[PL] Warsztat m.ike'a

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Mike

Re: [PL] Warsztat m.ike'a

Post by Mike »

Kuzyn, robiłem mniej więcej w taki sposób i nie daje to takiego efektu jak zdjecia w necie, biały wygląda jak biały, a nie jak zrodlo swiatla...
Dead, niebieski i zielony ;).

Kolejny WiP, miałem skończyć w nocy, ale za dużo klikania myszką, za mało machania pędzlem było.

ImageClick to see full-sized image

Kuzyn

Post by Kuzyn »

bo do tego białego trzeba doprowadzić przejście, nie musi być to biały tak w ogóle. Najważniejsze żeby całości się "zchodziła" do źródła. I na prawdę najlepiej chyba pooglądać mnóstwo innych prac po prostu :D

Peace!
Wojteq

Post by Wojteq »

Bardzo podoba mi się dobór kolorów. Pancerz bardzo pasuje do SW, a takie złoto dobrze się z nim komponuje.
Mógłbyś podać przepis na te kolory?

Mogłeś nawiercić te rury wydechowe na plecach.
Czekam na skończony model.
Mike

Post by Mike »

W nocy był szary, dopiero przy słonku zobaczyłem że jest niebieskawy.
Kolory to 2gi cień i pierwsze rozjaśnienie z czarnego Andrea Paint Setu, rozjaśniane białym z Vallejo Air.
One są farbycznie nawiercone, w środku są siwe i może dlatego tak to wygląda.
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

NO NO NO Mike! :D jak Grej Najci byli super to ten dredzio chyba wysadzi kosmos! :D czekam na wiecej!! :D
Mike

Post by Mike »

Przestań, do super to mi jeszcze trochę brakuje :)
Na dreada sie nie napalać, bo to miał być speedpainting xD
Trochę go wczoraj ruszyłem, jak mnie 5h wykładów nie wymęczy za bardzo, to wieczorem pewnie skończe.

loler

Post by loler »

stałeś się specjalistą w battle damagu:) świetnie Ci to wychodzi, czekam na skończonego dreda
Image
Mike

Post by Mike »

Dread Gk niestety musiał poczekać, dopiero w poniedziałek dorwę UHU i pigment suchy. To samo DP, za mało białej farbki by dokończyć. Do tego miałem lekki zapieprz na uczelni, więc moje regularne malowanie nie wyszło.
Za to wczoraj przysiadłem do niebieskiego dreada, jak na razie to niecałe 3h roboty. Nadal ćwiczę speedpainting i kontrasty (no, tutaj wyszły słabe, ale będę ratował).

I taki TT co się walał po szufladzie:

EDIT:
Dobra, to jeszcze dwie rzeczy. Obiekty ćwiczebne, krytyka się przyda ;)

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Dread Gk niestety musiał poczekać, dopiero w poniedziałek dorwę UHU i pigment suchy
co ty chcesz robić z pigmentem i UHU ??

jak na razie to niecałe 3h roboty. Nadal ćwiczę speedpainting i kontrasty (no, tutaj wyszły słabe, ale będę ratował).
jak na 3 H to jest czysto - niema czego sie wstydzić a skoro jeszcze podciągniesz kontrasty to luz :)

"Rusek"
o jaki brzydki sculpt ..
fajny zenital jest na nim - najlepiej widoczny na płaszczu ale i tak za niski kontrast

Komiksiarz
z tyłu ok nawet całkiem fajnie natomisat z przodu ... "Medyk !!! puszka z farbą eksplodowała mi w power fiście !!!! "
gdyby nie to to był by to udany osl

A tałowiec to co ?? test Aerografu ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Mike

Post by Mike »

co ty chcesz robić z pigmentem i UHU ??
UHU do krewki, pigment do rdzy :)
"Medyk !!! puszka z farbą eksplodowała mi w power fiście !!!! "
gdyby nie to to był by to udany osl
Planowałem zrobić fotę przed brudzeniem, ale chyba za bardzo się wstydziłem pokazać coś takiego. Wolałem zamaskować niedoskonałości czymś takim, bardziej przypomina osl niż wczesniej :P
A tałowiec to co ?? test Aerografu ??
Test, test. Miałem zapytać czym rozjaśniać, żeby nie wyszło za blado, ale zapomniałem.
Post Reply