[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

RE: [PL] Warsztat Slawola
Brud widze a gdzie marynarz?
Zaba fajna ale ta podstawka mi jakos nie podchodzi.mogles zrobic cos w stylu skal czy cos w ten desen.

-
Nameless
- The Better Choice

RE: [PL] Warsztat Slawola
Slawol, wreszcie mozna sie wyzyc :WOW:
zaba - poszczegolne elementy mi sie podobaja. razem - juz jakos nie bardzo. ja wiem, narzucona kolorystyka moze namieszac
brakuje mi tu finalnych rozjasnien, szczegolnie na tronie. a podstawke przemilcze. to juz ja robie ladniejsze, a to nie swiadczy dobrze o tej 
narzekam, ale w sumie to fajna praca. najwazniejsze zebys sie do zamowionego poziomu dopasowal a klient byl zadowolony. Skoro zdjecia sa, to pewnie ci sie to udalo
marine - kierunek i pomysl mi sie podoba. wykonanie - niekoniecznie. nie wiem jakie bylo twoje zalozenie jakosciowe, moze chciales szybka prace testowa tylko. cienie pogleb, rozjasnienia rozjasnij
wyciagnij poszczegolne elementy w 3 wymiar
zlewa ci sie wszystko w niebiesko-brudna plame.
zaba - poszczegolne elementy mi sie podobaja. razem - juz jakos nie bardzo. ja wiem, narzucona kolorystyka moze namieszac
narzekam, ale w sumie to fajna praca. najwazniejsze zebys sie do zamowionego poziomu dopasowal a klient byl zadowolony. Skoro zdjecia sa, to pewnie ci sie to udalo
marine - kierunek i pomysl mi sie podoba. wykonanie - niekoniecznie. nie wiem jakie bylo twoje zalozenie jakosciowe, moze chciales szybka prace testowa tylko. cienie pogleb, rozjasnienia rozjasnij
[PL] Warsztat Slawola
Dzięki za komentarze! Uwagi oczywiście trafne i przyjęte 
A tutaj fotki z mojego domowego studia, dla porównania:
Click to see full-sized image
A tutaj fotki z mojego domowego studia, dla porównania:
Click to see full-sized image[PL] Warsztat Slawola
A nie mogłeś od razu z moją odpowiedzią? 
-
Akasha
A teraz ja trochę pomarudzę
Kolorystyka Slanna-argh, argh i jeszcze raz argh, ale to już moje erpegowe widzimisię (czy raczej "widziżabę" ) - alternatywna kolorystyka to zdecydowanie nie jest " to, co tygrysy lubią najbardziej ". Nie żebym ograniczała rozwój malarskiej wyobraźni, ale ta kolorystyka wybija mnie w klimatu i nie potrafiłabym czcić BŁĘKITNEJ żaby jako Slanna. Kolorystyka Tesco nieszczególnie mnie zachwyca, jak i również innowacyjne malowanie krasnoludów w ciemnych barwach ( jedno z poprzednich zleceń ) z racji tego, że dla mnie czarnowłosy slayer to po prostu profanacja. " Nać klient nać pannn " toteż rozgrzeszam Sławola połowicznie.
Podstawka płaska i bez wyrazu, roślinki wyglądają sztucznie-myślę, że potrafiłbyś zrobić to lepiej. Sam tron bardzo mi się podoba, dobór kolorów cud-miód, tylko zielone jaszczurki zupełnie na nim giną w zestawieniu z liśćmi porastających siedzisko pnączy.
Nieokreślonego koloru stwór po "lewicy" Slanna - ktoś go skopał? Co on taki miejscami fioletowy? ( siniaki? ) Fiolet " ni z gruszki, ni z pietruszki " i moim skromnym zdaniem przedobrzony. Wygląda na pomalowanego niedbale na zasadzie "byleby był bo coś z nim trzeba zrobić". Jest dziwnie łaciaty i bezjajeczny, powinieneś chyba nadać mu więcej wyrazu, przede wszystkim : INNE KOLORY!
W kwestii marine'a powiem krótko: nie postarałeś się. Porównując go z poprzednimi Twoimi pracami, stwierdzam, że po prostu czymś się utytłał a Tobie nie chciało się go wytrzeć. Jedyne co mi się podoba to podstawka i uszkodzenia pancerza, bo reszta pozostawia wiele do życzenia.
Po przejrzeniu Twojej galerii z czystym sumieniem stwierdzę, iż wszystko to potrafiłbyś zrobić lepiej, a marinem jestem wręcz zaskoczona-bynajmniej nie w pozytywnym kierunku. Trzymam kciuki za powrót do "starych dobrych czasów" kiedy prace Sławola cieszyły moje oczy
Podstawka płaska i bez wyrazu, roślinki wyglądają sztucznie-myślę, że potrafiłbyś zrobić to lepiej. Sam tron bardzo mi się podoba, dobór kolorów cud-miód, tylko zielone jaszczurki zupełnie na nim giną w zestawieniu z liśćmi porastających siedzisko pnączy.
Nieokreślonego koloru stwór po "lewicy" Slanna - ktoś go skopał? Co on taki miejscami fioletowy? ( siniaki? ) Fiolet " ni z gruszki, ni z pietruszki " i moim skromnym zdaniem przedobrzony. Wygląda na pomalowanego niedbale na zasadzie "byleby był bo coś z nim trzeba zrobić". Jest dziwnie łaciaty i bezjajeczny, powinieneś chyba nadać mu więcej wyrazu, przede wszystkim : INNE KOLORY!
W kwestii marine'a powiem krótko: nie postarałeś się. Porównując go z poprzednimi Twoimi pracami, stwierdzam, że po prostu czymś się utytłał a Tobie nie chciało się go wytrzeć. Jedyne co mi się podoba to podstawka i uszkodzenia pancerza, bo reszta pozostawia wiele do życzenia.
Po przejrzeniu Twojej galerii z czystym sumieniem stwierdzę, iż wszystko to potrafiłbyś zrobić lepiej, a marinem jestem wręcz zaskoczona-bynajmniej nie w pozytywnym kierunku. Trzymam kciuki za powrót do "starych dobrych czasów" kiedy prace Sławola cieszyły moje oczy
-
Nameless
- The Better Choice

stwierdzam, że po prostu czymś się utytłał a Tobie nie chciało się go wytrzeć
jesli chodzi o 'profanacje' - jako stary erpegowiec (a gralem w rpg jak wiekszosc tu na chleb mowila bep, a na muchy tapty) kategorycznie stwierdzam - zadnych schematow! zadnych oficjalnych kolorow! wiecej wyobrazni!
pewnie, ze niektore kolory nie beda pasowac do siebie, albo do konkretnej figurki, ale noz mi sie w kieszeni otwiera jak ktos mowi, ze cos tam musi byc pomalowane takim, a nie innym kolorem.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors