Witam,
Maru dzięki za zorganizowanie spotkania! Fajnie było chociaż tylko ja się pojawiłem ale za to podziwiałem jak się gra w dziwne systemy z parowymi stateczkami i penetrującymi myśliwcami
Natępnie bogowie Chaosu próbowali opanować stary świat.... a szczury wszystkich wyprzedziły i wygrali.
A ja w między czasie pociągnąłem część podstawki na wielgaśnym ~15cm kołku:)
@Maru poniżej link do sklepu z farbkami Game-Colour-Extra-Opaque Vallejo
https://mojehobby.pl/Vallejo-72290-16-Ga ... 80856.html
Pozdrawiam i do zobaczyska jesienią:)
[PL] Spotkania malarskie w Wawie
Re: [PL] Spotkania malarskie w Wawie
Red goz FASTA wiz Da Hamsta!!!
o dzięki za linka
(odczuwam też potrzebę czarnej farbki z serii Air - na prawde wypas )
ok fotki
moje zmagania z "parówką" *
Click to see full-sized image
ilius i jego klocek
mini paro statki i inne penetrujące myśliwce - czyli Dystropian wars
Chaos cos tam
Bogowie chaosu rozważają kolejne posunięcia - a "Horny Rat" i tak ich wyryćkał
*Parówka = Para tooper
- przylazłem pomazać tego kota do Alchemy a jak zwykle zabrałem komuś ludka do infinity i pomalowałem ... - tego kota to juz 3 rok maluję
- nie widać ale ilisius fajną jaskinie zrobił w "tutce"
proponuje kolejne spotkanko też w 13 djecezji - jet czym oddychać w lato - sufit wysoko i balkon ''
qurcze naprawdę podoba mi się jak wyrzeźbiono na tej parówce muskulaturę - to juz 3 ~4 jaka maluje i za każdym razem ten model mi sie podoba - jeden z fajniejszych modeli jakie malowałem
BTW - Ilius wyczaił jakiś fajny pędzel od W&N ale nie seria 7 - co to było ??
a i ja przyniosłem z ciekawostek płyn do czyszczenia i odświeżani pędzli z włosia
(odczuwam też potrzebę czarnej farbki z serii Air - na prawde wypas )
ok fotki
moje zmagania z "parówką" *
ilius i jego klocek
mini paro statki i inne penetrujące myśliwce - czyli Dystropian wars
Chaos cos tam
Bogowie chaosu rozważają kolejne posunięcia - a "Horny Rat" i tak ich wyryćkał
*Parówka = Para tooper
- przylazłem pomazać tego kota do Alchemy a jak zwykle zabrałem komuś ludka do infinity i pomalowałem ... - tego kota to juz 3 rok maluję
- nie widać ale ilisius fajną jaskinie zrobił w "tutce"
proponuje kolejne spotkanko też w 13 djecezji - jet czym oddychać w lato - sufit wysoko i balkon ''
qurcze naprawdę podoba mi się jak wyrzeźbiono na tej parówce muskulaturę - to juz 3 ~4 jaka maluje i za każdym razem ten model mi sie podoba - jeden z fajniejszych modeli jakie malowałem
BTW - Ilius wyczaił jakiś fajny pędzel od W&N ale nie seria 7 - co to było ??
a i ja przyniosłem z ciekawostek płyn do czyszczenia i odświeżani pędzli z włosia
Ja nie dałem rady... sesja mnie trochę gniecie
Czarna vallejo air? A co w niej takiego fajnego? Używam jej głównie to aero ale nie zauważyłem żeby miała jakieś ukryte moce
I ciekawe co tam się kryje na tej podstawce iliusa
Czarna vallejo air? A co w niej takiego fajnego? Używam jej głównie to aero ale nie zauważyłem żeby miała jakieś ukryte moce
I ciekawe co tam się kryje na tej podstawce iliusa
Poproszę o więcej szczegółówMaru wrote: a i ja przyniosłem z ciekawostek płyn do czyszczenia i odświeżani pędzli z włosia
Pozdrawiam
-
Żałuję, że nie dałem rady, ale obiecuję, że w końcu zacznę się pojawiać bardziej regularnie (praca inżynierska mnie już nie męczy ). W ramach solidarności znalazłem nawet czas w trakcie trwania spotkania malarskiego i pacnąłem farbą krasnoluda, nie całego oczywiście, bo się młody musiał obudzić i zobaczyć co robię. A potem zobaczyłem co maru zmalował w 1,5h i teraz zastanawiam się ile czasu upłynie zanim uda mi się uzyskać taki efekt w tak krótkim czasie...
