[PL] Galeria Gimiaka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gimiaka
Jakoś minąłem temat, ale widziałem na GV tego radka... tak czy inaczej powala mnie metalik, jest to zdecydowanie jeden z najlepiej wykonanych zabrudzeń jakie widziałem 
@ Ana: Wielkie dzięki za te zdjęcia. Właśnie w tym kierunku chciałbym pójść. Efekt SUPER!.
@ mahon: Widziałem to jakiś czas temu i przyznam szczerze, że totalnie o tym zapomniałem.
Dzięki wielkie za komentarze i sugestie. Zamierzam skorzystać z waszych rad przy Razorbacku. Ależ te rysy mnie nakręciły...
@ mahon: Widziałem to jakiś czas temu i przyznam szczerze, że totalnie o tym zapomniałem.
Dzięki wielkie za komentarze i sugestie. Zamierzam skorzystać z waszych rad przy Razorbacku. Ależ te rysy mnie nakręciły...
Moja ostatnia praca. Mała odskocznia od czerwieni, rdzy świata 40k. ;] Ogólnie rzecz biorąc drugi model, który pomalowałem na niebiesko (pierwszym był Librarian ze Space Hulka). W pewnych kwestiach, to kamień milowy. Podstawka miała być zalana wodą, ale efekt wodny vallejo przerósł moje umiejętności kontroli nad nim. Jeżeli macie jakieś uwagi czy komentarze, to nie krępujcie się. 
Click to see full-sized image
Click to see full-sized image-
maciejrusztyn
Metaliki wyszły dość fajnei a reszta raczej przeciętna. Niebieski wyszedł troszke brudno a czerwonemu na tarczy brakuje rozjaśnien IMO. Generalnie model jest jakis taki nieciekawy... .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Turkusowe zacieki ??gimiak wrote:Bardzo wczesny wip Landraidera. Mocno zastanawiam się nad tym 'wypukłym' złotem. Czy tak to będzie wyglądało na końcu pewny nie jestem. Jeśli macie jakieś uwagi, to pisać.
gdzie ty tam masz złoto ??? - jak się dowiem to się wypowiem
a poza tym pomimo że go brudzisz to wygląda nadal czysto .. ale chyba o to chodzi ?? (u mnie nawet czysty wygląda brudno .. ale ja tak już mam
)
a poza tym pomimo że go brudzisz to wygląda nadal czysto .. ale chyba o to chodzi ?? (u mnie nawet czysty wygląda brudno .. ale ja tak już mam
-
Potfur
Sam jestem dopiero baaardzo początkującym malarzem, więc o Twoich pracach mogę powiedzieć tylko tyle, że mi się strasznie podobają. Mam za to jedno pytanie: jakiego koloru używasz, żeby taki odcień czerwonego uzyskać? Do malowania moich BA by mi się przydała ta odpowiedź. 
jaka czerń? Na landku nie ma za dużo czerni, a jak jest to jest wykrawędziowana. No chyba że to ten Twój monitor znowuGildor wrote:Może już o tym wspominał ale czerń jak dla mnie płaska