Za to serial "Rodina Borgiow" to juz inna historia
[PL] 3D, 2D i CofCD - różne wymiary kina
Re: [PL] 3D, 2D i CofCD - różne wymiary kina
A dla mnie kolejne odcinki "Gry o Tron" jakos nie zachwycily. Jestem chyba na 7 i ciagle czekam na ta zime 
Ten to przypadl mi bardziej do gustu!
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
moze tzw. efekt Lost?Nameless wrote:a ja sie tam pogubilem po paru odcinkach...
uprzedzam to grafomańska epopeja licząca tysiące stron - każdy tomchyba sobie kupie ksiazke i na spokojnie przeczytam kto jest kim
co do zimy to długo jeszcze bo fabuła galopuje w tempie ślimaka astmatyka
- jeśli kiedykolwiek czytaliście inną książkę tego autora seria "Gra o tron" jest taka sama jak jego inne tylko zamiast być w kosmosie to jest w "średniowieczu" czy gdzie indziej
acha ten autor też słynie z tego że tworzy setki postaci na które niema pomysłu i potem po prostu je zabija by stworzyć miejsce dla nowych, bądź wrócić "zabitych" (jeśli nie widzieli trupa to może żyje, a jak widzieli to może zrobią z niego revenanta ?? )
Ja zaś polecam Carnivale, pare lat temu był taki serial...
-
Nameless
- The Better Choice

... co trzeba wesprzec stwierdzeniem, ze jest to twoja prywatna opinia, a sam cykl cieszy sie wielka popularnoscia wsrod zwyklych czytelnikow i krytykow. gdyby bylo inaczej, Dark Sword nie robilby pod nia figurek, a HBO nie zamowiloby serialu. Oczywiscie - popularne wcale nie oznacza dobre.Maru wrote:uprzedzam to grafomańska epopeja
Swojej opinii rzecz jasna nie wydam przed lektura
mi się właśnie to podoba, że to inne fantasy. często można by nawet zapomnieć o elementach fantastycznych.
w filmie jest mało fantasy w książce jest znacznie więcej i to od samego początku
dla tych co nie czytali - przygotujcie sie na to że 1 odcinek filmu to gdzieś tak z 250 stron książki (może przesadziłem o 50 )
i oczywiście że jest to moja opinia
ale poparta tym co do tej pory przeczytałem .. a jest tego bardzo dużo i sądzę że mam większe doświadczenie w czytaniu od niejednego "zwykłego krytyka"
co nie zmienia faktu że tysiące ludzi nadal podziwiają Dallas czy Dynastię , bądź "Grę o Tron" (cały cykl) - grafomania nie wyklucza kunsztu czysto warsztatowego ba wręcz by to było zjadliwe jest on wymagany a ten autor ma dobry warsztat i schemat .. który wykorzystuje w każdej swojej serii (jak przeczytasz 1 jego cykl niema sensu kolejnych - to samo tylko zmienione imiona i warunki przyrody, średniowiecze , Nowy jork , kosmiczne imperium , odludna planeta itd .. )
i zdecydowanie nie jest to kolejny Tolkien (i całe szczęście )
dla tych co nie czytali - przygotujcie sie na to że 1 odcinek filmu to gdzieś tak z 250 stron książki (może przesadziłem o 50 )
ba Isaura niewolnica cieszyła sie też niezwykła popularnością - tak samo Dallas i Dynastia, czy takie duda rodzimej produkcji jak "M jak Mdłości"a sam cykl cieszy sie wielka popularnoscia wsrod zwyklych czytelnikow i krytykow
i oczywiście że jest to moja opinia
co nie zmienia faktu że tysiące ludzi nadal podziwiają Dallas czy Dynastię , bądź "Grę o Tron" (cały cykl) - grafomania nie wyklucza kunsztu czysto warsztatowego ba wręcz by to było zjadliwe jest on wymagany a ten autor ma dobry warsztat i schemat .. który wykorzystuje w każdej swojej serii (jak przeczytasz 1 jego cykl niema sensu kolejnych - to samo tylko zmienione imiona i warunki przyrody, średniowiecze , Nowy jork , kosmiczne imperium , odludna planeta itd .. )
i zdecydowanie nie jest to kolejny Tolkien (i całe szczęście )
dzięki za ciekawą opinię. niestety ustosunkować będę się mógł dopiero po przeczytaniu.
