[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Post Reply
dead

Post by dead »

"freehendy ..." wiesz sa to "stemple" gejmzona ;/ trzeba tylko bylo pomalowac ... chyba jest tu tylko 1 freehend ... (plaszcz sztandaru z tylu ma kielona) ... niestety czas poswiecony na ten oddzial byl na tyle dlugi ze juz mi sie nie chcialo ... stwierdzam ze moge pomalowac 1 figse na wysokm poziomie ale przy malowaniu 6 kolesi to po samym ich sklejeniu uzupelnieniu gaf itp itd ... juz mi sie odechcialo ... ale przynajmniej na przyszlosc bede mial lepsza "dyscypline" w ich malowaniu start malowania (sklejania GSowania pilowania) 10.08.2007 lacznie poswiecilem na nich moze z tydzien wytezonej pracy ... jestem srednio zadowolony ale potraktowalem ich szkoleniowo ... pokombinowalem z nakladaniem pewnych kolorow przecwiczylem cienie fotografie i wycinanie fot ... w sumie zolciak i niebieski + czerwien sa moimi ulubionymi kolorami ... i tak patrze ze coniektorym knechta przydaloby sie jeszcze zolcie wyciagnac ale mialem zdazyc na niedziele i sie wyrobilem ledwo ... gdybym nie mial tak napietego czasowo okresu pracy bym bardziej ich wypicowal (choc nie przyszlo mi do glowy by jeszcze mocniej wyciagac zolc - te wszystkie wzorki sa tak trudne w malowaniu ze musialem godzinami drajbraszowac zoltym i zalepiac gafy ciemna czerwienia ;/ ogrom pracy - wolalbym gladkie wstegi latwiej sie to maluje i wg mnie lepiej wyglada ...) po Twoim poscie nasowa mi sie to co moj kumpel stwierdzil - nie sa na maxa pocisnieci ... ja to wiem bo moja odp brzmi tak ze jestem w stanie zrobic 1 kolesia na 90-100% mozliwosci ale juz 6 kolesi to jest za duzo dla mnie aby w takim czasie (7 dni) pocisnac cala 6 na wysokim lvl ... caly czas jestem niezadowolony ze sporej czesci zlotego nmmu o ile pare kielichow wyszlo mi dosc fajnie o tyle niektore "obrazki" powychodzily za kiczowato i za malo tam jest plynnosci ... nie wiem co jest nie tak ale czasem wychodzi tak jak chcialem a czasem jest albo za duzy kontrast albo za maly coz zrobic oraz jestem niezadowolony z niektorych detali ktore potraktowalem na odwal coz niby to mial byc unit do grania (stwierdzam jedno jakbym chcial malowac swoja armie to wlasnie tak by ona byla pomalowana wlasnie w taki sposob bez glebszej filozofii) ... podoba mi sie niebieski i czerwony i stwierdzam jedno ... moze sie myle ale uwazam ze sa one dosc dobrze cieniowane (moze czasem za mdly niebieski jest ale ja lubie male kontrasty) ... dzieki za komenta - to tylko potwierdzilo moje "obawy" i przypuszczenia :D mam tylko nadzieje ze moja praca sie oplaci w odsprzedazy i zwroci z nawiazka ;) ...
przemosz.

Post by przemosz. »

He hehe :)No faktycznie bekowy gigson:DKto wpadl na co takiego??
Galharen

Post by Galharen »

przemosz. wrote:He hehe :)No faktycznie bekowy gigson:DKto wpadl na co takiego??
dead :P :P :twisted:

A tak poważnie to gigant śmieszny, ale malowanie nie zachwyca.
Za to naprawdę zachwycili mnie ci bretońcy - świetni.
Wątpie, aby znalazł jakieś duże błędy, bo na pierwsze wrażenie to są tak rewelka, że ciężko się na błędach skupić :)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Post by Slawol »

Świetny pomysł, bardzo "leśny" ten gigant :)

Najbardziej oczywiście podoba mi się ten wielki, czerwony muchomor - świetnie wyszły zwłaszcza blaszki pod kapeluszem oraz ich malowanie - wygląda jak prawdziwy.

