sądząc po treści to byłem albo nabanglony albo zmęczony
13 Jul, 2011 - 23:43 .. - zmęczony aż dziwne bo mi edytor podkreśla na czerwono nieznane wyrazy .. a że nie podkreślił tego to ciekawe
co do malowana to cały czas frapują mnie te Jerzykowe czerwienie
[PL] Malunki REDAVA
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki REDAVA
A to złe wyszły te czerwienie bo w sumie to był z mojej strony eksperyment bo dodałem scrab redMaru wrote:sądząc po treści to byłem albo nabanglony albo zmęczony
13 Jul, 2011 - 23:43 .. - zmęczony aż dziwne bo mi edytor podkreśla na czerwono nieznane wyrazy .. a że nie podkreślił tego to ciekawe
co do malowana to cały czas frapują mnie te Jerzykowe czerwienie
Puki co rozpocząłem pracę nad następnym projektem. Z rok temu zakupiłem sobie plastikowego Demon Princa aby go pomalować no i nim grać ale jako że pozbywam się armii Chaos Warriorów to w sumie nie będę go już potrzebował i zapewne poleci na Ebaya. Model podobał mi się bardzo jak był prezentowany na necie no i w sumie długi czas go nie wydawali a był już nawet w podręczniku do warriowów

Wiem że mało jeszcze widać i w sumie następne fotki zrobię już jak zakończę malować skórę.
-RED
Last edited by REDAV on 15 Jul 2011, o 23:02, edited 1 time in total.
Zapowiada się ciekawie. Skóra ma być szara oprócz żółtego torsu? Będzie wyglądał trochę "owadzio", co nie znaczy że źle. Nawet wprost przeciwnie

Oooo, widzę że wytyczam nowe trendyMaru wrote:co do malowana to cały czas frapują mnie te Jerzykowe czerwienie
Poki co jest dobrze 
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Raczej szary to kolor bazowy a później rozjaśnia do żółtego..ale w sumie sam nie wiemJerzyK wrote: Skóra ma być szara oprócz żółtego torsu?
Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
zapowiada się ciekawie, podoba mi się dobór kolorów ale czekamy na kolejne fotki 
Ano jak zauważył KeraM akurat szary to baza do rozjaśniania kolorem Camuflage Green. W sumie efekt końcowy na zdjęciach wychodzi żółty i może przez to że rozjaśniam to bleched bone. Myślę że jak dodam więcej kolorów na modelu to aparat lepiej zrobi zdjęcie i skóra będzie trochę bardziej zielona.JerzyK wrote:Zapowiada się ciekawie. Skóra ma być szara oprócz żółtego torsu? Będzie wyglądał trochę "owadzio", co nie znaczy że źle. Nawet wprost przeciwnie
-RED
Może dasz fioletowy i zielony glaze?REDAV wrote:skóra będzie trochę bardziej zielona.
pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
Technicznie póki co jest OK, ale bardzo przypomina mi to zwykły złoty enemem...