nudą bym tego nie nazwał, ale wreszcie trafił mi się taki dzień, że mogę nadążyć z odpisywaniem i trochę nadrobić zaległości na forum. przynajmniej jestem dziś na miejscuGalharen wrote:A co do tego - to chyba nudzi ci sie w pracy naprawde![]()
[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
ArekN
-
Alexander
Co do nekromanty to moim zdaniem mało starannie( głównie widać na płaszczu..), bez szału, mi sie raczej nie podoba. Co do wampirka to juz lepiej, ale i tak jak dla mnie za mało rozjasnień, głebi w kolorach, wszystko wygląda jakby ledwo na czarnym podkładzie zostało przetrte jakimś drybrushem + krawędziowanie. Takie odebrałem wrażenie. Najlepsi z tego zdecydowanie są black knighvi klimat i fajne metaliki ogólenie gites rycerze...!
[PL] Warsztat Slawola
Dzięki za komentarze! 
A tymczasem znów fotki, kolejne podejście do tematu.
Dostałem pod choinkę od mojej Kochanej zestaw: tipi + lampki + statyw, to i czas na - myślę nieskromnie - lepsze foty...
A oto i pierwszy królik doświadczalny. Trochę nauki mnie jeszcze czeka, ale myślę, że fotki wyszły całkiem nieźle na czarnym tle.
Click to see full-sized image
A tymczasem znów fotki, kolejne podejście do tematu.
Dostałem pod choinkę od mojej Kochanej zestaw: tipi + lampki + statyw, to i czas na - myślę nieskromnie - lepsze foty...
A oto i pierwszy królik doświadczalny. Trochę nauki mnie jeszcze czeka, ale myślę, że fotki wyszły całkiem nieźle na czarnym tle.
Click to see full-sized imageRE: [PL] Warsztat Slawola
kilka dni nieobecnosci na forum i juz tu mnie obgaduja...

Czolg jest swietny. Ma fajny klimat, podoba mi sie. (napisze tez ze mi sie nie podoba, zeby zaraz ktos nie wyskoczyl "w przeciwienstwie do Rentalla". W tej wypowiedzi czarne jest biale, a biale czarne
uniwersalna wypowiedz, dobra dla kazdego )
Czolg jest swietny. Ma fajny klimat, podoba mi sie. (napisze tez ze mi sie nie podoba, zeby zaraz ktos nie wyskoczyl "w przeciwienstwie do Rentalla". W tej wypowiedzi czarne jest biale, a biale czarne
-
Nameless
- The Better Choice

RE: [PL] Warsztat Slawola
zdjecia b. dobre, choc moze poczekaj na opinie Mahonia
tyle, ze chyba nieco przeklamane kolory. Moze pamiec mnie juz myli, ale wydaje mi sie, ze czolg jest jasniejszy tak naprawde.
tyle, ze chyba nieco przeklamane kolory. Moze pamiec mnie juz myli, ale wydaje mi sie, ze czolg jest jasniejszy tak naprawde.
RE: [PL] Warsztat Slawola
Jak dla mnie to fotki bardzo dobre. Model juz komentowalem wczesniej.
A Nameless ma racje - mi sie tez wydawal jasniejszy na zywo. Ale blisko!
Gud'dżab!
A Nameless ma racje - mi sie tez wydawal jasniejszy na zywo. Ale blisko!
Gud'dżab!
[PL] Warsztat Slawola
Ja się obijam?? Są nowe krasnoludki w galerii, dużo nawet, a niedługo pewnie znów coś zmaluję 
[PL] Warsztat Slawola
Khem, khem... No, tego, jeszcze żyję 
Jedno z moich ostatnich zleceń, na trochę wyższy poziom
Malowało się tego ropucha bardzo przyjemnie, klejenie to średnia przyjemność, a i tak nie wyszło za równo... Ech. Kolorystyka w większości dobrana przez klienta - zwłaszcza żabol - natomiast reszta miała być nie za ostra, nie za mdła, więc zrobiłem coś na styl starej kamiennej budowli i starego złota. Wyszło jako tako, ale myślę, że da się znieść
Podstawka to miało być coś na wzór błota, dżungli, mokre i bagniste.
Tutaj natomiast model, który był manekinem do testowania stylu, w którym chciałbym się rozwijać, szczególnie jeśli chodzi o WH40K i SM. Żadne zenitale, żadne NMM-y, tylko brud, metaliki i stonowane kolory. Nie wiem tylko, czy nie przesadziłem z brudzingiem, ale to już Wy oceńcie. Podstawka prosta z założenia, uznałem, że ten fragment ruin przy modelu i ziemiste podłoże wystarczą
Aha, to Ultramarine jest, mimo że ma kolory Crimson Fists (jak słusznie Mahoń zauważył wcześniej), choć ja się kierowałem raczej czym innym przy malowaniu pancerza, hełmu i powerfista 
Tyle ode mnie, a teraz możecie się wyżywać do woli, bo dawno Wam nie dawałem takiej możliwości
Fotki robił Mahoń, dzięki wielkie! Jak obrobię swoje zrobione Slannowi, to też wrzucę dla porównania kolorów, bo wyszło trochę inaczej, a i sam Slann jest troszkę ciemniejszy
Jedno z moich ostatnich zleceń, na trochę wyższy poziom
Click to see full-sized imageTutaj natomiast model, który był manekinem do testowania stylu, w którym chciałbym się rozwijać, szczególnie jeśli chodzi o WH40K i SM. Żadne zenitale, żadne NMM-y, tylko brud, metaliki i stonowane kolory. Nie wiem tylko, czy nie przesadziłem z brudzingiem, ale to już Wy oceńcie. Podstawka prosta z założenia, uznałem, że ten fragment ruin przy modelu i ziemiste podłoże wystarczą
Click to see full-sized imageTyle ode mnie, a teraz możecie się wyżywać do woli, bo dawno Wam nie dawałem takiej możliwości
Fotki robił Mahoń, dzięki wielkie! Jak obrobię swoje zrobione Slannowi, to też wrzucę dla porównania kolorów, bo wyszło trochę inaczej, a i sam Slann jest troszkę ciemniejszy