[PL] GD Polska 2009

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Post Reply
GreatJester

Post by GreatJester »

Czy mogę wystawić model, którego nie można już wystawiać w grze? Tzn. chodzi oVermin lorda, którym można grać jedynie w domu...
Gildor

Post by Gildor »

Myślę, że tak.
Golden Demon to konkurs malarski a nie turniej w battla czy inny system bitewny. Możesz wystawić wszystkie figurki od Genialnego Wytwórcy pod warunkiem, że nie łamią one regulaminu kategorii do której się przymierzasz.
Wisnia

Re: [PL] GD Polska 2009

Post by Wisnia »

Po tym, co wyczynia GW (patrz choćby zamknięcie modułu vassal 40k), nie zdziwiłbym się, gdyby można było wystawiać tylko "nowo-edycyjno-kodeksowe" modele i oczywiście malowane w barwach przez nich ustalonych :roll: GD zaczyna powoli tracić na znaczeniu, coś mi się tak wydaje...

Pozdrawiam

Wisnia
szczurek_

Post by szczurek_ »

Alternatywy ja jakoś nie widzę .Nie siedzę co prawda w temacie za bardzo ,ale chyba innego równie znanego itp. bal bla bla konkursu nie ma :wink: )
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

W Polsce nie ma, ale za granicą już zadbali o alternatywy (Francja Niemcy, Hiszpania), są tam konkursy nieograniczające malarzy do modeli GW i cieszące się coraz większą popularnością m.in. dzięki postawie GW do GD.
(Z utęsknieniem czekam na Bazyliszka, nawet jeśli ultimatum jest Ańa nie startuje ;))
-- Ańa

Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Tia a o slonecznikach cisza ... Gadalem z Mackiem i polecil z Szafa zagadac ... :wink:
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

no bo co Szaman ma do Bazyliszka?
ale ciekaw jestem czy Szafa z ekipa reaktywuja Bazyliszka
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Jeszcze za Wartribe-a chyba pomagaliśmy :wink: Nie w temacie jestem ... :wink: No nic ale trzeba się wywiedzieć ...
Image
Wisnia

Post by Wisnia »

No, ja się wreszcie zmobilizowałem i dziś zacząłem coś tam lepić na tegoroczne GD. Potwierdzone już jest, że odbędzie się na PGA 09?

EDITH: Zapomniałem zapytać o jeszcze jedną sprawę. Popiersia mają jakiś ustalony "odgórnie" rozmiar, czy mogę startować z trochę ponad 5 cm? (wybaczcie wyjątkowo głupie pytanie :mrgreen:)

Pozdrawiam

Wisnia
Gildor

Post by Gildor »

WTF?!
https://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=1022

Szanowni Panstwo,

W zwiazku z tym, ze zawsze staramy sie Panstwa informowac, co planujemy robic na polskim rynku, chcialbym Panstwa uprzejmie poinformowac, ze w tym roku konkurs malarski Golden Demon Poland nie odbedzie sie. Tych z Panstwa, ktorzy wiazali z ta impreza jakies plany, serdecznie przepraszamy.

Pozdrawiam,

Maciej Krol

Workshop Emerging Markets
Image
Post Reply