[PL] Figurken
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Figurken
a nie Alicje to znam tylko kojarzyłem jako "Grzybiarkę"
to jest mniej więcej moje zdanieMarta wrote:to ze jest figsa plaska i wyglada jak niedokonczona
Dobra, znowu bedzie trucie dupy o foty, ale nie mam pojecia jak bardzo je przegrzac, zeby na waszych monitorach nie wygladalo blado i do kitu. Po prostu juz nie mam pomyslu.
RAW-ow nikomu nie bede wysylac.
Fotki Yrsy, barbarianki z Hussara. Mialam ambitny plan jeszcze podlubac cos przy jej skorze, ale mi sie po prostu nie chce. Mam za duzo fajnych minisow czekajacych na malowanie, zeby sie babrac z nie do konca udanym modelem.
Click to see full-sized image
peace
'eM
RAW-ow nikomu nie bede wysylac.
Fotki Yrsy, barbarianki z Hussara. Mialam ambitny plan jeszcze podlubac cos przy jej skorze, ale mi sie po prostu nie chce. Mam za duzo fajnych minisow czekajacych na malowanie, zeby sie babrac z nie do konca udanym modelem.
peace
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
jest prawie pomarańczowa jak Pomarańczowa Soja Ani - tzn wygląda prawidłowo na 90% monitorów
widziałem na żywo więc stwierdzam że fotki oddają to co jest na modelu zwłaszcza skórę
i tak mech z gąbki fajny jest
ciekawe co powiedzą pozostali
widziałem na żywo więc stwierdzam że fotki oddają to co jest na modelu zwłaszcza skórę
i tak mech z gąbki fajny jest
ciekawe co powiedzą pozostali
Jeb Foch na stół i zagrychę - bo kobieta lubi strzelić focha w weekendRAW-ow nikomu nie bede wysylac.
nie bardzo nawet wiem co Ci odpowiedziec ... skora barbarianki nie bardzo ma prawo byc pomaranczowa, bo robilam ja na sino-rozowo...Maru wrote:jest prawie pomarańczowa jak Pomarańczowa Soja Ani
Teraz Antos:
peace
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
co do fotek:
na domowym przegrzane, że aż oczy bolą
na laptopie - odpowiednie kolory!
barbarianka mnie nie zachwyciła na żywo i na fotkach też nie zachwyca.
myślę, że to wina modelu i malowania, które nie zdołało go uratować. bo podstawka jest fajna!
a Antoś ładny, wiesz zresztą, że mi się podobał - zarówno malowanie jak i model (choć to już nie twoja zasługa). skóra wyszła bardzo wiarygodnie - bogata, ładnie wycieniowana i takie tam. tylko te oczy ciągle mnie nie przekonują...
zęby i dziąsła - klasa
na domowym przegrzane, że aż oczy bolą
na laptopie - odpowiednie kolory!
barbarianka mnie nie zachwyciła na żywo i na fotkach też nie zachwyca.
myślę, że to wina modelu i malowania, które nie zdołało go uratować. bo podstawka jest fajna!
a Antoś ładny, wiesz zresztą, że mi się podobał - zarówno malowanie jak i model (choć to już nie twoja zasługa). skóra wyszła bardzo wiarygodnie - bogata, ładnie wycieniowana i takie tam. tylko te oczy ciągle mnie nie przekonują...
zęby i dziąsła - klasa
Antoś fajny, fajny - szkoda, że nie miałem okazji go pomacać na hussarze... Do tego co napisał Machoń mogę dodać, że oczy tego chłopka fajnie by wyglądały na żółte zaropiałe i jakieś zaczerwienienie wokół nich. Te które ma obecnie można by jakiemuś elfowi w złotej zbroi sprzedać nie takiemu truposzowi. Polecam serial "Walking Death" jako inspirację do takich figsów albo fotki z magazynów dla lekarzy (dermatologów), akurat kiedyś miałem okazję przeglądać takie gazety szkoda, że ich nie zabrałem ze sobą...
Jeszcze jedna rzecz, figurka ma jednolity połysk, wygląda na jakiś satin varnish? Fajnie się można bawić przy większych modelach "nawilżeniem" skóry od mokrej aż po totalnie suchą. Wtedy figs nabiera życia.
