jesli chcesz przedstawic poczatek jakiegos rytualu, to moze przedluz uchwyt i "wbij" go w podloze - jakas peknieta plyta, potem jakis OSL w tym miejscu dla wzmocniena efektu magicznego?
[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Nameless
- The Better Choice

Re: [PL] Galeria Bohuna
oj, dla mnie ta bron to porazka, calkiem psuje efekt. zmniejsz te glowice, czy jak to nazwac. byloby dobrze, jakby nie trzymal jej dokladnie w polowie uchwytu - albo blizej konca (zadawanie ciosu), albo blizej glowicy (zwykle trzymanie).
jesli chcesz przedstawic poczatek jakiegos rytualu, to moze przedluz uchwyt i "wbij" go w podloze - jakas peknieta plyta, potem jakis OSL w tym miejscu dla wzmocniena efektu magicznego?
W pewnej kwestii zgodze sie z Namelessem, mianowicie w polozeniu uchwytu tej broni.
Sama głownia jest zarabista, to imo duzy plus, ale faktycznie przydaloby sie zmienic jej polozenie.
Raz, ze dłoń moglaby byc blizej glowicy, a dwa, ze moze dobrze by bylo nadac temu termosowi troche dynamiki i stworzyc wrazenie, ze ten kolo akurat bierze zamach ta "maczuga". Model i tak jest bardzo ciekawy, po twoim malowaniu pewnei zniszczy matrixa, ale jak chcesz zrobic konkretne cacko to zrobilbym cos z ta bronia
Sama głownia jest zarabista, to imo duzy plus, ale faktycznie przydaloby sie zmienic jej polozenie.
Raz, ze dłoń moglaby byc blizej glowicy, a dwa, ze moze dobrze by bylo nadac temu termosowi troche dynamiki i stworzyc wrazenie, ze ten kolo akurat bierze zamach ta "maczuga". Model i tak jest bardzo ciekawy, po twoim malowaniu pewnei zniszczy matrixa, ale jak chcesz zrobic konkretne cacko to zrobilbym cos z ta bronia
model zapowiada się bardzo obiecująco, ale ta broń - mimo całego uroku, nietypowości i szczegółów - jakoś burzy całą harmonię. tak jak ktoś rzucił - wygląda na znicz olimpijski albo kaganek oświaty
jest bardzo ładna, ale model chyba do niej za mały...
ale za to po malowaniu wiele się spodziewam...
ale za to po malowaniu wiele się spodziewam...
ladnie radzisz sobie z milliputem.. co do 'laski' ktora trzyma lord to nie jestem w stanie Ci nic doradzic bo ogolnie ten model GW wyglada troche statycznie jak dla mnie.. no ale ja ogolnie mam ostatnio wstret do GW i SM.. a jeszcze dwoch ziomkow w termosce mam na warsztacie.. ble 
Stop competing with others. Start competing with yourself.

bardzo ładna konwersja figurka zawsze do chaosu brakowało takiego termosa 
jeżeli to nie tajemnica to który jest to milliput ?
czekam aż będzie pomalowany bo na pewno będzie na czym oko zawiesić
jeżeli to nie tajemnica to który jest to milliput ?
czekam aż będzie pomalowany bo na pewno będzie na czym oko zawiesić
Dzięki wszystkim za krytykę. Doceniam ją
W sumie zgadzam się z tobą, Nameless, ale klient jest zadowolony z wyglądu broni i nie za bardzo chce mi się ją już przerabiać, zwłaszcza, że zacząłem już malowanie. Może chociaż paintjobem to uratuję
Wrzucę jakieś fotki niedługo z innych kątów. Figurka nie jest statyczna poza tą wyciągniętą ręką. Jest lekko pochylona do przodu i krocząca, ale to zobaczycie na fotkach.
@IRKUCK: Dzięki
To najzwyklejszy na świecie Milliput (yellow-grey)
@IRKUCK: Dzięki
ależ absolutnie nie zmieniaj (chyba że to na konkurs). wiesz że my tak sobie dyskutujemy, a rady najlepiej wdrażać na kolejnych modelach, a nie przedłużać pracę nad bieżącymi 
Hejka.
W końcu znalałzem chwilkę, żeby wrzucić moje 2 najnowsze figurki: pomalowaną wersję Dark Apostle i starego Commissar Yarrick'a.
Co myślicie?
[rimg]https://img692.imageshack.us/img692/1180/cmon1.jpg[/rimg]
[rimg]https://img692.imageshack.us/img692/6039/cmon1j.jpg[/rimg]
W końcu znalałzem chwilkę, żeby wrzucić moje 2 najnowsze figurki: pomalowaną wersję Dark Apostle i starego Commissar Yarrick'a.