Bardzo żywa i kolorowa praca, a co najważniejsze - oryginalna :clap: Dużo detali, dobre wykonanie, jest co oglądać. A w dodatku całość potraktowana z dużą dawką dobrego humoru ;)

Nie wszystko jednak - jak dla mnie - pasuje, np. ten kapelusz giganta z żółtym paskiem, jakoś mnie nie przekonuje, "odstaje" trochę od reszty motywów, ale sam w sobie jest śmieszny :) Podstawka OK, trochę przeładowana i zabałaganiona, ale biorąc pod uwagę temat pracy - dobrze pasuje ;)

Bardzo mi się jeszcze podobają łańcuchy, a także gobliny i snotlingi, całkiem umiejętnie wkomponowane w całość :)

I tyle. Świetna praca :)

Pozdrawiam
Sławol
dead

Post by dead »

Gigant skonczony - zdjecia 1600x1200 wiec widac wszystkie ewentualne niedociagniecia ... niestety bylo ciemno i zdecydowalem sie na 2 rodzaje fotek ... o ile niebieskie lepiej zawsze wygladaja na fleszu skora czesto tez o tyle np brazy sa strasznie mdle i zmiekczone dlatego 2 rodzaje fotek ... Fajnie sie robilo trajbala na lapie ;) no coz pozostaje juz tylko nim grac i grac ;) - a jak wyglada gig w rzeczywistosci ?? - Jest to polaczenie zdjec z fleszem i bez flesza ;) coz nie bede obrabial i nasycal kolorow w fotoszopie bo sie nie oplaca oszukiwac wg mnie ^^" gigant mial byc na stol ale wyszedl moj standard czyli cos ponad ... a ja przy okazji sobie warsztat pocwiczylem ;) - kolorki narzucone sklejenie giga tak samo wiec zero kreatywnosci ;) jedynie moglem zaszalec z trajbalem ^^" pozdro a oto fotki:

fotki z fleszem
ImageClick to see full-sized image

Fotki bez flesza
alvarezwawa

Post by alvarezwawa »

Generalnie ciezko byloby mi stwierdzic, ze gigant mi sie podoba. Z regoly nie podobaja mi sie prace robione na szybko, a coz - mimo ze wyraznie to ponad przecieny Table Top, to jednak malowanie na szybko ;) Skora broni sie sama, wszystko pozostale wydaje mi sie jakby niedokonczone, albo bez pomyslu. Nie podobaja mi sie czerwone sutki i nierozjasniany czarny kolor ubrania. Tribal ladny i staranny musze przyznac, wydaje mi sie jednak nieco nie na miejscu i gryzie sie z mocnymi obramowaniami łusek smoczej skory na ramieniu.
Rozumiem, ze to mial byc poziom na stół i do tego nie na wlasny, ale z drugiej strony mowie co mysle. Praca srednia - niemniej sama skora bardzo ladna ;)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nigdy nie wiem jak mam oceniac twoje prace dead. Nie potrafisz wejsc z malowaniem ponad standard TT czy nie chcesz? Po skorze giganta widac, ze raczej zdolnosci w tobie drzemia.
Praca bardzo nierowna. pare rzeczy bardzo fajnych (skora, paznokcie, zakrwawiony metal - jesli go dobrze widze), pare duzo slabszych (broda, ofiary). Tatuaz swietnie zrobiony, zlewa sie czern z naramiennikiem (tu bym dal ciemny braz chociazby).

