[PL] Galeria Gimiaka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
IRKUCK

Re: [PL] Galeria Gimiaka

Post by IRKUCK »

Jakoś minąłem temat, ale widziałem na GV tego radka... tak czy inaczej powala mnie metalik, jest to zdecydowanie jeden z najlepiej wykonanych zabrudzeń jakie widziałem :clap:
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Rentall

Post by Rentall »

realizm metalikow powala!
gimiak

Post by gimiak »

@ Ana: Wielkie dzięki za te zdjęcia. Właśnie w tym kierunku chciałbym pójść. Efekt SUPER!.
@ mahon: Widziałem to jakiś czas temu i przyznam szczerze, że totalnie o tym zapomniałem.

Dzięki wielkie za komentarze i sugestie. Zamierzam skorzystać z waszych rad przy Razorbacku. Ależ te rysy mnie nakręciły... :)
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
gimiak

Post by gimiak »

Moja ostatnia praca. Mała odskocznia od czerwieni, rdzy świata 40k. ;] Ogólnie rzecz biorąc drugi model, który pomalowałem na niebiesko (pierwszym był Librarian ze Space Hulka). W pewnych kwestiach, to kamień milowy. Podstawka miała być zalana wodą, ale efekt wodny vallejo przerósł moje umiejętności kontroli nad nim. Jeżeli macie jakieś uwagi czy komentarze, to nie krępujcie się. :)

ImageClick to see full-sized image
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Metaliki wyszły dość fajnei a reszta raczej przeciętna. Niebieski wyszedł troszke brudno a czerwonemu na tarczy brakuje rozjaśnien IMO. Generalnie model jest jakis taki nieciekawy... .
Pozdrawiam
przemosz.

Post by przemosz. »

gimiak wrote:Bardzo wczesny wip Landraidera. Mocno zastanawiam się nad tym 'wypukłym' złotem. Czy tak to będzie wyglądało na końcu pewny nie jestem. Jeśli macie jakieś uwagi, to pisać. ;)

ImageClick to see full-sized image
Turkusowe zacieki ?? :mrgreen:
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

gdzie ty tam masz złoto ??? - jak się dowiem to się wypowiem :)
a poza tym pomimo że go brudzisz to wygląda nadal czysto .. ale chyba o to chodzi ?? (u mnie nawet czysty wygląda brudno .. ale ja tak już mam :P)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Potfur

Post by Potfur »

Sam jestem dopiero baaardzo początkującym malarzem, więc o Twoich pracach mogę powiedzieć tylko tyle, że mi się strasznie podobają. Mam za to jedno pytanie: jakiego koloru używasz, żeby taki odcień czerwonego uzyskać? Do malowania moich BA by mi się przydała ta odpowiedź. :)
Gildor

Post by Gildor »

Może już o tym wspominał ale czerń jak dla mnie płaska :|
Image
loler

Post by loler »

Gildor wrote:Może już o tym wspominał ale czerń jak dla mnie płaska :|
jaka czerń? Na landku nie ma za dużo czerni, a jak jest to jest wykrawędziowana. No chyba że to ten Twój monitor znowu :mrgreen:
Image
Post Reply