mówcie mi Hans
kuleczki z filtra , kora , hemo spaw do rur , i jakaś masa za z wiórkamiI ciekawe co tam się kryje na tej podstawce iliusa
zielonyPoproszę o więcej szczegółów
to jest mieszanka środka czyszczącego i różnych naturalnych olei - rzeczywiście potrafi uratować pędzelek wcześniej umyty w rozpuszczalniku do akryli albo nie inwazyjne usunąć zaschniętą farbę z nasady pędzla - wymaga trochę pracy bo pędzelek trzeba w tym "namaścić" , chwile potrzymać z tym na włosiu a potem "wywałkować" co by to co sie przykleiło do włosia sie odczepiło , wytrzeć w papier , ponownie preparat nanieść i powtórzyć i jak jesteśmy zadowoleni to umyć wodą lekko i wytrzeć
- efekt jest taki że otrzymujemy pędzelek jak na fotce reklamowej - błyszczące włosie i bardzo sprężysty
no i jesteśmy usyfieni olejem - trzeba dobrze umyć patyczek od pędzelka !! inaczej okaże sie po kilku dnach że jest jak okap w kuchni (ten olej na włosiu - dobrze- na trzonku - tak sobie )
a i preparat sie rozwarstwia w pojemniku wiec trzeba go przed użyciem poważne wymiąchać
Tak:
Tak na szybko proof image:)
Trochę za dużo światła ale tak mniej więcej to wygląda:
i jeszcze plasticard i kołekkuleczki z filtra , kora , hemo spaw do rur , i jakaś masa za z wiórkami
Tak na szybko proof image:)
Trochę za dużo światła ale tak mniej więcej to wygląda:
Red goz FASTA wiz Da Hamsta!!!
Elo, elo 3, 2, zero!
Najprawdopodobniej w piątek o 12 organizujemy spotkanie malarzy warszawskich, ale taki piwkowane
Będziemy witali Szarego w Warszawie
Wiem że to słaba godzina jak na piatek, ale ta godzina pasuje najbardziej kilku osobą, dlatego taka.
Spotkanie na metrze pola mokotowskie o 12.
Piszcie kto bedzie?? Przemo? Lisius? Daniel? Maru? cała reszta! bierzcie wolne w nudnej pracy i dawajcie na spotkanie!
Piszcie, pozdrówki!
Najprawdopodobniej w piątek o 12 organizujemy spotkanie malarzy warszawskich, ale taki piwkowane
Będziemy witali Szarego w Warszawie
Wiem że to słaba godzina jak na piatek, ale ta godzina pasuje najbardziej kilku osobą, dlatego taka.
Spotkanie na metrze pola mokotowskie o 12.
Piszcie kto bedzie?? Przemo? Lisius? Daniel? Maru? cała reszta! bierzcie wolne w nudnej pracy i dawajcie na spotkanie!
Piszcie, pozdrówki!
ehhh... to żeście wymodzili
No ja chętnie bym zobaczył wasze gęby, ale 12 we Piątek to raczej odpada.
Jak będziecie mieli ochotę w sobotę się jakoś integrować to dawajcie znaka.
No ja chętnie bym zobaczył wasze gęby, ale 12 we Piątek to raczej odpada.
Jak będziecie mieli ochotę w sobotę się jakoś integrować to dawajcie znaka.
no włąsnie w sobote nie kazdy moze w piatek tez, wiec najwyzej zrobimy dwa spotkania a o której w piatek by Ci pasowało?