mogłbyś podzielić się sekretem malowanie czerwieni? walcze teraz z modelem gdzie dominuje ten kolor i chcę popchnąć prace do przodu
[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

[PL] WARSZTAT SZAREGO
Ładnie, Przemku, ładnie 
Bardzo bogata kolorystyka, o wiele bardziej mi się podoba, niż "wzór" 'EM. Super czerwień i brązy, aż takie czekoladowe
Ładnie się to wszystko komponuje. No i ten czarny pancerz Kurta... Super jest!
Technicznie oczywiście praca jest bardzo udana, równa i spójna. Widzę także, że detale są wyraźne, nie to co w moim przypadku
Aha, taki błękitnawy poblask miecza mi trochę nie pasuje, wolałbym wycieniowaną, czystą stal. No i te żółte wstęgi trochę za ostre, ale to moje takie tam gderanie 
No, a co do fotek - Mahoń daje jeszcze podstawkę pod figurkę, taki postumencik, żeby nie "wisiała" w powietrzu na kolorowym tle
Ciemna fotka ładnie wygląda pod względem artystycznym, natomiast ta jasna jest wyraźniejsza. I tyle 
Bardzo bogata kolorystyka, o wiele bardziej mi się podoba, niż "wzór" 'EM. Super czerwień i brązy, aż takie czekoladowe
Technicznie oczywiście praca jest bardzo udana, równa i spójna. Widzę także, że detale są wyraźne, nie to co w moim przypadku
No, a co do fotek - Mahoń daje jeszcze podstawkę pod figurkę, taki postumencik, żeby nie "wisiała" w powietrzu na kolorowym tle
RE: [PL] WARSZTAT SZAREGO
@Irkuck
Dzięki
Tak się pogubiłem w tej kolorystyce, że prawie w ostatniej chwili prawie bym przemalował ten niebieski pancerz na czarny 
@Demi
Spasiba! Miło mi.
Czerwony w moim wydaniu to żadna filozofia:
- podkład Dark Flesh
- Dark Flesh 60% + Blood Red 40%
- cienie Regal Blue i mieszanka Scorched+Czarny
- Dark Flesh 20% + Blood Red 80%
- to co wyżej + pomarańcz
- to co wyżej + Bleached Bone
Wszystko oczywiście tak poglądowo i mniej więcej. Mam nadzieję, że ci jakoś pomoże.
@Kacpero
Dzięki:) Miecz, jak i cała figura, jest w metalikach. Tutaj akurat taki a`la NMM, czyli chyba RMM?
@Sławol
Masz zupełną rację co do fotek i wstążek! Ale miecz mi się podoba
Choć nic to z naturalnością wspólnego nie ma, to jak NMM się po prostu "podoba" 
Dzięki za komentarze.
Dzięki
@Demi
Spasiba! Miło mi.
Czerwony w moim wydaniu to żadna filozofia:
- podkład Dark Flesh
- Dark Flesh 60% + Blood Red 40%
- cienie Regal Blue i mieszanka Scorched+Czarny
- Dark Flesh 20% + Blood Red 80%
- to co wyżej + pomarańcz
- to co wyżej + Bleached Bone
Wszystko oczywiście tak poglądowo i mniej więcej. Mam nadzieję, że ci jakoś pomoże.
@Kacpero
Dzięki:) Miecz, jak i cała figura, jest w metalikach. Tutaj akurat taki a`la NMM, czyli chyba RMM?
@Sławol
Masz zupełną rację co do fotek i wstążek! Ale miecz mi się podoba
Dzięki za komentarze.
-
DEMON_COLOR
piękny model
wszystko mi się tu podoba
lubię twoją staranność malowania. Gdybym nie był takim narwańcem sam pewnie bym siedział tyle i dłubał przy jednym modelu
ale jakos nie starcza mi cierpliwości
Żałuję tylk jednego - że w tym modelu zamiast zwykłych metalików nie użyłeś NMM
Wtedy byłby naprawde zajebiaszczy model
A tak jest tylko świetny 
Jak juz pisałem na CMON moje ulubione cześć tego modelu to płascz i miecz. Intensywne, kolorowe i poprostu ładne
przydały się te korki u mnie nie ??
hahaha
D_C
wszystko mi się tu podoba
Żałuję tylk jednego - że w tym modelu zamiast zwykłych metalików nie użyłeś NMM
Wtedy byłby naprawde zajebiaszczy model
Jak juz pisałem na CMON moje ulubione cześć tego modelu to płascz i miecz. Intensywne, kolorowe i poprostu ładne
przydały się te korki u mnie nie ??
D_C
Zdradzę coś więcej z poprzedniego WIPa. Zdjęcia są prześwietlone nieco, ale lepsze zrobię dopiero jak skończę całość. Na razie jestem mocno niezadowolony z czarnej zbroi, ale dopiero jak skończę wierzchowca jeszcze raz przemyślę przemalowanie tego elementu:
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageBardzo podoba mi się buzdygan, no i naramiennik na pierwszej fotce. Z innych ujęć czarny pancerz wygląda mniej przekonywująco. Poza tym trochę dużo się jak na mój gust dzieje na tym modelu, żebym mógł się dokładniej do niego odnieść. Pióra bardzo dobre, naturalne. Twarz udana. Co do reszty jeszcze jakoś tego nie widzę...
[PL] WARSZTAT SZAREGO
True, buzdygan jest bardzo ładny, no i czapka z piórami są świetne!
Twarz ładna, na resztę jeszcze poczekam, ale wszystko, co mogę "na teraz" powiedzieć, to: ekstra kolorystyka i tonacja odcieni. Twój styl ewoluuje znów, a przynajmniej tak mi się wydaje
Naturalne kolory zaczynają się pojawiać, poprzecinane na przykład żółtymi wstążkami 
-
Przemas
klasa!
no, Przemek widze ze wypracowujesz swoj styl w kierunku `EM
.
ten wip-ek bardzo mi sie podoba. juz na tym etapie model jest bardzo "czysty", kolorki nasycone - idealna praca na fotke do katalogu. fajnie wyszly piora, czacha z tylu, bardzo podoba mi sie odcien czerwieni na czapce - zdradzisz co to?
pancerz wydaje mi sie ze nie bedzie wymagal przemalowania a jedynie korekty - niektore elementy wg mnie potrzebuja ostrzejszego (jasniejszego) krawedziowania, a na niektorych trzeba troche zmniejszyc krechy - sa za grube (np. nakolannik).
jedyny element ktory poki co mi nie pasuje to niebieska szmata i klepsydra. same w sobie sa spoko pomalowane, ale jakos mi nie graja. zwlaszcza ten niebieski jakis z innej bajki... ale to moze sie zmienic podczas ogarniania calosci.
no, Przemek widze ze wypracowujesz swoj styl w kierunku `EM
ten wip-ek bardzo mi sie podoba. juz na tym etapie model jest bardzo "czysty", kolorki nasycone - idealna praca na fotke do katalogu. fajnie wyszly piora, czacha z tylu, bardzo podoba mi sie odcien czerwieni na czapce - zdradzisz co to?
pancerz wydaje mi sie ze nie bedzie wymagal przemalowania a jedynie korekty - niektore elementy wg mnie potrzebuja ostrzejszego (jasniejszego) krawedziowania, a na niektorych trzeba troche zmniejszyc krechy - sa za grube (np. nakolannik).
jedyny element ktory poki co mi nie pasuje to niebieska szmata i klepsydra. same w sobie sa spoko pomalowane, ale jakos mi nie graja. zwlaszcza ten niebieski jakis z innej bajki... ale to moze sie zmienic podczas ogarniania calosci.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors