[PL] Maru dne smarowanie
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Maru dne smarowanie
tiaaa przeostrzenie to przykra sprawa. ale ta druga fota jest całkiem OK. a w linka nie klikam 

coś dla relaksu 2h (albo tylko 1.5 h )
zamówionko
mooblotka do infinity
- "Rocket Jump"
metaliki wyszły straszne blasko miotne
tak mundur ma byc brudny
fajnie jest coś machnąć tak na raz
Click to see full-sized image
zamówionko
mooblotka do infinity
- "Rocket Jump"

metaliki wyszły straszne blasko miotne
tak mundur ma byc brudny
fajnie jest coś machnąć tak na raz

nie to niemahon wrote:...a w linka nie klikam

nie wiesz co tracisz

-
- Chest of Colors
ja kliknąłęm i szybko musiałem odreagować Satyriconem ^^
Maru - gdzie ten model sie bawil ?? na polu paintballowym ?? Dla mnie jest strasznie nieczytelny - jesli chciales go "ubrudzic" to chyba trzeba bylo to zrobic w bardziej "subtelny" sposob ... tak to troche wyglada na nieudane moro
... no ale jak to sie mowi wazne zeby klient byl zadowolony - skoro to zamowionko.

no bo to jest takie urban camo wzorowane na niebieskim wariancie - np Rosyjska policja w tym biega ... Francuska czasami też i dlatego cos takiego dostali (taki popartowy Woodland - osobiście wole Urban flacktarn - czyi polski "Metro" ^-^ )
niestety - im realniej pomaluje się kamuflaż, tym mniej czytelny jest model. ale o to chodzi w kamuflażu - zatrzeć kształty i kontury danego obiektu.
2 godziny?! to jest WYPAS jak na dwie godziny.
2 godziny?! to jest WYPAS jak na dwie godziny.
-
- Chest of Colors
@Maru: sporo wiesz o kamuflażach i zdjęciach... co robisz jak nie siedzisz na forum? 
EDIT:
tzn poza zdjęciami i kamuflażami

EDIT:
tzn poza zdjęciami i kamuflażami

2 godziny
.Nie no wszyscy potrafią ładnie i szybko malować a ja nie
Widać kilka niedociągnięć ale jak na czas pracy to jest na prawdę dobra .
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
oj raz zrobiłem zgodne z zamówieniem "jak najbardziej realistyczny kamuflaż" i po 2 tygodniach wróciły do poprawki - nie dlatego że były słabe były za dobre - właściciel cały czas "gubił" modele na makiecie a jak grał to albo same mu się chowały i co turę szukał zwiadowców po stole albo przeciwnik go oskarżał o to że cichaczem dostawił tam odział bo on tam nie stał .... więc przemalowałem na dość brutalny i konrtastowy Geometryczny i okazałośię idealnie ^-^niestety - im realniej pomaluje się kamuflaż, tym mniej czytelny jest model. ale o to chodzi w kamuflażu - zatrzeć kształty i kontury danego obiektu.
a jak ktoś szuka inspiracji kamuflażowej
https://www.kamouflage.net/
nauczyłem sie oszukiwać2 godziny?! to jest WYPAS jak na dwie godziny.

- przy ograniczonej palecie jak sie najpierw ustali światło na modelu to potem "kolorowane" leci błyskawicznie tylko trzeba poprawić cienie i dodać na koniec mocne światła - schody sie robią jak ma to być gładkie (na prawdę gładkie) - i wszystko leci sie na mokro
@Demi :
jak to co ? szpieguje dla Krainy Deszczowców

Karamba
sztuczka polega na palecie i na wcześniejszym ustawieniu oświetlenia2 godziny .Nie no wszyscy potrafią ładnie i szybko malować a ja nie Widać kilka niedociągnięć ale jak na czas pracy to jest na prawdę dobra .

a słabo to wychodzi na SM GW .. poprostu te modele tego nie łapią - pomimo charakterystycznego projektu Smerfów sa to słabe modele i słabo łapią światło (tzn łapią jak zestaw rur w kiblu i kolanka od grzejników .. ) - dla tego Jarhead daje ludziom na zajęcia demonetki - świetne łapią światło z modeli plastikowych GW to tylko chyba Bestmani mogą być porównywalni , az 40 K to Nurglowe cudaki , Mendraki do Dork Eldarów , nekroni (bo to sie maluje jak części mechaniczne ) poza tym kilku herosów ... i większość modeli innych firm