[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by sea.man »

Poziom standard jak dla ciebie, czy ogolnie super :D
Troche za kolorowo dla mnie, ale calej armii tek nie malujesz, wiec zycze powodzenia na ebayu ;)
Ten kolor na klacie, tez wyglada mi na pomarancz a nie zloty. No i moim zdaniem jest lepiej, anizeli mialoby byc.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Miszel
(Forum newbie)

Post by Miszel »

Nie chciał byś napisać jak malujesz metaliki?
Super prace, naprawdę ;)
Tylko te freehandy mi nie pasują, ale to kwestia gustu.
Ctan

Post by Ctan »

Miszel wrote:Nie chciał byś napisać jak malujesz metaliki?
Super prace, naprawdę ;)
Tylko te freehandy mi nie pasują, ale to kwestia gustu.
Ha! Jak maluję metaliki to jest świetne pytanie!
Za każdym razem inaczej :doh: Nie mam jakiegoś stałego sposobu, ciągle eksperymentuję.

Jeden ze sposobów wygląda tak:

baza:
1. Boltgun Metal (GW)

rdza/cień (glaze):
2. Bestial Brown (GW)
3. Scorched Brown (GW)
4. Black

światło:
5. glazy z bardzo rozcieńczonego Chrome (VMC)

krawędzie:
6. Chrome (VMC)

Później ewentualnie dodaję jakieś inne kolory do midtonów, jakieś zielenie, fiolety itp. zleży od figsa.

a póki co kolejny figs, tym razem zlecenie, podstawka to życzenie klienta.

ImageClick to see full-sized image
Image Image
Wojteq

Post by Wojteq »

Fajny patent z wykorzystaniem wieczka po farbce.

Co do figa, to dalej nie podoba mi się kolor pozszywanej skóry na plecach. Jakoś sztucznie dla mnie wygląda.
Metaliki jak zwylke bardzo udane. Czym różni się Chrome (VMC) od Mithril Silvera?
Udana także faktura na niektorych (zwłaszcza pomarańczowych) elementach.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Dużo już powiedzieli, jak mnie nie było, to ja krótko :)

Necron na desce - myślę, że te pęknięte miejsca można by jednak inaczej zrobić, bardziej szarpane krawędzie i ostrzejsze. Teraz nie przypomina mi to na pewno pękniętej ceramiki, ale samo malowanie technicznie jest bardzo dobre!

Wpadło mi do głowy jeszcze coś odnośnie podstawki. Same kryształki wyglądają "obco" na takie jednokolorowej podstawce, ale gdybyś tak pod ziemią umieścić kilka przebijających świateł (wiesz, jak lawa spod ziemi) płynących w różne strony i skupiających się także przy wypiętrzających się kryształach, to efekt byłby jeszcze lepszy. Wiesz, tak jakby pod ziemią znajdowała się jakaś energia i w słabszych miejscach wydostawałby się na zewnątrz, tworząc takie kryształki :)

Ork - podoba mi się jaskrawe malowanie, ale nie pasuje mi kolor nakrętki od farby oraz to, że szmatka się zlewa z pomarańczowym pancerzem. Poza tym jest OK :) Świetna skóra na mordzie!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ctan

Post by Ctan »

Slawol wrote: Wpadło mi do głowy jeszcze coś odnośnie podstawki. Same kryształki wyglądają "obco" na takie jednokolorowej podstawce, ale gdybyś tak pod ziemią umieścić kilka przebijających świateł (wiesz, jak lawa spod ziemi) płynących w różne strony i skupiających się także przy wypiętrzających się kryształach, to efekt byłby jeszcze lepszy. Wiesz, tak jakby pod ziemią znajdowała się jakaś energia i w słabszych miejscach wydostawałby się na zewnątrz, tworząc takie kryształki :)
Genialny plan :clap:
już zapisałem w notesiku szalonych pomysłów, dzięki! ;)
Wojteq wrote: Metaliki jak zwylke bardzo udane. Czym różni się Chrome (VMC) od Mithril Silvera?
Udana także faktura na niektorych (zwłaszcza pomarańczowych) elementach.
Niewiele się różni, głównie kryciem i tym jak się prowadzi pędzel. Mithril Silver jest gorsza moim zdaniem, wybacza mniej błędów niż Chrome. Mithrilem też gorzej się glazuje bo lepiej kryje. 2 prawie takie same farbki ale zastosowanie ciut inne :)

dodam jeszcze dla ciekawskich jak paćkałem popękaną powierzchnię na destroyerze:
https://fantasygames.com.pl/blog/how-to-paint-crackles/
Image Image
Ctan

Post by Ctan »

W końcu znalazłem chwilę, żeby zabrać się za tego gościa, znów przegrałem z futrem ;/
Muszę sobie kupić jakieś futrzane figsy i je paćkać dla sportu..

ImageClick to see full-sized image
Image Image
dead

Post by dead »

Mimo tego ze z futra nie jestes zadowolony to mi jakos ono nie prezszkadza za bardzo - w ogole on jest na stale przytwierdzony do tego dekielka ?? Ogolem jak przystalo na wilka to maluje mu sie wyraz szalenstwa na twarzy - mi lajk :D -> fajna prosta praca :D.
Mike

Post by Mike »

Szpony ładne, jakich farbek użyłeś?
Ctan

Post by Ctan »

Khador Red Base(P3) rozjaśniane Morrow White(P3)i ściemniane Thamar Black(P3), tylko te trzy.
Image Image
Post Reply