Czy konieczne jest postowanie 13 duzych zdjec naraz?
Image
dead

Post by dead »

juz tlumacze - moje prace powinno sie oceniac patrzac na coniektore elementy i aspekty (przynajmniej te na zamowienie bo reszta to po calosci mozna jechac)...
Moj zleceniodawca chcial otrzymac figurke typowo na stol do reszty armii jaka mu zrobilem ... z zalozenia nie moge sie wybic ponad pewien poziom bo czas to pieniadz - skoro ktos placi mi za TT to robie mu TT - choc tak jak w tym przypadku postanowilem zrobic sobie malutki sprawdzian umiejetnosci ... wzialem jeszcze raz otworzylem tutorial z chesta i sprawdzilem jak tam maluja skore - jest to moja 3 proba (1 raczkowanie i tancerki i o ile na 1 tancerce tej na glowie moglem sobie pozwolic na strate czasu i zabawe o tyle na reszcie moglem juz tylko zrobic "gumiaki" 2 proba to gigant ten z grzybem ... coz na zdjeciach moze tego nie widac ale poziomem jest ona zblizona choc mniej odwazna jak ta )... dostalem pierwszego w zyciu nowego giganta i stwierdzilem a co mi tam pocwicze sobie - dlatego na tym elemencie poswiecilem sporo czasu ... reszte musialem ciagnac do 3 kolorkow (zreszta tak jak bylo w zalozeniu) coby jakos sie nie prezmeczac bo to prezciez mialbyc TT... (spodnie coz nigdy nie umialem cieniowac czarnego - zawsze sie boje ze za mocno wyciagne i zazwyczaj jest ciagniety za slabo , niebieski - duzo lepiej w realu wyglada) metaliki - sprawdzalem na nich bejce jako substytut inkow i stwierdzam ze jest ona swietna ;) metaliki robia sie takie zniszczone bardziej rdzawe zdeka. Niestety ciagle mam problemy z rozwijaniem siebie gdyz zamowienia jakie sa u mnie skladane to zazwyczaj nie przekraczaja poziomem 2+ dlatego ciezko sie tu rozwijac i dlatego tez wprowadzam czesto do swoich zwyklych stolowych prac jakis smaczek ktory wlasnie trenuje - tak jak tutaj skora (coz kasa potrzebna wiec robisz to co musisz by wyzyc). Trajbal jest bardzo latwy do zrobienia jak ma sie wzor przed oczyma - jest to praktycznie w 95% kopia naturalnego tatoosa z ramienia - czas malowania 30 min - dosc krotko bo nie musialem zamalowywac czarnego skora ... zaluje tylko ze go w niektorych miejscach zdeka nie rozjasnilem szarym z bialym by nadac efekt minimalnego polysku bo o ile czarny jest "zywy" znaczy sie takie swierzy ;) (tak jakby byl ledwo co zrobiony trajbal) o tyle przy prawym (giganta)obojczyku jest taki rozblysk i powinien byc on pociagniety na tatoo ale coz niedopatrzenie + brak czasu ...

Co do fotek oj troche moze przesadzilem ;) przekleilem z BP gdzie to byl osobny topik i adnotacja ze jest sporo duzych fot i moze mulic ... Jakbym mial jak wyedytowac to powrzucalbym do reszty zdjec thumby a tak sie troche zagalopowalem ;)

chyba tyle ale jesli stwierdzacie z skora jest dobra to ja sie ciesze ... wydawalo mi sie ze dosc realistycznie cienie i hajlajty dobralem (caly czas patrzylem na reke jak sie ukladaja na skorze ) ale nie bylem przekonany czy nie jest aby za malo rozjasniona i przyciemniona - przy okazji uzylem naprawde sporo kolorow i mase czasu poswiecilem na glejzy nieustannie wkurzajac sie ze jakis paproch z powietrza sie gdzies osadza ... pozdro i dzieki choc nie ukrywam ze czekam na dalsze komentarze ;) zacnych CofCowiczow
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

dobra, dobra, nie gadaj tylko maluj, bo czekamy na twoj display, a nie TT ;)
Image
Post Reply