nie dziwię się. wcale!Slawol wrote:A tutaj mój ideał, jeśli chodzi o twarz
[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Slawola
-
Renaw
Cóż...trudno nie nazwać Ghandiego emerytem
mając tyle lat co on...(nawet juz nie pamietam bo bardzo dawno czytałem Sylimarylion. Ale chyba w tysiącach?)
Tego ostatniego dziadka to chyba większość zna forumowiczów i tak sobie myslę że jak byś dodał drugie swiatło od spodu to efekt byłby podobny (oczywiście mógłbyś je lekko przestawic i zmienić barwę skoro mowa o plagiatach
ale czy byłby to plagiat skoro wiele osób używa często dwóch zródeł swiatła w tych samych fig.)
Jednak rozumiem że wolisz nie kopiować już istniejących pomysłów bo sam tego nie cierpie. A wiadomo że "klient nasz pannn..."
Tego ostatniego dziadka to chyba większość zna forumowiczów i tak sobie myslę że jak byś dodał drugie swiatło od spodu to efekt byłby podobny (oczywiście mógłbyś je lekko przestawic i zmienić barwę skoro mowa o plagiatach
Jednak rozumiem że wolisz nie kopiować już istniejących pomysłów bo sam tego nie cierpie. A wiadomo że "klient nasz pannn..."
Nie, nie, Renaw, nie zrozumieliśmy się
Mówiąc "plagiat", mam na myśli pomysł na dany model (technika, bajery itp.), łącznie z wiernym wykonaniem/kopią. A dwa źródła światła to nie plagiat, owszem, pewnie że mogłem, ale miałem taką wizję 
-
Renaw
Popieram cię. Napisałem tak tylko bo zdarzają sie nadgorliwcy którzy wszystko uznają czasem za plagiat 
Zawsze można napisać, że czyjaś praca była tylko inspiracją 
-
Nameless
- The Better Choice

oj wybacz Slawolu, chcialbym ci cos wiecej napisac, ale nic czasu ostatnio nie mam
termoski fajne, zgrabne, spojne.
a Gandalf - podoba mi sie klimat stworzony, w przeciwienstwie do Mahonia nie musialem tlo zmieniac zeby swiatlo zobaczyc. ale wyglada mi strasznie niechlujnie. no dobra, moze nie az tak strasznie, ale technicznie troche mu odpusciles chyba.
termoski fajne, zgrabne, spojne.
a Gandalf - podoba mi sie klimat stworzony, w przeciwienstwie do Mahonia nie musialem tlo zmieniac zeby swiatlo zobaczyc. ale wyglada mi strasznie niechlujnie. no dobra, moze nie az tak strasznie, ale technicznie troche mu odpusciles chyba.
Gandalf: troche razi ta niechlujnosc, tak jakbys skupial sie bardziej na oswietleniu niz na detalach figurki.. no ale proba odtworzenia swiatla puszczonego z gory rozstrzygnieta IMO na Twoja korzysc 
Terminatorzy: fajny oddział.. spojnie pomalowane, skonczone oddzialy to zawsze przyjemny widok.. to co bym poprawil to wzmocnienie kontrastu na pancerzach (za blade jak dla mnie) i wzbogacenie kolorystyczne podstawek (w polaczeniu z kolorkiem pancerza wydaja sie troche nudne)
poza tym git
Terminatorzy: fajny oddział.. spojnie pomalowane, skonczone oddzialy to zawsze przyjemny widok.. to co bym poprawil to wzmocnienie kontrastu na pancerzach (za blade jak dla mnie) i wzbogacenie kolorystyczne podstawek (w polaczeniu z kolorkiem pancerza wydaja sie troche nudne)
poza tym git
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Śmiać mi się chce, bo ja sam jestem z Gandalfa jako tako w miarę zadowolony, a tu mi wszyscy mówią, że to szczyt niechlujności
Poza tym sprzedał się na eBay-u, więc to mi dodaje otuchy, chyba że nabywca jest mało wymagający 
No a Terminatorzy to wytyczne klienta. Faktem jest, że w porównaniu z Twoimi pancerzami, Kacpero - moje są blade
Dzięki za uwagi, skoro tłum tak twierdzi, to chyba jednak coś w tym jest
No a Terminatorzy to wytyczne klienta. Faktem jest, że w porównaniu z Twoimi pancerzami, Kacpero - moje są blade
Dzięki za uwagi, skoro tłum tak twierdzi, to chyba jednak coś w tym jest
OK, Drodzy Państwo. Bez zbędnych wstępów tym razem 
Wolf Priest - jeden z moich ulubionych modeli (jest na liście TOP 3), które Guru Wytwórnia wypuściła kiedykolwiek:
Click to see full-sized image
Gideon Lorr:
Click to see full-sized image
No to jazda, możecie sobie na mnie poużywać teraz
A ja potem coś dodam od siebie nt. tego, z czego jestem zadowolony, a z czego nie bardzo
Mahoń, dzięki za fotki.
Wolf Priest - jeden z moich ulubionych modeli (jest na liście TOP 3), które Guru Wytwórnia wypuściła kiedykolwiek:
Click to see full-sized imageGideon Lorr:
Click to see full-sized imageNo to jazda, możecie sobie na mnie poużywać teraz
A ja potem coś dodam od siebie nt. tego, z czego jestem zadowolony, a z czego nie bardzo
Mahoń, dzięki za fotki.
-
Nameless
- The Better Choice

no, w koncu przestales ciapac farba gdzie popadnie 
czysciej, porzadniej, i od razu lepiej te figsy wygladaja. brakuje mi tu elementu blaskomiotnosci. na razie to dobrze pomalowane figsy, ale brakuje tego czegos. no wlasnie, czego?
moze rozjasnien bardziej odwaznych?
a podstawki mi sie z kolei nie bardzo podobaja.i trawka kolorowa, i wodnisty snieg uroku tym pracom nie dodaja.
czysciej, porzadniej, i od razu lepiej te figsy wygladaja. brakuje mi tu elementu blaskomiotnosci. na razie to dobrze pomalowane figsy, ale brakuje tego czegos. no wlasnie, czego?
a podstawki mi sie z kolei nie bardzo podobaja.i trawka kolorowa, i wodnisty snieg uroku tym pracom nie dodaja.