Jeszcze jedna rzecz, figurka ma jednolity połysk, wygląda na jakiś satin varnish? Fajnie się można bawić przy większych modelach "nawilżeniem" skóry od mokrej aż po totalnie suchą. Wtedy figs nabiera życia.
Oczy sa w zasadzie dokladnie takie jak chcialam, wiec jestem z nich zadowolona. Napewno moglam troche inaczej do nich podejsc, no ale jest jak jest;]
Co do polysku, to nie dawalam zadnego lakieru. Jak nie musze, to nie lakieruje figsow. Dalam mu chyba tylko troche glossa wokol oczu, zeby wygladaly jak lzawiace. No i ofc na dziasle.
Tak ogolnie to jest to moj pierwszy pocyc, wiec jestem calkiem zadowolona z tego jak sie chlopak popisal na Hussarze (tak wiem w bardzo slabej kategori;p ale statuetka tak samo zolta jak i inne;p). I mam nadzieje, ze z nastepnymi popiersiami bede sobie juz odwazniej poczynac.
'eM
Co do polysku, to nie dawalam zadnego lakieru. Jak nie musze, to nie lakieruje figsow. Dalam mu chyba tylko troche glossa wokol oczu, zeby wygladaly jak lzawiace. No i ofc na dziasle.
Tak ogolnie to jest to moj pierwszy pocyc, wiec jestem calkiem zadowolona z tego jak sie chlopak popisal na Hussarze (tak wiem w bardzo slabej kategori;p ale statuetka tak samo zolta jak i inne;p). I mam nadzieje, ze z nastepnymi popiersiami bede sobie juz odwazniej poczynac.
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Barbarianka na moim kijowym monitorze jest normalna, tzn,. skórę ma skórowatą, a włosy włosowate. I kolory też chyba dobre - skóra nie jest pomarańczowa u mnie na ekranie.
Antek jest dobry na tych fotkach. Wydobyłaś przede wszystkim więcej detali, poprzednio całość była odrobinkę sprana, ale pamiętam na Hussarze, że on był taki stonowany lekko. Mi tam pasuje na tych zdjęciach. Te wszystkie różowe momenty są teraz odrobinkę cieplejsze.
Maluj kolejny model, bo ileż będziemy męczyć tych biedaków z tymi fotkami?
A moją opinię nt. malowania to już znasz.
Antek jest dobry na tych fotkach. Wydobyłaś przede wszystkim więcej detali, poprzednio całość była odrobinkę sprana, ale pamiętam na Hussarze, że on był taki stonowany lekko. Mi tam pasuje na tych zdjęciach. Te wszystkie różowe momenty są teraz odrobinkę cieplejsze.
Maluj kolejny model, bo ileż będziemy męczyć tych biedaków z tymi fotkami?
A moją opinię nt. malowania to już znasz.
No wlasnie nie wiem co malowac;/
za duzo dobrego mam i nie wiem w co rece wlozyc
Dlubie troche figsy z rbg ale czuje ze sie nie wyrobie do 25-go za bardzo, wiec nie mam parcia na to.
Pobawilabym sie Gringerem, ale boje sie ze jak go rozpapram to od razu zafajdam oejami i bedzie do wyrzucenia, wiec wole w ogole gada nie ruszac.
potrzebuje czegos co sie da maznac w prawie jeden wieczor i da duzo frajdy, zeby jakos odbudowac zapal i wiare w siebie (a hell baby jest tylko jedno:(...)
'eM
za duzo dobrego mam i nie wiem w co rece wlozyc
Dlubie troche figsy z rbg ale czuje ze sie nie wyrobie do 25-go za bardzo, wiec nie mam parcia na to.
Pobawilabym sie Gringerem, ale boje sie ze jak go rozpapram to od razu zafajdam oejami i bedzie do wyrzucenia, wiec wole w ogole gada nie ruszac.
potrzebuje czegos co sie da maznac w prawie jeden wieczor i da duzo frajdy, zeby jakos odbudowac zapal i wiare w siebie (a hell baby jest tylko jedno:(...)
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes