[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
"freehendy ..." wiesz sa to "stemple" gejmzona ;/ trzeba tylko bylo pomalowac ... chyba jest tu tylko 1 freehend ... (plaszcz sztandaru z tylu ma kielona) ... niestety czas poswiecony na ten oddzial byl na tyle dlugi ze juz mi sie nie chcialo ... stwierdzam ze moge pomalowac 1 figse na wysokm poziomie ale przy malowaniu 6 kolesi to po samym ich sklejeniu uzupelnieniu gaf itp itd ... juz mi sie odechcialo ... ale przynajmniej na przyszlosc bede mial lepsza "dyscypline" w ich malowaniu start malowania (sklejania GSowania pilowania) 10.08.2007 lacznie poswiecilem na nich moze z tydzien wytezonej pracy ... jestem srednio zadowolony ale potraktowalem ich szkoleniowo ... pokombinowalem z nakladaniem pewnych kolorow przecwiczylem cienie fotografie i wycinanie fot ... w sumie zolciak i niebieski + czerwien sa moimi ulubionymi kolorami ... i tak patrze ze coniektorym knechta przydaloby sie jeszcze zolcie wyciagnac ale mialem zdazyc na niedziele i sie wyrobilem ledwo ... gdybym nie mial tak napietego czasowo okresu pracy bym bardziej ich wypicowal (choc nie przyszlo mi do glowy by jeszcze mocniej wyciagac zolc - te wszystkie wzorki sa tak trudne w malowaniu ze musialem godzinami drajbraszowac zoltym i zalepiac gafy ciemna czerwienia ;/ ogrom pracy - wolalbym gladkie wstegi latwiej sie to maluje i wg mnie lepiej wyglada ...) po Twoim poscie nasowa mi sie to co moj kumpel stwierdzil - nie sa na maxa pocisnieci ... ja to wiem bo moja odp brzmi tak ze jestem w stanie zrobic 1 kolesia na 90-100% mozliwosci ale juz 6 kolesi to jest za duzo dla mnie aby w takim czasie (7 dni) pocisnac cala 6 na wysokim lvl ... caly czas jestem niezadowolony ze sporej czesci zlotego nmmu o ile pare kielichow wyszlo mi dosc fajnie o tyle niektore "obrazki" powychodzily za kiczowato i za malo tam jest plynnosci ... nie wiem co jest nie tak ale czasem wychodzi tak jak chcialem a czasem jest albo za duzy kontrast albo za maly coz zrobic oraz jestem niezadowolony z niektorych detali ktore potraktowalem na odwal coz niby to mial byc unit do grania (stwierdzam jedno jakbym chcial malowac swoja armie to wlasnie tak by ona byla pomalowana wlasnie w taki sposob bez glebszej filozofii) ... podoba mi sie niebieski i czerwony i stwierdzam jedno ... moze sie myle ale uwazam ze sa one dosc dobrze cieniowane (moze czasem za mdly niebieski jest ale ja lubie male kontrasty) ... dzieki za komenta - to tylko potwierdzilo moje "obawy" i przypuszczenia
mam tylko nadzieje ze moja praca sie oplaci w odsprzedazy i zwroci z nawiazka
...
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imagemam nadzieje ze sie spodoba bo ja mialem sporo ubawu przy tej figsie ...
deadprzemosz. wrote:He hehe :)No faktycznie bekowy gigson:DKto wpadl na co takiego??
A tak poważnie to gigant śmieszny, ale malowanie nie zachwyca.
Za to naprawdę zachwycili mnie ci bretońcy - świetni.
Wątpie, aby znalazł jakieś duże błędy, bo na pierwsze wrażenie to są tak rewelka, że ciężko się na błędach skupić
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Świetny pomysł, bardzo "leśny" ten gigant 
Najbardziej oczywiście podoba mi się ten wielki, czerwony muchomor - świetnie wyszły zwłaszcza blaszki pod kapeluszem oraz ich malowanie - wygląda jak prawdziwy.
Bardzo żywa i kolorowa praca, a co najważniejsze - oryginalna
Dużo detali, dobre wykonanie, jest co oglądać. A w dodatku całość potraktowana z dużą dawką dobrego humoru 
Nie wszystko jednak - jak dla mnie - pasuje, np. ten kapelusz giganta z żółtym paskiem, jakoś mnie nie przekonuje, "odstaje" trochę od reszty motywów, ale sam w sobie jest śmieszny
Podstawka OK, trochę przeładowana i zabałaganiona, ale biorąc pod uwagę temat pracy - dobrze pasuje 
Bardzo mi się jeszcze podobają łańcuchy, a także gobliny i snotlingi, całkiem umiejętnie wkomponowane w całość
I tyle. Świetna praca
Pozdrawiam
Sławol
Najbardziej oczywiście podoba mi się ten wielki, czerwony muchomor - świetnie wyszły zwłaszcza blaszki pod kapeluszem oraz ich malowanie - wygląda jak prawdziwy.
