[PL] Maru dne smarowanie
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Maru dne smarowanie
rękojeści to inna bajka - to sie inaczej maluje
no kolejny model do Pulpy - jeden z pierwszych do tego systemu (widać
- niestety )
Solar - bo sie tak ten pan zowie (ja nazywam go "loczek" )
uznałem za skończonego chociaż cały czas korci mnie cos z tym płaszczem zmalować (freehendzik czy cóś ... )
dostał lakierem (do gry przeznaczenie jego) co dało dziwny efekt na fotkach - zwłaszcza tył płaszcza (ta chyba jednak jakiś freehandzik machnę - jakieś pomysły ??_)
Click to see full-sized image
fotki w BW zrobiłem wcześniej jako BW a nie desaturacje jako "kontrolne" - jest na nich połysk na modelu - musiałem przestawić lampę
https://i242.photobucket.com/albums/ff14 ... olarbw.jpg
Solar - bo sie tak ten pan zowie (ja nazywam go "loczek" )
uznałem za skończonego chociaż cały czas korci mnie cos z tym płaszczem zmalować (freehendzik czy cóś ... )
dostał lakierem (do gry przeznaczenie jego) co dało dziwny efekt na fotkach - zwłaszcza tył płaszcza (ta chyba jednak jakiś freehandzik machnę - jakieś pomysły ??_)
Click to see full-sized imagefotki w BW zrobiłem wcześniej jako BW a nie desaturacje jako "kontrolne" - jest na nich połysk na modelu - musiałem przestawić lampę
https://i242.photobucket.com/albums/ff14 ... olarbw.jpg
ale ci ten lakier zmasakrowal plaszcz... 
az szkoda modelu
jak do grania to bym wiecej nie cudowal i malowalbym cos kolejnego, ale jak chcesz to jakies fajne sloneczko na plaszczu by nie zaszkodzilo. albo solarium jak on taki solar
fajnei polozyles swiatla na przodzie i bokach. na tyle niestety nie wypalilo tak bardzo. mysle ze cieniowanie mocniejsze dolu plaszcza mogloby dac niezly efekt. ale mysle ze same faldy na tyle sa po prostu nieciekawie wyrzezbione...
az szkoda modelu
jak do grania to bym wiecej nie cudowal i malowalbym cos kolejnego, ale jak chcesz to jakies fajne sloneczko na plaszczu by nie zaszkodzilo. albo solarium jak on taki solar
fajnei polozyles swiatla na przodzie i bokach. na tyle niestety nie wypalilo tak bardzo. mysle ze cieniowanie mocniejsze dolu plaszcza mogloby dac niezly efekt. ale mysle ze same faldy na tyle sa po prostu nieciekawie wyrzezbione...
a zdrarzniłem się
i cos wysmarowałem
- jeszcze nie wiem czy to finalna wersja
- może cos dodam (sugestie ???)
Click to see full-sized image
i cos wysmarowałem
- jeszcze nie wiem czy to finalna wersja
Click to see full-sized imageRe: [PL] Maru dne smarowanie
Dodaj jasniesze bliki.Bardzo fajna figsa , to do Twojej armii?
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

wygladz moze to sloneczko i zmien pozycjonowanie tej linii FH (gornej lewej) bo sie nie laczy i nie zamyka po prezjsciu wlasnie prezz to sloneczko - nawet jak tam jest lekka falda to nei az tak mozna by bylo takie prezsuniecie - ogolem to wygladzilbym wiekszosc tego FH i potem delikatnie wyciagnal jasne elementy bo teraz z daleka jeszcze ujdzie ale z bliska jest strasznie nieczytelnie.
Bardzo lubie jak rozkadasz swiatla ale przez to ze nie malujesz za gladko to pomimo "efektownosci" to model w moich oczach wiele traci i wyglada jak wip. Aha no i przed fotowaniem pokrywac model lakierem ?? Wiadomo ze lakier dziala rozne niemile rzeczy
.
Aaaaa. i dla mnie za glebokie ma te miesnie brzucha ... zrobilbym je bardziej "plaskie".
Bardzo lubie jak rozkadasz swiatla ale przez to ze nie malujesz za gladko to pomimo "efektownosci" to model w moich oczach wiele traci i wyglada jak wip. Aha no i przed fotowaniem pokrywac model lakierem ?? Wiadomo ze lakier dziala rozne niemile rzeczy
Aaaaa. i dla mnie za glebokie ma te miesnie brzucha ... zrobilbym je bardziej "plaskie".
Dead - ten maluneczek jest mniejszy od 1 groszówki
BTW metaliki z Wichlingów przeszły próbę lakieru i wyglądają ok .... trochę jak NMM ... z większej odległości ]
co do kaloryfera u Solara - on jest tak brutalnie wyżeżbiony - i tak miał być zrobiony (i powiem bo pokazać nie mogę że wersja V2 Solara jest jeszcze bardziej komiksowo dopakowana - tylko że znacznie lepiej ma zrobiona anatomję - ale z zobaczeniem musicie poczekać na łaskawość Morfa
)
Supeł bełchaterowie nie tworzą Armii najwyżej organizacje
ale ogólnie tak to dla mnie jescze 9 modeli lerzy i czeka na pomalowanie + kolejne od Morfa
(i wiem że też zadobędę sie w kilka których jeszcze niema
)
Hym może z tym powinienem sie kopnąć do "tales of a Gay mer" ??
shhhh .. pracuję nad ściśle tajnym projektem na Wymianę figurkową CoC - ktos dostanie bardzo mroczny mooodel
ale muszę popracować nad tym
no ba bo miał być "Grany" .. ale nie wyszło ... dzięki pogodzie i firmom kurjerskimha no i przed fotowaniem pokrywac model lakierem ?? Wiadomo ze lakier dziala rozne niemile rzeczy .
BTW metaliki z Wichlingów przeszły próbę lakieru i wyglądają ok .... trochę jak NMM ... z większej odległości ]
co do kaloryfera u Solara - on jest tak brutalnie wyżeżbiony - i tak miał być zrobiony (i powiem bo pokazać nie mogę że wersja V2 Solara jest jeszcze bardziej komiksowo dopakowana - tylko że znacznie lepiej ma zrobiona anatomję - ale z zobaczeniem musicie poczekać na łaskawość Morfa
Armi ??, to do Twojej armii?
Supeł bełchaterowie nie tworzą Armii najwyżej organizacje
ale ogólnie tak to dla mnie jescze 9 modeli lerzy i czeka na pomalowanie + kolejne od Morfa
Hym może z tym powinienem sie kopnąć do "tales of a Gay mer" ??
shhhh .. pracuję nad ściśle tajnym projektem na Wymianę figurkową CoC - ktos dostanie bardzo mroczny mooodel
ale muszę popracować nad tym
A mi brak super gladkosci nie przeszkadza