[PL] a co Ana porabia?

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Myślę, że Karpiu miał na myśli rozjaśnienia na niebieskim pancerzu, bo te rzeczywiście na zdjęciach (nie pamiętam jak w rzeczywistości) wyszły trochę "kredowo" - czyli bezbarwnie i chropowato. Myślę, że to kwestia tego, że to WIP, ale ja bym tego pancerza nie rozjaśniał do bieli.

Na NMMach nie widzę "kredowości" - może poza trochę zbyt białym rozjaśnieniem górnej krawędzi skrzydełka na klacie.

A te fiolety na naramiennikach to kolor finalny czy podmalówka pod NMM?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

podmalówka podmalówka
i dzięki że wyłapałeś tą białą krechę :)
-- Ańa

Image
Szary

Post by Szary »

Ciekawe, ciekawe. Dużo fajnych detali z FW, dynamiczna figurka, nawet jak na termosa.
Zastanawia mnie tylko jak daleko pójdziesz z rozjaśnieniami. Póki co to całość jest bardzo pastelowa przez ten biały podkład. No ale zobaczymy. Fajny bolterek :)
Szary

Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Za diabła nie wiem jak wyjdę z tej pastelowości i czy mi się uda, ale na 100% nie będzie jasny, no pobrudzenie i zniszczenie powinno pomóc :doh:
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Myślę, że pogłębienie cieni powinno pomóc. Albo może lekki glaze jakimś kremowym kolorem po rozjaśnieniach?
-- Mahoń

Image

Karpiu

Post by Karpiu »

Dobrze mnie rozszyfrowales Mahon.
Mysle ze troche uszkodzen itp i bedzie wyladac jak Veteran Marine :]
Sam zastanawialem sie czy nie zalatwic sobie tego marinsa. Jest bardzo dynamiczny a dla mnie bylby fajna szkolka malowania w NMM :] jeszcze nigdy tego nie testowalem i musze sobie sprawdzic jakies odpowiedzniki w farbach GW
Galharen

Post by Galharen »

Podoba mi się bolter, ale reszta narazie wczesny Wip tak wiec poczekam na jakieś postępy.
Image
dead

Post by dead »

a mi sie masakrycznie podobaja te naramienniki ... no normalnie szczena mi opacja sa takie czysciutkie i zlote ;) a ta czacha tez fajniusia jest ... bolter ma fajny kolor i nie traci nawet przy zoomach znaczy sie ze jest git ;) bardzo mi sie podoba - jak zawsze wysoki poziom ... poczekam na final ...
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] a co Ana porabia?

Post by Slawol »

Wszyscy się już nagadali, to mi nie pozostało za wiele do dodania :) Kolorystyka dobra, podoba mi się, ale poza bolterem, który jest dla mnie zbyt miedziany i z tego względu "inny" ;) Nie wiem, coś mi tak siadło na nos... ;) Ale pomalowany bardzo ładnie.

Wypowiem się tylko nt. naramienników - ten ze skorpionem jest ekstra (lubię to zwierzątko), a temu z czachą brakuje więcej głębi i czarnych akcentów do wyostrzenia i wyeksponowania kształtu samej czaszki :) Ale może się coś tam jeszcze zmieni, bo to w końcu WIP :) Za bardzo mi się te jasne kolory tam zlewają - biały, błękitny, no i fioletowy.

A tak w ogóle, to nic nowego - malowanie na wysokim poziomie, dużo cieniowania i staranności - czekam więc sobie cierpliwie dalej :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: [PL] a co Ana porabia?

Post by mahon »

obecnie wygląda już bardzo inaczej - na pancerzu cienie są znacznie głębsze, a na "podmalówce" na naramiennikach pojawił się złoty i miedziany NMM...
-- Mahoń

Image

Post Reply