Bardzo żywa i kolorowa praca, a co najważniejsze - oryginalna
Nie wszystko jednak - jak dla mnie - pasuje, np. ten kapelusz giganta z żółtym paskiem, jakoś mnie nie przekonuje, "odstaje" trochę od reszty motywów, ale sam w sobie jest śmieszny
Bardzo mi się jeszcze podobają łańcuchy, a także gobliny i snotlingi, całkiem umiejętnie wkomponowane w całość
I tyle. Świetna praca
Pozdrawiam
Sławol
Gigant skonczony - zdjecia 1600x1200 wiec widac wszystkie ewentualne niedociagniecia ... niestety bylo ciemno i zdecydowalem sie na 2 rodzaje fotek ... o ile niebieskie lepiej zawsze wygladaja na fleszu skora czesto tez o tyle np brazy sa strasznie mdle i zmiekczone dlatego 2 rodzaje fotek ... Fajnie sie robilo trajbala na lapie
no coz pozostaje juz tylko nim grac i grac
- a jak wyglada gig w rzeczywistosci ?? - Jest to polaczenie zdjec z fleszem i bez flesza
coz nie bede obrabial i nasycal kolorow w fotoszopie bo sie nie oplaca oszukiwac wg mnie ^^" gigant mial byc na stol ale wyszedl moj standard czyli cos ponad ... a ja przy okazji sobie warsztat pocwiczylem
- kolorki narzucone sklejenie giga tak samo wiec zero kreatywnosci
jedynie moglem zaszalec z trajbalem ^^" pozdro a oto fotki:
fotki z fleszem
Fotki bez flesza
fotki z fleszem
Click to see full-sized imageFotki bez flesza
Click to see full-sized image-
alvarezwawa
Generalnie ciezko byloby mi stwierdzic, ze gigant mi sie podoba. Z regoly nie podobaja mi sie prace robione na szybko, a coz - mimo ze wyraznie to ponad przecieny Table Top, to jednak malowanie na szybko
Skora broni sie sama, wszystko pozostale wydaje mi sie jakby niedokonczone, albo bez pomyslu. Nie podobaja mi sie czerwone sutki i nierozjasniany czarny kolor ubrania. Tribal ladny i staranny musze przyznac, wydaje mi sie jednak nieco nie na miejscu i gryzie sie z mocnymi obramowaniami łusek smoczej skory na ramieniu.
Rozumiem, ze to mial byc poziom na stół i do tego nie na wlasny, ale z drugiej strony mowie co mysle. Praca srednia - niemniej sama skora bardzo ladna
Rozumiem, ze to mial byc poziom na stół i do tego nie na wlasny, ale z drugiej strony mowie co mysle. Praca srednia - niemniej sama skora bardzo ladna
-
Nameless
- The Better Choice

nigdy nie wiem jak mam oceniac twoje prace dead. Nie potrafisz wejsc z malowaniem ponad standard TT czy nie chcesz? Po skorze giganta widac, ze raczej zdolnosci w tobie drzemia.
Praca bardzo nierowna. pare rzeczy bardzo fajnych (skora, paznokcie, zakrwawiony metal - jesli go dobrze widze), pare duzo slabszych (broda, ofiary). Tatuaz swietnie zrobiony, zlewa sie czern z naramiennikiem (tu bym dal ciemny braz chociazby).
Czy konieczne jest postowanie 13 duzych zdjec naraz?
Praca bardzo nierowna. pare rzeczy bardzo fajnych (skora, paznokcie, zakrwawiony metal - jesli go dobrze widze), pare duzo slabszych (broda, ofiary). Tatuaz swietnie zrobiony, zlewa sie czern z naramiennikiem (tu bym dal ciemny braz chociazby).
Czy konieczne jest postowanie 13 duzych zdjec naraz?
juz tlumacze - moje prace powinno sie oceniac patrzac na coniektore elementy i aspekty (przynajmniej te na zamowienie bo reszta to po calosci mozna jechac)...
