[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
quidamcorvus

Re: [PL] Galeria qc

Post by quidamcorvus »

Kolejny etap pracy nad wieżą semaforową - która przy okazji z powodzeniem może pełnić rolę wieży obserwacyjnej. Ściany oklejone listewkami z tartanu, ramy okien i łączenia fragmentów ścian, to listewki sosnowe:

ImageClick to see full-sized image

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

cześć podoba mi się pomysł z odpadającym tynkiem, ale bardzo dziwnie wygląda ta ściana z kamyczkami/gruzem. W ogóle nie umiem sobie wyobrazić, że będzie to fajnie wyglądać po pomalowaniu :roll:

Nie wiem też czy nie zrobiłabym tego trochę niższego ... ale to już Ty lepiej widzisz jak się komponuje z resztą otoczenia.
-- Ańa

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Ana wrote:bardzo dziwnie wygląda ta ściana z kamyczkami/gruzem. W ogóle nie umiem sobie wyobrazić, że będzie to fajnie wyglądać po pomalowaniu :roll:
Te kamyki to dopiero podstawa, posypię to jeszcze piaskiem i innymi posypkami, tak żeby nadać różnorodną fakturę powierzchni. Tylko, że nie chce mi się bawić z piaskiem osobno przy każdej makiecie i zrobię to za jednym razem.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

gdyby mi się nie chciało tak jak tobie się chce to bym już zupełnie nic nie robił i został mnichem Zen ... ;)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Pandadosmares
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Pandadosmares »

:shock: :clap: :clap: :clap:
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Rozpoczynając prace nad makietą chciałem połączyć wieżę obserwacyjną i semafor. Jednak w miarę postępu prac coraz mniej podobał mi się ten pomysł. Koniec końców postanowiłem rozdzielić projekty - semafor powstanie w późniejszym czasie.
Zbudowałem szkielet dachu, a ponieważ częściowo ma być pokryty dachówką to konstrukcję pomalowałem impregnatem - po naklejeniu dachówek dostęp do niektórych partii będzie znacznie utrudniony.
Dla wygody cały dach można zdjąć, uzyskując łatwy dostęp do pomieszczenia. Póki co w pomieszczeniu, poza klapą, nie ma nic, jednak w przyszłości pojawią się tam jakieś meble oraz plany, mapy i luneta.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
Wojto

Post by Wojto »

Kozacko

Wierza wydaje się za wysoka jak na podpory które ją przytrzymują , mogła by się każdej chwili zawalić .Jednak to jest właśnie świetne dodaje budowli klimatu fantasy .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Zacząłem malowanie kolejnych modeli reprezentujących Najemne Ostrza. Modele przeznaczone do gry, skończyłem malować skórę. Zdjęcia jak zwykle takie sobie.
Od lewej: Poszukiwacz złota, dwóch Zwadźców, Kartograf, Skryba i Kupiec.
[rimg]https://img43.imageshack.us/img43/1697/dscn7933b.jpg[/rimg]

Ponadto, zrobiłem nowe zdjęcia (lepszych już nie zrobię) kompanii zielonoskórych do Warheim.

I skończyłem pierwszy etap prac nad wieżą obserwacyjną (więcej zdjęć TUTAJ.

Nałożyłem podstawowe kolory. Zwadźca z pistoletami w barwach Altdorfu (plus Reiklandzka biel), Zwadźca z mieczem i Skryba w kolorach Nuln, Kartograf i Kupiec w barwach Marienburga.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no co ty zacząłeś ponownie ludki malować :P
jak sam napisałeś to wipy - poczekam na koniec z ocenami
- ten z mieczem to ma pogrzebacz - bo taki krzywy ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Maru wrote:no co ty zacząłeś ponownie ludki malować :P
Ano :P Urozmaicam sobie pracę dzieląc pracę pomiędzy trzy działy związane z Warheim: podręcznik, makiety i figurki.
Maru wrote:- ten z mieczem to ma pogrzebacz - bo taki krzywy ??
Bardziej go już nie wyprostuję, i tak nie jest źle, miecz w blisterze zwinięty był w ślimaka.

Zakończyłem malowanie modeli. Figurki przeznaczone do gry, malowane w krótkim czasie. Najmniej jestem zadowolony z krasnoluda - głównie ze względu na rzeźbę, model malowało się naprawdę trudno.
Zdjęcia z lampą i bez:

Następny krok to zabezpieczenie modeli lakierem bezbarwnym i zrobienie podstawek.

Zdjęcia z poprzednich etapów pracy można obejrzeć TUTAJ
Image
Post Reply