[PL] Galeria Gildora
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
pryzpadly mi do gustu czerwone klapy od marynarki na przedzie, bo sa najładniejsze z calego modelu. Juz to kiedys zauwazylem, ze musisz postarac sie malowac zywszymi kolorami, bo tak jak Mahon mowi, takimi "malo blaskomiotnymi" nie zdobedziesz rzeszy fanow
chyba ze figurka nie idzie na ebaj, tylko na polke.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Demi_morgana
- Chest of Colors

Oficer nie może być ciemny
Postanowił się dokształcić i pokazać siebie w innym świetle, tym razem słonecznym bez podciągania w gimpie.
Click to see full-sized image
Na tamtych fotkach może był ciemny ale tutaj już chyba jest okej.
Co teraz o tym myslicie?
Pigment bym dodał gdybym miał. Nie chcę próbować z drybrushem żeby nie popsuć.
Postanowił się dokształcić i pokazać siebie w innym świetle, tym razem słonecznym bez podciągania w gimpie.
Click to see full-sized imageNa tamtych fotkach może był ciemny ale tutaj już chyba jest okej.
Co teraz o tym myslicie?
Pigment bym dodał gdybym miał. Nie chcę próbować z drybrushem żeby nie popsuć.
nowa fota uwidocznila troche kolejnych mankamentow jak dosc chaotyczny plamiasty plaszcz - malo plynny (ale to daloby sie zaakceptowac gdyby nie malowanie "plamiste" - tak jakbys nie kontrolowal miejsc w ktore sie farba wlewa i jakby jej rozprowadzenie bylo w duzej meirze kwestja przypadku) -> jest to przypadlosc wikszosci Twoich modeli i na tym tez sie ujawnila - a myslalem ze to kolejny krok do przodu (niestety sie przeliczylem)... wg mnie popracuj bardziej nad starannoscia jak plynnoscia bo to drugie przyjdzie z czasem. buziak naprawde ok -> choc zmienil kolor
(wczesniejsza barwa bardziej mi sie podobala)
tyle ode mnie pozdro
tyle ode mnie pozdro