Co myślicie?
[rimg]https://img692.imageshack.us/img692/1180/cmon1.jpg[/rimg]
[rimg]https://img692.imageshack.us/img692/6039/cmon1j.jpg[/rimg]
Generlanie to jeszcze zbieram szczeke po podłodze, ale moge jednak napisac pare rzeczy ktore mnie nie przekonuja:
-na ostatniej fotce termosa, kolec na podstawce, moim zdaniem tam nie pasuje i odstaje rowniez poziomem malowania od reszty figurki, ktora gniecie
-na pierwszej fotce termosa na prawej nodze jest widoczne przejscie od czerni do czerwieni
-u pana radzieckiego nie podoba mi sie umieszczenie figurki na zakretce od farbki
- oraz nie podoba mi sie na podstawce ta niby blacha, ktora jest taka nie rowna ze bardziej mi przypomina plasteline niz metal
Niemniej jednak figurki sa mega bajercakie, zreszta przyczepiłem sie tylko do tego co mi sie na szybko rzucilo w oczy, a za wiele tego nie bylo jak widac.
Gratulacje swietnych prac
-na ostatniej fotce termosa, kolec na podstawce, moim zdaniem tam nie pasuje i odstaje rowniez poziomem malowania od reszty figurki, ktora gniecie
-na pierwszej fotce termosa na prawej nodze jest widoczne przejscie od czerni do czerwieni
-u pana radzieckiego nie podoba mi sie umieszczenie figurki na zakretce od farbki
- oraz nie podoba mi sie na podstawce ta niby blacha, ktora jest taka nie rowna ze bardziej mi przypomina plasteline niz metal
Niemniej jednak figurki sa mega bajercakie, zreszta przyczepiłem sie tylko do tego co mi sie na szybko rzucilo w oczy, a za wiele tego nie bylo jak widac.
Gratulacje swietnych prac
Terminator - przede wszystkim stonowany, a to u Ciebie rzadkość
Nie bije tak po oczach. Cóż, chwyt tej broni wciąż jakoś mi tak... Ale to już było 
Malowanie bardzo udane. Najbardziej podoba mi się głowa, potem czerwienie, płaszcz, no i podstawka ze wszystkimi dodatkami. Najmniej tym razem podoba mi się srebrny. Momentami - np. na prawym naramienniku - wygląda szaro, poza tym tym razem widać bardziej NMM, niż te Twoje metaliki. Nie twierdzę, że to źle - widzę tylko różnicę
Świetne czaszki!
Yarrick - cóż, te mechaniczne szczypy chętnie bym "pozdzierał" malowaniem i zniszczył pastelami
Klasyki ciąg dalszy, jak widzę. Świetny czarny płaszcz, złoto tym razem cieplejsze, żółte, bez ostrego wyciągania, czerwienie bardzo ładne jak zwykle. Podstawka może być, choć mi też nie bardzo się podoba użycie nakrętki. Ale to szczegół przecież. Dodałbym jedynie i tam srebrnych zadrapań na krawędziach i nitach. Tutaj z kolei srebrny metal wygląda tak jak zawsze u Ciebie - błyszczy się lepiej niż na Terminatorze. No i podobają mi się kości tego zwierzaka na bolterze. No i twarz jest super.
Bardzo ładne prace, choć nie takie widowiskowe i wybajerzone, jak to bywało u Ciebie (i pewnie jeszcze tak będzie). Rzeźba modeli może ograniczać, zwłaszcza Yarricka, a dodatkowo są jeszcze ograniczenia wynikające ze zlecenia pewnie
Jak by nie było - i tak prace są świetne!
Malowanie bardzo udane. Najbardziej podoba mi się głowa, potem czerwienie, płaszcz, no i podstawka ze wszystkimi dodatkami. Najmniej tym razem podoba mi się srebrny. Momentami - np. na prawym naramienniku - wygląda szaro, poza tym tym razem widać bardziej NMM, niż te Twoje metaliki. Nie twierdzę, że to źle - widzę tylko różnicę
Yarrick - cóż, te mechaniczne szczypy chętnie bym "pozdzierał" malowaniem i zniszczył pastelami
Bardzo ładne prace, choć nie takie widowiskowe i wybajerzone, jak to bywało u Ciebie (i pewnie jeszcze tak będzie). Rzeźba modeli może ograniczać, zwłaszcza Yarricka, a dodatkowo są jeszcze ograniczenia wynikające ze zlecenia pewnie
Jak by nie było - i tak prace są świetne!