Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Kolejny etap pracy nad wieżą semaforową - która przy okazji z powodzeniem może pełnić rolę wieży obserwacyjnej. Ściany oklejone listewkami z tartanu, ramy okien i łączenia fragmentów ścian, to listewki sosnowe:
cześć podoba mi się pomysł z odpadającym tynkiem, ale bardzo dziwnie wygląda ta ściana z kamyczkami/gruzem. W ogóle nie umiem sobie wyobrazić, że będzie to fajnie wyglądać po pomalowaniu
Nie wiem też czy nie zrobiłabym tego trochę niższego ... ale to już Ty lepiej widzisz jak się komponuje z resztą otoczenia.
Ana wrote:bardzo dziwnie wygląda ta ściana z kamyczkami/gruzem. W ogóle nie umiem sobie wyobrazić, że będzie to fajnie wyglądać po pomalowaniu
Te kamyki to dopiero podstawa, posypię to jeszcze piaskiem i innymi posypkami, tak żeby nadać różnorodną fakturę powierzchni. Tylko, że nie chce mi się bawić z piaskiem osobno przy każdej makiecie i zrobię to za jednym razem.
Rozpoczynając prace nad makietą chciałem połączyć wieżę obserwacyjną i semafor. Jednak w miarę postępu prac coraz mniej podobał mi się ten pomysł. Koniec końców postanowiłem rozdzielić projekty - semafor powstanie w późniejszym czasie.
Zbudowałem szkielet dachu, a ponieważ częściowo ma być pokryty dachówką to konstrukcję pomalowałem impregnatem - po naklejeniu dachówek dostęp do niektórych partii będzie znacznie utrudniony.
Dla wygody cały dach można zdjąć, uzyskując łatwy dostęp do pomieszczenia. Póki co w pomieszczeniu, poza klapą, nie ma nic, jednak w przyszłości pojawią się tam jakieś meble oraz plany, mapy i luneta. Click to see full-sized image
Wierza wydaje się za wysoka jak na podpory które ją przytrzymują , mogła by się każdej chwili zawalić .Jednak to jest właśnie świetne dodaje budowli klimatu fantasy .
Zacząłem malowanie kolejnych modeli reprezentujących Najemne Ostrza. Modele przeznaczone do gry, skończyłem malować skórę. Zdjęcia jak zwykle takie sobie.
Od lewej: Poszukiwacz złota, dwóch Zwadźców, Kartograf, Skryba i Kupiec. [rimg]https://img43.imageshack.us/img43/1697/dscn7933b.jpg[/rimg]
Ponadto, zrobiłem nowe zdjęcia (lepszych już nie zrobię) kompanii zielonoskórych do Warheim.
Nałożyłem podstawowe kolory. Zwadźca z pistoletami w barwach Altdorfu (plus Reiklandzka biel), Zwadźca z mieczem i Skryba w kolorach Nuln, Kartograf i Kupiec w barwach Marienburga. Click to see full-sized image
Maru wrote:no co ty zacząłeś ponownie ludki malować
Ano Urozmaicam sobie pracę dzieląc pracę pomiędzy trzy działy związane z Warheim: podręcznik, makiety i figurki.
Maru wrote:- ten z mieczem to ma pogrzebacz - bo taki krzywy ??
Bardziej go już nie wyprostuję, i tak nie jest źle, miecz w blisterze zwinięty był w ślimaka.
Zakończyłem malowanie modeli. Figurki przeznaczone do gry, malowane w krótkim czasie. Najmniej jestem zadowolony z krasnoluda - głównie ze względu na rzeźbę, model malowało się naprawdę trudno.
Zdjęcia z lampą i bez: