[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

mahon wrote: no to nie dokładnie tak...

mi chodziło raczej o takie podejście:
- robię żeby było na wypas -----> robię porządnie, muszę porządnie skonwertować
- robię dla przyjemności robienia -----> jeśli przyjemnie mi będzie, mimo braku porządnej konwersji, to nie muszę konwertować.

nie wszystkie prace muszą być robione po to żeby robiły WOW. nieraz wystarczy, że miało się frajdę pracując nad danym modelem - na tym chyba polega hobby...
czyli skoro ja robie dla frajdy, to moge odwalac fuszere i nie bedziecie krzyczec tak?? :wink: :wink:
fajno :twisted: :twisted:

@Theotril: no ale te macki, ktore pokazales, sa takie bardziej potworowato atakujace. A moje mam nadzieje, ze bardziej badaja teren niz probuja atakowac pamperka. W koncu to jego zwierzatko domowe, ktore wyniosl na plaze, zeby zazylo wywczasu.
I tez maja kluski slaskie zamiast przyssawek. W ogole im dluzej patrze na nie tym mniej mi sie z osmiornica kojaza. Osmiornice chyba nie maja takich porzecznych wybrzuszen na stronie z mackami.
Ale i tak dzieki wielkie:D:D Przypomnial mi sie wlasnie inny projekt, ktory utknal w swerze planow z uwagi na nieobecnosc ctulowatych macek wlasnie. A te beda jak znalazl;]

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Marta wrote:czyli skoro ja robie dla frajdy, to moge odwalac fuszere i nie bedziecie krzyczec tak?? :wink: :wink:
fajno :twisted: :twisted:
pewnie, że będziemy! :twisted:
ale pewnie wtedy powiesz: mi taka jakość wystarcza, a poza tym bawiłam się dobrze przy tej pracy.
a jeśli przeszkadza ci nasze buczenie na jakość, to znaczy że jednak musisz się przykładać :angel:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marta

Post by Marta »

Nie no to zart taki byl:D
Wszystko w sumie co robie, staram sie robic jak najlepiej, nawet jesli robie to dla czystej przyjemnosci. Wiec buczenie o jakosc jest jak najbardziej wskazane. Najwyzej bede bronic sie tym, ze lepiej jeszcze nie umiem:D

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Figsa malowana na wymiane. Trafila do Irkucka, mam nadzieje, ze sprawi mu troche chociaz radosci na polce:D
Jest na niej troche nowych dla mnie rzeczy (np czarny pancerz i freehand;p), paru technik na pewno brakuje;] Ale i tak ciesze sie, ze udalo mi sie pana librariana pomalowac.

ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image

pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Gildor

Post by Gildor »

Ale fajny ziombal!
Ładny, nie przesadzony armorek no i podstawka rewelacyjna. Odbiorca się pewnie cieszy :wink:
:clap:
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

:clap:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

wyszedł ci kapelan :) (z tego co pamiętam to "ksiegarz" jest zawsze niebieski a czapla czarna )

niema macek ?? :(

o widzę pigmenty

wysłałaś Irkuckowi Klocka ??
gratuluję zmierzenia sie z czarnym pancerzem i nie zrobienia z niego szarego pancerza :D
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Maru wrote:wyszedł ci kapelan :) (z tego co pamiętam to "ksiegarz" jest zawsze niebieski a czapla czarna )
Wiem ze nie popisalam sie z kolorami, ale model nie mial byc do grania, wiec sie nie bede o to zabijac. Tym bardziej, ze obok kodeksow do s/m to stalam tylko kilka razy w sklepie;]
Maru wrote:niema macek ?? :(
macki sa do innego projektu:D
co sie odwlecze....
Maru wrote:o widzę pigmenty
po przewiezieniu go do Polski to juz chyba Irkuck ich nie zobaczyl:D
a przynajmniej nie tyle, bo troszku sie wytarly:P
Maru wrote:wysłałaś Irkuckowi Klocka ??
gorzej... dalam mu go osobiscie...
Maru wrote:gratuluję zmierzenia sie z czarnym pancerzem i nie zrobienia z niego szarego pancerza :D
Troche jest w tym temacie niedociagniec obawiam sie, ale jak na pierwsze powazne zderzenie z czarnym pancerzem, jestem nawet zadowolona.

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Marta wrote:mam nadzieje, ze sprawi mu troche chociaz radosci na polce:D
byłbym solidnie zdziwiony gdyby tak nie było.

bardzo dobre malowanie (i dobrze że niekodeksowe, bo lepiej tak wygląda ^^)
czarny pancerz się udał, twarz klasa, mniej mi pasuje toporek, ale to chyba przez te wyrzeźbione na nim wzorki..

no i na koniec: udana podstawka - uniknęłaś bardzo typowego problemu przesady...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

mahon wrote:bardzo dobre malowanie (i dobrze że niekodeksowe, bo lepiej tak wygląda ^^)
czarny pancerz się udał, twarz klasa, mniej mi pasuje toporek, ale to chyba przez te wyrzeźbione na nim wzorki..
Jup. Ode mnie dodatkowy plus za kurzing i piasking :mrgreen:

Czarny to w ogóle fajny kolor jest ;) A ten model w malowaniu katalogowym mnie odrzuca, na Twoją wersję patrzę zupełnie inaczej. Dobrze dobrane kolory.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply