Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
a co do figuraska to ładny, cycków nie będę ruszał, pozostawiam je Tobie, ale reszte modelu wydaje się niezła i figurka ładnie komponuje się z podstawką
Cycki zawsze wyzwalają w ludziach specyficzne emocje
Model bardzo ładny i IMO przody są dobrze rozjaśnione .Podobają mi się przebarwienia w cieniach .Fajnie też wyszły turbo okulary .Podstawka nadaj smaczku całej figurce , choć sama mogłaby za nią robić .Pajęczyny wyglądają bardzo dobrze , fajnie się wkomponowują w całą konwencje figurki .
"finalne fotki"
tak mi się wydaje (po kilku godzinach japiena sie w 200 wersji tego samego już nie wiem )
cyknę sobie jeszcze przy naturalnym świetle jeśli to cos do tematu wniesie dam znać Click to see full-sized image
Edit :
a wiem co mi nie pasi
Gamma użyłem standardu innego odrobinę niż "uniwersalny" - ale jako że nie mam pojęcia jak wy macie monitory ustawiane to nie będę poprawiał tym bardziej że różnica jest z 2% - 4% .. a monitory i tak mają zakres z błędem do 15% (teoretyczne )
mi się bardzo podoba ten przerdzewiały kawałek pionowej rury - tak na wysokości łydek.
OSL świeci - zwłaszcza górna lampka
kolory dość typowe dla ciebie, ale to dobrze bo sprawdzone...
Maru wrote:
a wiem co mi nie pasi
Gamma użyłem standardu innego odrobinę niż "uniwersalny" - ale jako że nie mam pojęcia jak wy macie monitory ustawiane to nie będę poprawiał tym bardziej że różnica jest z 2% - 4% .. a monitory i tak mają zakres z błędem do 15% (teoretyczne )