[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Theotril

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by Theotril »

Mi się rękojeść miecza bardzo podoba
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

rękojeści to inna bajka - to sie inaczej maluje
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no kolejny model do Pulpy - jeden z pierwszych do tego systemu (widać :P - niestety )
Solar - bo sie tak ten pan zowie (ja nazywam go "loczek" )
uznałem za skończonego chociaż cały czas korci mnie cos z tym płaszczem zmalować (freehendzik czy cóś ... )
dostał lakierem (do gry przeznaczenie jego) co dało dziwny efekt na fotkach - zwłaszcza tył płaszcza (ta chyba jednak jakiś freehandzik machnę - jakieś pomysły ??_)
ImageClick to see full-sized image

fotki w BW zrobiłem wcześniej jako BW a nie desaturacje jako "kontrolne" - jest na nich połysk na modelu - musiałem przestawić lampę :)
https://i242.photobucket.com/albums/ff14 ... olarbw.jpg
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ale ci ten lakier zmasakrowal plaszcz... :shock:
az szkoda modelu :|

jak do grania to bym wiecej nie cudowal i malowalbym cos kolejnego, ale jak chcesz to jakies fajne sloneczko na plaszczu by nie zaszkodzilo. albo solarium jak on taki solar ;)

fajnei polozyles swiatla na przodzie i bokach. na tyle niestety nie wypalilo tak bardzo. mysle ze cieniowanie mocniejsze dolu plaszcza mogloby dac niezly efekt. ale mysle ze same faldy na tyle sa po prostu nieciekawie wyrzezbione...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a zdrarzniłem się :P
i cos wysmarowałem
- jeszcze nie wiem czy to finalna wersja :P - może cos dodam (sugestie ???)
ImageClick to see full-sized image
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

Dodaj jasniesze bliki.Bardzo fajna figsa , to do Twojej armii?
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

fajny fh :clap:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
dead

Post by dead »

wygladz moze to sloneczko i zmien pozycjonowanie tej linii FH (gornej lewej) bo sie nie laczy i nie zamyka po prezjsciu wlasnie prezz to sloneczko - nawet jak tam jest lekka falda to nei az tak mozna by bylo takie prezsuniecie - ogolem to wygladzilbym wiekszosc tego FH i potem delikatnie wyciagnal jasne elementy bo teraz z daleka jeszcze ujdzie ale z bliska jest strasznie nieczytelnie.

Bardzo lubie jak rozkadasz swiatla ale przez to ze nie malujesz za gladko to pomimo "efektownosci" to model w moich oczach wiele traci i wyglada jak wip. Aha no i przed fotowaniem pokrywac model lakierem ?? Wiadomo ze lakier dziala rozne niemile rzeczy :D.

Aaaaa. i dla mnie za glebokie ma te miesnie brzucha ... zrobilbym je bardziej "plaskie".
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Dead - ten maluneczek jest mniejszy od 1 groszówki :wink:
ha no i przed fotowaniem pokrywac model lakierem ?? Wiadomo ze lakier dziala rozne niemile rzeczy .
no ba bo miał być "Grany" .. ale nie wyszło ... dzięki pogodzie i firmom kurjerskim

BTW metaliki z Wichlingów przeszły próbę lakieru i wyglądają ok .... trochę jak NMM ... z większej odległości ]

co do kaloryfera u Solara - on jest tak brutalnie wyżeżbiony - i tak miał być zrobiony (i powiem bo pokazać nie mogę że wersja V2 Solara jest jeszcze bardziej komiksowo dopakowana - tylko że znacznie lepiej ma zrobiona anatomję - ale z zobaczeniem musicie poczekać na łaskawość Morfa :P)
, to do Twojej armii?
Armi ??
Supeł bełchaterowie nie tworzą Armii najwyżej organizacje :)
ale ogólnie tak to dla mnie jescze 9 modeli lerzy i czeka na pomalowanie + kolejne od Morfa :) (i wiem że też zadobędę sie w kilka których jeszcze niema :P)
Hym może z tym powinienem sie kopnąć do "tales of a Gay mer" ??

shhhh .. pracuję nad ściśle tajnym projektem na Wymianę figurkową CoC - ktos dostanie bardzo mroczny mooodel :bonk:
ale muszę popracować nad tym
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

A mi brak super gladkosci nie przeszkadza :oops:
Post Reply