[PL] Maru dne smarowanie
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Maru dne smarowanie
głównie z lakierowaniem
(niema to jak samemu sobie nogę podłożyć )
Bo tez masz troche taki "chropowaty" i brudny stylprzemosz. wrote:A mi brak super gladkosci nie przeszkadza
Model mi w ogóle nie podchodzi, ale malowanie do niego dobrałeś niezłe 
Lakier Ci trochę szronu (albo rosy) narobił na płaszczu, faktycznie... Freehand bardzo ładny!
Lakier Ci trochę szronu (albo rosy) narobił na płaszczu, faktycznie... Freehand bardzo ładny!
I nie ma sie czego wstydzicprzemosz. wrote:A mi brak super gladkosci nie przeszkadza
*** de gustibus non est disputandum ***
Bardzo ładny model .Gładkość w niektórych miejscach trochę szczypie w oczy jednak nie jest to najistotniejsze .Model ma ładnie podkreślaną rzeźbę [faktycznie widać że jedna z pierwszych ] i to się liczy .Do gry będzie świetny
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Dzisiaj go widziałem, w realu znacznie lepiej wygląda, no i skala nie ta co na zdjęciach.
Mi sam model się nawet podoba, a rozumiem, że Maru malowaniem celował w klimat systemu i lepszy TT.
Myślę, że mu się udało.
Mi sam model się nawet podoba, a rozumiem, że Maru malowaniem celował w klimat systemu i lepszy TT.
Myślę, że mu się udało.
ha kolejny Pulpek
Nucke
jeden z starszych modeli do tego systemu
i szczerze powiem że mi sie nie podobał ... bo jego pancerz był szary (ołów) i to powodowało że model wydawał mi sie nudny ... aż zobaczyłem go na żółto
no i samemu go tak zrobiłem (tym razem nie polakierowałem przed fotkami i na -5 c
)
może wypada napisać czym gość jest - ano jest to energia a w zasadzie radjacja zamknięta w "pancerzu" jego ciało składa sie z pancerza i z substancji rodioaktywnych (był taki w Batman Bayond "Blight" - tylko że Nucke jest "niestabilny" i bardziej świecący a cześć jego zdolności zależy od tego co wybierzemy jako składnik jego osoby - jakie pierwiastki ^-^)
Click to see full-sized image
Nucke
jeden z starszych modeli do tego systemu
i szczerze powiem że mi sie nie podobał ... bo jego pancerz był szary (ołów) i to powodowało że model wydawał mi sie nudny ... aż zobaczyłem go na żółto
no i samemu go tak zrobiłem (tym razem nie polakierowałem przed fotkami i na -5 c
może wypada napisać czym gość jest - ano jest to energia a w zasadzie radjacja zamknięta w "pancerzu" jego ciało składa sie z pancerza i z substancji rodioaktywnych (był taki w Batman Bayond "Blight" - tylko że Nucke jest "niestabilny" i bardziej świecący a cześć jego zdolności zależy od tego co wybierzemy jako składnik jego osoby - jakie pierwiastki ^-^)
Click to see full-sized imageRe: [PL] Maru dne smarowanie
To jest WIP? Bo powiem Ci szczerze,że jakiś taki niewyraźny. Ogółem to jest całkiem wporzo, pancerzyk jest ładny ale mordka?! Rozumiem, energia i tego typu pierdoły ale tutaj to wszystko wygląda jak niebieska plama bez wyrazu. Na Twoim miejscu bym jakoś zaznaczył rysy twarzy ciemniejszym kolorem
Nie popsuje to zamysłu a IMO pomoże w odbiorze malunku.
Nie no, zakozaczyłem konstruktywnym komentarzem
To przez ROKET FJUELA z biedry! Polecam wszystkim
Nie no, zakozaczyłem konstruktywnym komentarzem
To przez ROKET FJUELA z biedry! Polecam wszystkim
to nie tak 
pomijam fakt że gęba jest mocno rozmazana bo taki to model to jeszcze niema opcji by udało mi sie złapać zakres tonalny tego gościa bez robienia HDR a ..
on po prostu się świeci bo go tak pomalowałem - jest znaczne jaśniejszy od większości rzeczy (nawet od blod roze) i jak wychodzi skóra to cała reszta jest niedoświetlona a jak pancerz to gęba jest prześwietlona
- fotka na której "wszystko jest ok" (poza nuckem)
nuck jak widać prześwietlony - aparat cyfrowy niema pojęcia jak upchać tak jasne kolory
i fotka 2
cała reszta niedoświetlona a nuck zaczyna się dopiero łapać w zakres - ta fotka daje pojęcie o jasności tego gościa
- świeci się jak lampka fluorescencyjna
(a nie malowałem żadnymi fluo bajerami - a mogłem - wtedy fotka była by totalnie nie możliwa
- bo by autentyczne świecił
)
pomijam fakt że gęba jest mocno rozmazana bo taki to model to jeszcze niema opcji by udało mi sie złapać zakres tonalny tego gościa bez robienia HDR a ..
on po prostu się świeci bo go tak pomalowałem - jest znaczne jaśniejszy od większości rzeczy (nawet od blod roze) i jak wychodzi skóra to cała reszta jest niedoświetlona a jak pancerz to gęba jest prześwietlona
- fotka na której "wszystko jest ok" (poza nuckem)
Click to see full-sized imagenuck jak widać prześwietlony - aparat cyfrowy niema pojęcia jak upchać tak jasne kolory
i fotka 2
Click to see full-sized imagecała reszta niedoświetlona a nuck zaczyna się dopiero łapać w zakres - ta fotka daje pojęcie o jasności tego gościa