[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
dzejendes

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by dzejendes »

Temat twoich prac, a właściwie bardziej zdjęć twoich prac jest szeroko znany na tym forum, jednak ja znowu poruszę go. Zdarzyło mi się widzieć kilka pomalowanych przez ciebie figurek na żywo, więc wiem jak bardzo zdjęcia nie oddają rzeczywistości. I tu chyba nadal jest ten sam problem, zakładam więc że na żywo model prezentuje się, hym, "inaczej".
Ogólne wrażenie jest ok, robi dobre wrażenie. Parę rzeczy mi się jednak nie podoba:
- kolorystyka: pani jest jak dla mnie w zbyt podobnych kolorach do otoczenia, plecak ma zbyt podobny kolor do włosów
- oświetlenie: najbardziej jasna część to jej lewa noga, jest wg. mnie za mocno rozjaśniona, za to górna część ciała powinna jest mało rozjaśniona, zwłaszcza piersi :)
- dłonie: ogólnie jakość wykonania mogłaby być lepsza

Podobają mi się:
- okulary
- podstawka
dzejendes

Post by dzejendes »

mr_Denial wrote: Więcej miłości potrzebują też.... no te..... cyce :bonk:
Większe highlighty musisz dać, jak wiadomo jest to punkt fokalny modelu każdej kobiety.
<Offtop> Wczoraj obglądałem sklep na CMONie, na dole były najpopularniejsze tagi, jak można się przekonać między innymi to "boobs" i "nude" co tylko potwierdza teorię, że modele z cyckami albo tyłkiem na wierzchu dostają na starcie +1 do oceny :bonk: </offtop>
Bo panie w tej branży cyc to podstawa :P. Od razu widać że produkt dobrze sprofilowany pod grupę docelową.
mr_Denial wrote: Powiem ci szczerze, że teraz sam maluje kolejnego felusia do INFY, jak na ironię również inżyniera ;) i mnie kusi, ale ciągle się zastanawiam czy
weathering i industrailne zniszczenia pasują do tego systemu, gdzie festyn z absurdem się miesza.
Taka tylko dygresja, może poparta opatrzeniem podręcznika, fluffem i generalnie spaczeniem gracza.
Mi nie pasują, Infi jest czysta, kolorowa i festyniarska. Chyba że mówimy o takiej wersji jak prezentował Tiger soldier i Interventor (?) w konkursie wargamera - czyli brudne otoczenie jest tłem dla czystego i kolorowego modelu.
Ale nie zmienia to faktu że sama podstawka tu wygląda nieźle i widać że Maru zrobił sporo dobrej roboty przy niej.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

bobra spróbowałem zrobić nowa fotkę :) (inne tło bazowe na start a potem podmianka tła - bo czarne tło "stresuje" aparat )
no i wyszło mi zdesaturowane ... tez nie tak :P

ImageClick to see full-sized image

jak będę wychodził to wezmę gwizdek i wydrukuje w punkcie ksero sobie w skali szarości różne gradienty - powinno pomóc (taka jest teoria - koszt a z 50 groszy .. ) jeśli wyjdzie mi coś innego to zapodam efekty (bo na razie nie robię nic innego z aparatem tylko tła podmieniam :) )

- gess gdyby nie to że jestem przeciwny Foroszopowaniu fotek załatwił bym to 3x szybciej podmalowując :) ... tak jak sie to robi z fotkami dla ludzi (ktoś chce być platynowym blondynem - pyk i jest .. ... nie podobają się piegi - pyk niema .. - koszulka fioletowa zamiast żółtej - cyk jest fioletowa czy jakakolwiek inna ) tyle że nie taki mam cel :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Tyle sie naczytalam o tym jak bardzo fotki twoich modeli nie oddaja sprawiedliwosci samym modelom, ze az boje sie komentowac:D
Ale biust faktycznie moglbys pani rozjasnic, bo to w koncu jedna zbardziej wystajacych czesci jej ciala. I dosyc 'naswietlona'.
O i rdza mi sie podoba, taka stara jest, ciemna. I okulary fajne. Przynajmniej na tyle na ile widac na zdjeciach:D:D

pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Ale biust faktycznie moglbys pani rozjasnic, bo to w koncu jedna zbardziej wystajacych czesci jej ciala. I dosyc 'naswietlona'.
wszystkie dziewczyny marudzą jakim sie w dekolt zagląda - ale jak jest za słabo wyeksponowany albo za mało sie błyszczy to od razu wszyscy krzyczą że bumbałki najważniejsze !! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - ba nawet dziewczyny domagają się tiuningu Airbagów "bo dobrze łapią światło" (no normalnie paranoja :P - jak poprawie to będzie że jestem seksista i tylko o tym myślę :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: a jak nie poprawięto że model "nie doświetlony" :roll: :roll: :roll: )

dobra pomyślę nad tym (nad dekoltem - jak by były wątpliwości )

plecak ma zbyt podobny kolor do włosów
ta podobny - to ten sam kolor niemalże - i tak miało być - ostatnio widzałem laske która miała pomarańczowe włosy pomaraczowa torebke i pomarańczowe buty a resztę zielona - efekt był taki że nikt na chodniku nie patrzył nigdzie indziej poza nią
- dłonie: ogólnie jakość wykonania mogłaby być lepsza
ogólne mogły by być większe żeby było co wykonywać :P
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Marta wrote:Tyle sie naczytalam o tym jak bardzo fotki twoich modeli nie oddaja sprawiedliwosci samym modelom, ze az boje sie komentowac:D
komentuj - takie coś nam pokazał. :snooty:
a wiemy, że umie pokazać prawidłowo bo propheta sfotografował dobrze (z wyjątkiem znikniętego sznurka od balonika) :P
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

z Perwertem było łatwiej .. on sam w sobie i w podstawce zwierał cale RGB i skale jasności .. u tej pani to prawie monohromatyczne z akcentem koloru różowego a RGB jest ale tylko w półtonach - ale luz prace "odkrywcze" trwają - wnioski będą przedstawione :wink:
(z wyjątkiem znikniętego sznurka od balonika)
Vanishing Point - miało być klasyczne :P
Image
dzejendes

Post by dzejendes »

Maru wrote:
plecak ma zbyt podobny kolor do włosów
ta podobny - to ten sam kolor niemalże - i tak miało być - ostatnio widzałem laske która miała pomarańczowe włosy pomaraczowa torebke i pomarańczowe buty a resztę zielona - efekt był taki że nikt na chodniku nie patrzył nigdzie indziej poza nią
A no to teraz rozumiem czemu mi się to nie podoba - nie pomalowałeś jej butów na lilaróż. Jakby miała takie kozaczki to by była całkiem inna rozmowa :P
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

nie kuś bo jej laczki "poprawie" razem z tiuningiem dekoltu :P
Image
Marta

Post by Marta »