[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Galharen wrote:A co do tego - to chyba nudzi ci sie w pracy naprawde :wink: :wink:
nudą bym tego nie nazwał, ale wreszcie trafił mi się taki dzień, że mogę nadążyć z odpisywaniem i trochę nadrobić zaległości na forum. przynajmniej jestem dziś na miejscu :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
ArekN

Post by ArekN »

Krzyże pewnie i będą ale jak coś to na dioramie :D
Teraz tylko materialy muszę do Sławola podesłać - biedaczek będzie miał przy niej sporo roboty :D:D
No i co do krzyży to są na podstawkach pod BK - :) tylko trzeba się dobrze przyjrzeć ;)
Alexander

Post by Alexander »

Co do nekromanty to moim zdaniem mało starannie( głównie widać na płaszczu..), bez szału, mi sie raczej nie podoba. Co do wampirka to juz lepiej, ale i tak jak dla mnie za mało rozjasnień, głebi w kolorach, wszystko wygląda jakby ledwo na czarnym podkładzie zostało przetrte jakimś drybrushem + krawędziowanie. Takie odebrałem wrażenie. Najlepsi z tego zdecydowanie są black knighvi klimat i fajne metaliki ogólenie gites rycerze...!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Dzięki za komentarze! :)

A tymczasem znów fotki, kolejne podejście do tematu.

Dostałem pod choinkę od mojej Kochanej zestaw: tipi + lampki + statyw, to i czas na - myślę nieskromnie - lepsze foty... :D

A oto i pierwszy królik doświadczalny. Trochę nauki mnie jeszcze czeka, ale myślę, że fotki wyszły całkiem nieźle na czarnym tle.

ImageClick to see full-sized image
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Rentall

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Rentall »

kilka dni nieobecnosci na forum i juz tu mnie obgaduja... :rifle: :D

Czolg jest swietny. Ma fajny klimat, podoba mi sie. (napisze tez ze mi sie nie podoba, zeby zaraz ktos nie wyskoczyl "w przeciwienstwie do Rentalla". W tej wypowiedzi czarne jest biale, a biale czarne :) uniwersalna wypowiedz, dobra dla kazdego )
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

zdjecia b. dobre, choc moze poczekaj na opinie Mahonia :)
tyle, ze chyba nieco przeklamane kolory. Moze pamiec mnie juz myli, ale wydaje mi sie, ze czolg jest jasniejszy tak naprawde.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Jak dla mnie to fotki bardzo dobre. Model juz komentowalem wczesniej.

A Nameless ma racje - mi sie tez wydawal jasniejszy na zywo. Ale blisko!

Gud'dżab!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Akasha

Post by Akasha »

Sławol widzę od dłuższego czasu się obija. Popełniłbyś coś nowego, leniu :twisted:
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Ja się obijam?? Są nowe krasnoludki w galerii, dużo nawet, a niedługo pewnie znów coś zmaluję :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Khem, khem... No, tego, jeszcze żyję ;)

Jedno z moich ostatnich zleceń, na trochę wyższy poziom ;) Malowało się tego ropucha bardzo przyjemnie, klejenie to średnia przyjemność, a i tak nie wyszło za równo... Ech. Kolorystyka w większości dobrana przez klienta - zwłaszcza żabol - natomiast reszta miała być nie za ostra, nie za mdła, więc zrobiłem coś na styl starej kamiennej budowli i starego złota. Wyszło jako tako, ale myślę, że da się znieść :) Podstawka to miało być coś na wzór błota, dżungli, mokre i bagniste.

Tutaj natomiast model, który był manekinem do testowania stylu, w którym chciałbym się rozwijać, szczególnie jeśli chodzi o WH40K i SM. Żadne zenitale, żadne NMM-y, tylko brud, metaliki i stonowane kolory. Nie wiem tylko, czy nie przesadziłem z brudzingiem, ale to już Wy oceńcie. Podstawka prosta z założenia, uznałem, że ten fragment ruin przy modelu i ziemiste podłoże wystarczą ;) Aha, to Ultramarine jest, mimo że ma kolory Crimson Fists (jak słusznie Mahoń zauważył wcześniej), choć ja się kierowałem raczej czym innym przy malowaniu pancerza, hełmu i powerfista :)

Tyle ode mnie, a teraz możecie się wyżywać do woli, bo dawno Wam nie dawałem takiej możliwości :twisted:

Fotki robił Mahoń, dzięki wielkie! Jak obrobię swoje zrobione Slannowi, to też wrzucę dla porównania kolorów, bo wyszło trochę inaczej, a i sam Slann jest troszkę ciemniejszy :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply