[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
NMM .. a gdzie go robiłeś ??
I niech to będzie podsumowanie moich prób...Maru wrote:NMM .. a gdzie go robiłeś ??
np. broń i kanistry na plecach...
a bo ja myślałem że zrobiłeś bardzo ładne kompozyty tam .. bo to nawet jak ołów nie wygląda ale jak tzw "high grade military composites" tak i jest to efekt jaki wiele osób malujących infinity chciało by uzyskać na swoich ludkach by właśnie mieć ten nowoczesny kompozytowy wygląd na broniach (tych nowoczesnych nie na kałachah
) i pancerzach wspomaganych
Można to nazywać kompozytami
W zamyśle miała być to stal, ale nie typu wypolerowane sztućce stołowe tylko matowa, która bardziej konweniuje z nowoczesną bronią. Co innego gdybym malował broń czy zbroje średniowieczne/fantasy - tu od razu starałbym się wyjść z prawie czarnego do białego. Na drugi raz będę ostrożniej używał pojęcia NMM 
to to nadal nie jest stal nawet matowa
jeśli miało być w "kałachowej czerni" to karabin jest stalowy a ma ma sobie "emalje" puł matowa
jeśli miało być takie jak amerykańskie lekko połyskujący szary - to kompozyty
jeśli stal matowiona to jest to o wiele jaśniejsze
Click to see full-sized image
a tu kompozytowy odpowiednik
jeśli miało być w "kałachowej czerni" to karabin jest stalowy a ma ma sobie "emalje" puł matowa
jeśli miało być takie jak amerykańskie lekko połyskujący szary - to kompozyty
jeśli stal matowiona to jest to o wiele jaśniejsze
Click to see full-sized imagea tu kompozytowy odpowiednik
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria JerzyKa
Czerwony kapturek z Tale of War - zdążyłem przed konkursem w Lublinie 

Fajna pracka od Ciebie!
Spoko podstawka, i fajne malowanie modelu.
Co mi się nie podoba:
-za dużo szarych elementów obok siebie - zlewają się. Poza tym NMM na karabinie ma za mały kontrast i przez to nie wygląda na metal, szara koszulka zaś bardziej wygląda na metal niż sam karabin. To jest największy problem tej pracy.
-sutki. O kurde sutki! Pop pierwsze to w złym miejscu są - ale rozumiem że to wina rzeźby - one są wyrzeźbione? I to jak je pomalowałeś - wygląda jak metalowa zbroja ze specjalnymi wypustkami na sutki
Spoko podstawka, i fajne malowanie modelu.
Co mi się nie podoba:
-za dużo szarych elementów obok siebie - zlewają się. Poza tym NMM na karabinie ma za mały kontrast i przez to nie wygląda na metal, szara koszulka zaś bardziej wygląda na metal niż sam karabin. To jest największy problem tej pracy.
-sutki. O kurde sutki! Pop pierwsze to w złym miejscu są - ale rozumiem że to wina rzeźby - one są wyrzeźbione? I to jak je pomalowałeś - wygląda jak metalowa zbroja ze specjalnymi wypustkami na sutki
znam ten model z Tales of War 
tak sutki sa naniesione na niego na stałe i sie "rozglądają"
co do malowana - łoJeżu ale wali po oczach pastelami . jak z bajki dla dzieci
czy tam nie powinna być krzynka z amunicją wilk ??
brakuje mi separacji między elementami - dłoń koszyk , kiecka skóra i tak dalej
karabin niby dobrze ale uznajmy że to nadal kompozyt
- to jest prawdopodobnie najlepszy twój NMM ale to jeszcze nie to
tak sutki sa naniesione na niego na stałe i sie "rozglądają"
co do malowana - łoJeżu ale wali po oczach pastelami . jak z bajki dla dzieci
czy tam nie powinna być krzynka z amunicją wilk ??
brakuje mi separacji między elementami - dłoń koszyk , kiecka skóra i tak dalej
karabin niby dobrze ale uznajmy że to nadal kompozyt
NMM rzeczywiście się nie świeci. Wygląda jak ta szara bluzka. Fajnie niektóre rzeczy mają nadaną fakturę (koszyk i kolba). Tak samo prześwitujące pończochy. Są bardzo ok.
Dzięki za opinie. Kapturek na Master of Imagination 2011 zajął czwarte miejsce (wyróżnienie). Lepiej mi poszło z kategorią Duży model i Diorama - 2 srebra
Więcej swoich zdjęć nie będę dawał - poczekam na te od mistrza aparatu Sławola