[PL]Stajnia dzikich pędzli - KeraM
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Stajnia dzikich pędzli -KeraM
pod względem wykazania się lepszy będzie ten, z którym TY masz ochotę się zmierzyć.KeraM wrote:Który lepszy pod względem wykazania się w malowaniu jak i wyglądu ??
jeśli nie jesteś przekonany do modelu, to nie będzie to twoje popisowe malowanie. dlatego musisz wybrać sam.
a wygląd to bardzo subiektywna sprawa - sam zobacz jak różnią się opinie, co do tego które modele są ładne, a które brzydkie, na tym forum...
polecam Nurgle Dreadnought z FWKeraM wrote:Mam pytanie dotyczące Dreadnoughtów.Który lepszy pod względem wykazania się w malowaniu jak i wyglądu ??
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Nurglak jest fajny ale chyba najbardziej kręci mnie DREADNOUGHT Black Templarów.
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
no to masz odpowiedź - skoro cię kręci, to najprzyjemniej będzie ci się nad nim pracowało
Ja też polecam!czlowiek.morze wrote:polecam Nurgle Dreadnought z FWKeraM wrote:Mam pytanie dotyczące Dreadnoughtów.Który lepszy pod względem wykazania się w malowaniu jak i wyglądu ??
+1Mike wrote:Na początek zwykły Dread z AoBR.
Daj sobie spokój z dredami FW
Są drogie i żywiczne (trudniej Ci będzie zmywać gdyby coś nie poszło).
Na zwykłym AOBRowym też można się wykazać i na dodatek poćwiczyć a to jest chyba ważniejsze na Twoim etapie
Będziesz miał wyzwanie- zrobić z modelu typowo dla graczy coś czym zaimponujesz malarzom. Serio, niekiedy lepiej jest zabrać się za coś mniej szczegółowego i zrobić to dobrze niż utonąć w detalach.
Idziesz do przodu co widać od dłuższego czasu ale zauważyłem,że za bardzo ufasz modelom. To że ktoś maluje coś mniej szczegółowego/nieco gorszej jakości wcale go nie przekreśla Pamiętasz te elfy,które wklejałem na mitirla?
Czego byś nie wybrał i tak trzymam kciuki aby CI się to przyjemnie malowało i żeby było jak najlepsze!
3ymajsię
Spotyka mnie to każdego dnia .coś mniej szczegółowego i zrobić to dobrze niż utonąć w detalach.
Do dreada z AoBR zawsze możesz dokupić rączkę z FW czy miedziane ikony do jakiegoś zakonu, zawsze taki detal zwiększy ocenę modelu.
Podoba Ci się dread Templarów, tutaj masz ramke z ich znakami:
https://www.forgeworld.co.uk/Warhammer-4 ... MBOLS.html
Krzyż na noge, tarcza obok sarkofagu i będzie ciekawiej.
Last edited by Mike on 3 Mar 2011, o 17:45, edited 2 times in total.
Ja zawsze zaczynam syfić figsa jak jest tego za dużo dlatego preferuję coś prostego
Albo kupie sobie Space Marines Vanguard Veteran squad .Pomaluje ich na kolorki Bohuna. I tak masakrycznie wyjdzie ale chce porównać swój efekt końcowy z efektem Wielkiego Bohuna. (tak tak rzucam sie na głęboka wodę,nie umiem robić gładkich przejść itd..dla mnie liczy sie zasada Have FuN! )
Zawsze więcej figsów niż jeden dread.
Pozdrawiam
KeraM
Zawsze więcej figsów niż jeden dread.
Pozdrawiam
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.