Moj zleceniodawca chcial otrzymac figurke typowo na stol do reszty armii jaka mu zrobilem ... z zalozenia nie moge sie wybic ponad pewien poziom bo czas to pieniadz - skoro ktos placi mi za TT to robie mu TT - choc tak jak w tym przypadku postanowilem zrobic sobie malutki sprawdzian umiejetnosci ... wzialem jeszcze raz otworzylem tutorial z chesta i sprawdzilem jak tam maluja skore - jest to moja 3 proba (1 raczkowanie i tancerki i o ile na 1 tancerce tej na glowie moglem sobie pozwolic na strate czasu i zabawe o tyle na reszcie moglem juz tylko zrobic "gumiaki" 2 proba to gigant ten z grzybem ... coz na zdjeciach moze tego nie widac ale poziomem jest ona zblizona choc mniej odwazna jak ta )... dostalem pierwszego w zyciu nowego giganta i stwierdzilem a co mi tam pocwicze sobie - dlatego na tym elemencie poswiecilem sporo czasu ... reszte musialem ciagnac do 3 kolorkow (zreszta tak jak bylo w zalozeniu) coby jakos sie nie prezmeczac bo to prezciez mialbyc TT... (spodnie coz nigdy nie umialem cieniowac czarnego - zawsze sie boje ze za mocno wyciagne i zazwyczaj jest ciagniety za slabo , niebieski - duzo lepiej w realu wyglada) metaliki - sprawdzalem na nich bejce jako substytut inkow i stwierdzam ze jest ona swietna
metaliki robia sie takie zniszczone bardziej rdzawe zdeka. Niestety ciagle mam problemy z rozwijaniem siebie gdyz zamowienia jakie sa u mnie skladane to zazwyczaj nie przekraczaja poziomem 2+ dlatego ciezko sie tu rozwijac i dlatego tez wprowadzam czesto do swoich zwyklych stolowych prac jakis smaczek ktory wlasnie trenuje - tak jak tutaj skora (coz kasa potrzebna wiec robisz to co musisz by wyzyc). Trajbal jest bardzo latwy do zrobienia jak ma sie wzor przed oczyma - jest to praktycznie w 95% kopia naturalnego tatoosa z ramienia - czas malowania 30 min - dosc krotko bo nie musialem zamalowywac czarnego skora ... zaluje tylko ze go w niektorych miejscach zdeka nie rozjasnilem szarym z bialym by nadac efekt minimalnego polysku bo o ile czarny jest "zywy" znaczy sie takie swierzy
(tak jakby byl ledwo co zrobiony trajbal) o tyle przy prawym (giganta)obojczyku jest taki rozblysk i powinien byc on pociagniety na tatoo ale coz niedopatrzenie + brak czasu ...
Co do fotek oj troche moze przesadzilem
przekleilem z BP gdzie to byl osobny topik i adnotacja ze jest sporo duzych fot i moze mulic ... Jakbym mial jak wyedytowac to powrzucalbym do reszty zdjec thumby a tak sie troche zagalopowalem 
chyba tyle ale jesli stwierdzacie z skora jest dobra to ja sie ciesze ... wydawalo mi sie ze dosc realistycznie cienie i hajlajty dobralem (caly czas patrzylem na reke jak sie ukladaja na skorze ) ale nie bylem przekonany czy nie jest aby za malo rozjasniona i przyciemniona - przy okazji uzylem naprawde sporo kolorow i mase czasu poswiecilem na glejzy nieustannie wkurzajac sie ze jakis paproch z powietrza sie gdzies osadza ... pozdro i dzieki choc nie ukrywam ze czekam na dalsze komentarze
zacnych CofCowiczow
Moj zleceniodawca chcial otrzymac figurke typowo na stol do reszty armii jaka mu zrobilem ... z zalozenia nie moge sie wybic ponad pewien poziom bo czas to pieniadz - skoro ktos placi mi za TT to robie mu TT - choc tak jak w tym przypadku postanowilem zrobic sobie malutki sprawdzian umiejetnosci ... wzialem jeszcze raz otworzylem tutorial z chesta i sprawdzilem jak tam maluja skore - jest to moja 3 proba (1 raczkowanie i tancerki i o ile na 1 tancerce tej na glowie moglem sobie pozwolic na strate czasu i zabawe o tyle na reszcie moglem juz tylko zrobic "gumiaki" 2 proba to gigant ten z grzybem ... coz na zdjeciach moze tego nie widac ale poziomem jest ona zblizona choc mniej odwazna jak ta )... dostalem pierwszego w zyciu nowego giganta i stwierdzilem a co mi tam pocwicze sobie - dlatego na tym elemencie poswiecilem sporo czasu ... reszte musialem ciagnac do 3 kolorkow (zreszta tak jak bylo w zalozeniu) coby jakos sie nie prezmeczac bo to prezciez mialbyc TT... (spodnie coz nigdy nie umialem cieniowac czarnego - zawsze sie boje ze za mocno wyciagne i zazwyczaj jest ciagniety za slabo , niebieski - duzo lepiej w realu wyglada) metaliki - sprawdzalem na nich bejce jako substytut inkow i stwierdzam ze jest ona swietna
Co do fotek oj troche moze przesadzilem
chyba tyle ale jesli stwierdzacie z skora jest dobra to ja sie ciesze ... wydawalo mi sie ze dosc realistycznie cienie i hajlajty dobralem (caly czas patrzylem na reke jak sie ukladaja na skorze ) ale nie bylem przekonany czy nie jest aby za malo rozjasniona i przyciemniona - przy okazji uzylem naprawde sporo kolorow i mase czasu poswiecilem na glejzy nieustannie wkurzajac sie ze jakis paproch z powietrza sie gdzies osadza ... pozdro i dzieki choc nie ukrywam ze czekam na dalsze komentarze