęła... Dzięki! :lol:
Marta wrote:No widzę, że nie czytałeś Achaji:D Good for you:D
No właśnie jeszcze nie (dlatego nie skojarzyłem tych znaków szczególnych), ale mam zamiar nadrobić i tak się zbieram i zbieram kolejne miesiące... Ale to wielkie CHYBA, bo...
Marta wrote:Bardzo, baardz średnia książka...

Ano właśnie. Tak też kiedyś słyszałem od przyjaciół z podobnym gustem filmowo-książkowo-muzyczno-... Znaczy się od swojaków ;) I właśnie kolejna osoba mi to powiedziała.
Marta wrote:... ale niestety mam już tak, że jak zacznę czytać to kończę...
No ja też tak mam, parę pozycji w ten sposób zmęczyłem.
Marta wrote:Nie wiem, czy czegoś nie pominęłam;p ale naprawdę ostro pojechana i niespójna książka;]
Ten opis chyba mi wystarczy za wszystkie 3 tomy :lol: Ale..... Chyba i tak to przeczytam kiedyś tam :bonk:

Dobra, chyba wystarczy Ci tego offtopu ode mnie :oops: Sam już nie pamiętam, kiedy nockę zarwałem...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Malutki up:

1. Podstawka do Irix powoli nabiera kształtów i kolorów
ImageClick to see full-sized image

2. W przypadku barbarianki nastąpiła nagła zmiana koncepcji. Nie mogłam ogarnąć tego antycznego klimatu, więc poszłam w bardziej oczywisty klimat: druidyczno-ofiarny. Oczywiście nie jest jeszcze skończona, będę jeszcze pracować nad kolorami i dodam zaschniętą krew na kamieniu i w misie.
ImageClick to see full-sized image

Macie jakieś rady?
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nie, bo nie są potrzebne. na razie wszystko wygląda fajnie. potem możesz trochę wzbogacić kolory o inne odcienie - ale to będzie wiadomo dopiero jak całość będzie kompletna.

podoba mi się dupny kamień :lol:

i ty narzekasz, że nie umiesz robić podstawek? a pokazać ci dziesiątki ludzi, którym wystarcza pokruszenie korka na podstawkę?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No, kamień podobny do dupy, faktycznie... I ta miska jeszcze tam jest... :twisted: Sorry, jesteśmy tylko facetami... :oops:

Korzonek pod Irix OK, czekam na dalsze etapy, bo tam chyba wiesz co robisz i tylko patrzeć, jak nabiera kształtów.

Wracając do podstawki nr 2... Pomysł niezgorszy, ale teraz mi z kolei odrobinę za pusto. A może by tak za kamieniem wstawić jeszcze jakieś drzewko? Wiesz, wtedy wyglądałoby to jak takie małe rytualne miejsce... Może jakieś runy w korze wycięte (i świecące) albo na du... Ekhm, kamieniu. Namalowane, wyłupane, whatever... I może więcej kamyczków wokół :think: Tak mi się to fajnie widzi... Ech, to wszystko wina tej gry.

Ale tak jak jest też mi się podoba, więc...

A, a ta figurka sama w sobie niezła jest!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Slawol wrote: I ta miska jeszcze tam jest...
a gdzie ma być nocnik? :think:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marta

Post by Marta »

No to jak teraz dodam jeszcze zbrązowiałą krew to w ogóle się zrobi mocno niezdrowo;p
Ale w realu nie widziałam tej dupy aż tak wyraźnie;p

@Sławol: dodam na kamieniu jakieś runy jeszcze, ale najpierw muszę się uporać z kolorami na kamieniu. I chyba jeszcze będą te cusie wystające z mchu. Na drzewo nie bardzo jest już miejsce.

pzdr
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Marta wrote:No to jak teraz dodam jeszcze zbrązowiałą krew to w ogóle się zrobi mocno niezdrowo;p
Już to widzę jako atrakcję turystyczną na szlaku:

"Do mnie, do mnie, kto żyw! Mam wielką, kamienną dupę! Patrzcie, co ona potrafi!"

Albo tabliczka obok:

"Proszę nie wrzucać drobnych do miski."

Naprawdę nie mogłem się już pohamować... :bonk:
Marta wrote:Ale w realu nie widziałam tej dupy aż tak wyraźnie;p
Dobre fotki to połowa sukcesu :mrgreen:

A tak swoją szosą: sama tę michę ulepiłaś? Bo fajowa jest, serio.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Michę ulepiłam wg tego tutoriala, który wklejałam jakoś wyżej. Próbowałam wprawdzie osiągnąć nieco inny efekt, ale tak też jest fajnie:D

edit: a co do dupnego kamienia, to się nie krępuj Sławol:D nie mam nic przeciwko trolowaniu w moim temacie:D

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

glodnemu chleb na mysli, spragnionemu... dupy

podstawka 2 jest ok, moze te Slawolowe drzewko pod ktorym stalaby barbarzynko-druidka mogloby istotnie pomoc - poprawilo by pewnie troche blaskomiotnosc pracy, no i troche ja "zamknelo" kompozycyjnie. z drugiej strony, moze to byc ten przyslowiowy 'krok za daleko', no i nie wiem czy juz nie pora na rozpoczecie malowania.... terminy chyba gonia ;)

podstawka 1 - ok, juz sobie wyobrazam gesta roslinnosc bagienna wyrastajaca z podloza, obrastajaca te pniaki....
Image
Marta

Post by Marta »

Nameless wrote: terminy chyba gonia ;)
oj gonią, gonią... i kopią w ... kamień ofiarny:(
A jeszcze muszę przygotować jedną podstawkę i jakimś cudem odważyć się odrąbać Irix od tej jej 'wąsów', na których stoi.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply