Myślę, że Karpiu miał na myśli rozjaśnienia na niebieskim pancerzu, bo te rzeczywiście na zdjęciach (nie pamiętam jak w rzeczywistości) wyszły trochę "kredowo" - czyli bezbarwnie i chropowato. Myślę, że to kwestia tego, że to WIP, ale ja bym tego pancerza nie rozjaśniał do bieli.
Na NMMach nie widzę "kredowości" - może poza trochę zbyt białym rozjaśnieniem górnej krawędzi skrzydełka na klacie.
A te fiolety na naramiennikach to kolor finalny czy podmalówka pod NMM?
[PL] a co Ana porabia?
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Karpiu
Dobrze mnie rozszyfrowales Mahon.
Mysle ze troche uszkodzen itp i bedzie wyladac jak Veteran Marine :]
Sam zastanawialem sie czy nie zalatwic sobie tego marinsa. Jest bardzo dynamiczny a dla mnie bylby fajna szkolka malowania w NMM :] jeszcze nigdy tego nie testowalem i musze sobie sprawdzic jakies odpowiedzniki w farbach GW
Mysle ze troche uszkodzen itp i bedzie wyladac jak Veteran Marine :]
Sam zastanawialem sie czy nie zalatwic sobie tego marinsa. Jest bardzo dynamiczny a dla mnie bylby fajna szkolka malowania w NMM :] jeszcze nigdy tego nie testowalem i musze sobie sprawdzic jakies odpowiedzniki w farbach GW
[PL] a co Ana porabia?
Wszyscy się już nagadali, to mi nie pozostało za wiele do dodania
Kolorystyka dobra, podoba mi się, ale poza bolterem, który jest dla mnie zbyt miedziany i z tego względu "inny"
Nie wiem, coś mi tak siadło na nos...
Ale pomalowany bardzo ładnie.
Wypowiem się tylko nt. naramienników - ten ze skorpionem jest ekstra (lubię to zwierzątko), a temu z czachą brakuje więcej głębi i czarnych akcentów do wyostrzenia i wyeksponowania kształtu samej czaszki
Ale może się coś tam jeszcze zmieni, bo to w końcu WIP
Za bardzo mi się te jasne kolory tam zlewają - biały, błękitny, no i fioletowy.
A tak w ogóle, to nic nowego - malowanie na wysokim poziomie, dużo cieniowania i staranności - czekam więc sobie cierpliwie dalej
Wypowiem się tylko nt. naramienników - ten ze skorpionem jest ekstra (lubię to zwierzątko), a temu z czachą brakuje więcej głębi i czarnych akcentów do wyostrzenia i wyeksponowania kształtu samej czaszki
A tak w ogóle, to nic nowego - malowanie na wysokim poziomie, dużo cieniowania i staranności - czekam więc sobie cierpliwie dalej
RE: [PL] a co Ana porabia?
obecnie wygląda już bardzo inaczej - na pancerzu cienie są znacznie głębsze, a na "podmalówce" na naramiennikach pojawił się złoty i miedziany NMM...