Saraceni to inna bajka - ich topowa linja jak w Rakhamie Alchemicy Dirza
a co masz do malowania z Immorali ??
[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
podstawke (stary zestaw, ten wiekszy) oraz Li Tsu Tsin
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Może nie tyle nową ekipę co poszerzał istniejącą (westernersi i najemnicy)czlowiek.morze wrote:Bedziesz malowal kolejna ekipe do Hell Dorado?
Dobry pomysł z tymi refleksami, nie wpadłem na toMaru wrote:miały by refleksy od lawy na sobie
Było na niebiesko, było na czerwono, teraz będzie na czarno...
Pierwszy Death Company terminator pomalowany na próbę, aby klient zobaczył czy mu się podoba.
Click to see full-sized image
Jeszcze tylko 11 takich
P.S. Nie wiem czego, ale terminatorzy w barwach Death Company to raczej rzadki widok.
Pierwszy Death Company terminator pomalowany na próbę, aby klient zobaczył czy mu się podoba.
Click to see full-sized imageJeszcze tylko 11 takich
P.S. Nie wiem czego, ale terminatorzy w barwach Death Company to raczej rzadki widok.
zmień s fotkę na Grey Scale - to będzie cały mój komentarz
- tam idealne widać co wymaga poprawy
Nie wiem czy to kwestia zdjęć czy malowania ale im dłużej patrzę na tego figsa to wydaje mi się, że brakuje na nim światła. Cienie i tony średnie są ale te najjaśniejsze gdzieś giną. Przez to wydaje mi się jakbym patrzył na klatkę z komiksu niż na figurę 3D. Jeszcze jedna rzecz... Battle damage - dla mnie to wygląda jakby gościowi zbroję pogryzły szczury. Poza tymi uwagami to podoba mi się to, że jest czysto, nawet baaardzo czysto. 
No, JerzyK ma taki styl malowania zniszczonych pancerzy
Nie kojarzy mi się to z robotą gryzoni, ale jak się przyjrzeć, to można sobie to tak wyobrazić
Mi osobiście podoba się ten efekt.
Uwagi mam tylko (w sumie jak zawsze) do miejscowej monotonii w modelach. Tutaj nie pasuje mi to, że rurki też są czarne, lampki z tyłu mogłyby mieć jakiś ładny efekt świecenia, a plecak mógłby mieć pomalowany innym kolorem żeberka.
Poza tym czysto i starannie. Dobrze Ci wyszła czerń!
Uwagi mam tylko (w sumie jak zawsze) do miejscowej monotonii w modelach. Tutaj nie pasuje mi to, że rurki też są czarne, lampki z tyłu mogłyby mieć jakiś ładny efekt świecenia, a plecak mógłby mieć pomalowany innym kolorem żeberka.
Poza tym czysto i starannie. Dobrze Ci wyszła czerń!
Cadwallon Mercenary ogre z Konfrontacji - kolejna pracka na eBaya. Malowana raczej rekreacyjnie, w moim typowym stylu

Troszkę mnie zmęczyła wielkością i ilością detali (chyba najcięższa figurka jaką dotychczas malowałem)

Troszkę mnie zmęczyła wielkością i ilością detali (chyba najcięższa figurka jaką dotychczas malowałem)
No to juz sie nie moge doczekac jak sie zabiore za swojego 
Jest wiele elementow, ktore mi sie podobaja - koszulka, metalowe garnki, zwiniety koc. Na pierwszym miejscu umiescilbym zdecydowanie skore slonia, wyszla mega realistycznie i za nia duze brawa!
Jedyne co mi nie lezy to skora ogra, jest taka gumowata i jakby niedopracowana.
Jest wiele elementow, ktore mi sie podobaja - koszulka, metalowe garnki, zwiniety koc. Na pierwszym miejscu umiescilbym zdecydowanie skore slonia, wyszla mega realistycznie i za nia duze brawa!
Jedyne co mi nie lezy to skora ogra, jest taka gumowata i jakby niedopracowana.
miniatures painted:
Też mam tego zioma. Czeka sobie na lepsze czasy.... jak i cała paczka stali od "R" w ilościach na resztę życia 
Rozumiem, że na fali ostatnich newsów chcesz trochę wyrwać grosza od fanów.
Dobrze, dobrze, może w końcu podniosą tą markę z ziemi, a jest co.
Sama figsa mi się generalnie podoba. Bardzo dużo kolorów, ale jak prawili panowie wyżej, najsłabszy element to skóra ogra.
Nie podobają mi się jeszcze rogi, bo są trochę płaskie i wyglądają trochę jak po "dry brashu".
Podoba mi się słoń, kocyk, garki są spoko, tarcza daje rade no i podstawka, która choć skromna to pasuje do całości.
Czy czasem te fotki nie są trochę przyżółkłe ? Pytam bo może w innym świetle skóra by wyglądała lepiej.
Pozdro! I czekam na kolejnego felka ze stajni "R"
Rozumiem, że na fali ostatnich newsów chcesz trochę wyrwać grosza od fanów.
Dobrze, dobrze, może w końcu podniosą tą markę z ziemi, a jest co.
Sama figsa mi się generalnie podoba. Bardzo dużo kolorów, ale jak prawili panowie wyżej, najsłabszy element to skóra ogra.
Nie podobają mi się jeszcze rogi, bo są trochę płaskie i wyglądają trochę jak po "dry brashu".
Podoba mi się słoń, kocyk, garki są spoko, tarcza daje rade no i podstawka, która choć skromna to pasuje do całości.
Czy czasem te fotki nie są trochę przyżółkłe ? Pytam bo może w innym świetle skóra by wyglądała lepiej.
Pozdro! I czekam na kolejnego felka ze stajni "R"