zachęcam
773 strony czekają na ciebie a jest to zaledwie tom pierwszy i najchudszy ^-^ Pieśń Lodu i Ognia 
Gra o tron (A Game of Thrones, 1996) (wyd. pol. 1998)
Starcie królów (A Clash of Kings, 1999) (wyd. pol. 2000)
Nawałnica mieczy (A Storm of Swords, 2000), wydana w Polsce w dwóch częściach:
Nawałnica mieczy: Stal i śnieg (wyd. pol. 2002)
Nawałnica mieczy: Krew i złoto (wyd. pol. 2002)
Uczta dla wron (A Feast for Crows, 2005), wydana w Polsce w dwóch częściach:
Uczta dla wron: Cienie śmierci (wyd. pol. 2006)
Uczta dla wron: Sieć spisków (wyd. pol. 2006)
A Dance with Dragons – (premiera anglojęzycznego wydania miała miejsce 12 lipca 2011) - polskie tłumaczenie w przygotowaniu
The Winds of Winter – w przygotowaniu
A Dream of Spring – w przygotowaniu
ażeby wiedzieć w ogóle co i jak to trzeba przeczytać jeszcze
Legendy (antologia) - wydawnictwo Rebis - tam jest opowiadanie "Błędny rycerz (The Hedge Knight),
i Legendy 2 - Wierny miecz
i
The Mystery Knight, - nie wydany w polsce
tadam
szczerze powiem że opowiadana znaczne bardziej mi sie podobały
do czytana zachęcam !! - na co komu 3D a nawet 5D jak można użyć wyobraźni (zachęcam nawet jeśli jest to Gra o tron
i kurcze czytajcie instrukcje od aparatów ... nie dlatego że mają wartość artystyczna ale dlatego że bardzo pomagaja
)
Gra o tron (A Game of Thrones, 1996) (wyd. pol. 1998)
Starcie królów (A Clash of Kings, 1999) (wyd. pol. 2000)
Nawałnica mieczy (A Storm of Swords, 2000), wydana w Polsce w dwóch częściach:
Nawałnica mieczy: Stal i śnieg (wyd. pol. 2002)
Nawałnica mieczy: Krew i złoto (wyd. pol. 2002)
Uczta dla wron (A Feast for Crows, 2005), wydana w Polsce w dwóch częściach:
Uczta dla wron: Cienie śmierci (wyd. pol. 2006)
Uczta dla wron: Sieć spisków (wyd. pol. 2006)
A Dance with Dragons – (premiera anglojęzycznego wydania miała miejsce 12 lipca 2011) - polskie tłumaczenie w przygotowaniu
The Winds of Winter – w przygotowaniu
A Dream of Spring – w przygotowaniu
ażeby wiedzieć w ogóle co i jak to trzeba przeczytać jeszcze
Legendy (antologia) - wydawnictwo Rebis - tam jest opowiadanie "Błędny rycerz (The Hedge Knight),
i Legendy 2 - Wierny miecz
i
The Mystery Knight, - nie wydany w polsce
tadam
szczerze powiem że opowiadana znaczne bardziej mi sie podobały
do czytana zachęcam !! - na co komu 3D a nawet 5D jak można użyć wyobraźni (zachęcam nawet jeśli jest to Gra o tron
-
Nameless
- The Better Choice

pierwszy tom na pewno przeczytam... predzej czy pozniej. czy sie skusze na kolejne, to sie zobaczy