Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
cos zielono to widzę na Przemkowej Fotce to raczej miętowy turkus fotka ci się przegrzała ?
pytam sie bo jeśli tamto zdjęcie jest bardzej wierne to na podstawie tego niema co ocenać bo wogulę są niepodobne https://img.photobucket.com/albums/v342/ ... C02461.jpg
poczekamy na Sławolowe foty
mahon wrote:i co? ciągle nie warto gadać o profilach kolorystycznych, kalibracjach, balansach bieli i temperaturze barwowej?
Moze i warto:P ale mi osobiscie to sie juz od tego tematu rzygac chce... szczegolnie w polaczeniu z tym co sobie ludzie potrafia zrobic z ustaweniami monitora....
A co do fotek to bardziej mi sie podobaja modele na tych Jerzyka. Az szkoda, ze takie nie sa:(
a ja sie najbardziej dziwie Jerzykowi, ze wrzucil fotki ktore zupelnie nie odpowidaja rzeczywistosci
teraz to mnie zastanawia jak na prawde wyglada banda do HD
A teraz jak robiłem - aparat Fuji Finepix S1000, makro, tryb półautomatyczny ("A" na pokrętle), ustawiam F=6,4 (resztę sam ma dobierać) - zdjęcie przy porannym świetle robił 8 sekund. Obok czarnego tła położyłem białą kartkę (żeby złapał balans bieli) - poprzednio tego nie zrobiłem i fotki wyszły za bardzo żółte/zielone (widać to było po kolorze "czarnego" tła). Fotek nie poprawiałem już w żadnym programie (poprzednio w Picassie wybierałem Automatyczny kolor i Automatyczny kontrast). Kolory wyszły trochę szare, ale to już ponad moje umiejętności...