Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Dobra wiadomość to taka, że wreszcie skończyłem. "Zła" jest taka, że to dopiero 30% całego zamówienia - czeka mnie jeszcze drugi zestaw termosów ze Space Hulka (tym razem jako Death Company) i kilkunastu termosów (znowu!!), tym razem Space Wolfów...
Wreszcie pomalowałem ostatnią figurkę z mojego startera Westernersów z Helldorado - Fransisco Vargas.
Tym razem możecie krytykować do woli, jako że to figurka dla mnie, więc bardziej się postarałem
Najmniej jestem zadowolony z gęby, która jak w przypadku większości figurek z HD z jakimi miałem styczność, jest jakaś taka kostropata...
Pocisnąłem bardziej metaliki - czekam na głosy ekspertów Click to see full-sized image Click to see full-sized image
jak czekasz na glosy ekspertów, to ja nie powinienem sie odzywac, ale powiem Ci o metalikach tak:
Srebrny na zbroi jest całkiem dobry, na mieczu jeszcze bardziej, ale za to ze złotym jestes daleko za murzynami. Przypomina Tobie złoty, bo mi zołty. Niby 2 literki zmienione miejscami, ale za to jaka roznica.
Generalnie malowanie złotego to ciezki temat. Mam małe przemyslenie dlaczego tak jest.
Malując srebrny i idąc po najmniejszej lini oporu, czyli od białego do czarnego, bez dodawania zadnych innych kolorów, wychodzi Ci czysty srebrny. Cały myk to odpowiednie kierowanie kontrastami oraz gładkosć malowania.
Przy złotym natomiast sa w moim wypadku, conajmniej 4 kolry==> biały, żółty, brązowy, czarny. Ciezko mi wymanewrować 4 kolorami, na tak małej powierzchni, aby wszystko sie zgadzało i zachowac kontrasty.
Mam nadzieje, ze Ania i Flameon sie wypowiedza na ten temat, bo powinni miec wiecej do powiedzenia niż ja. Sam z chęcia przeczytam co mysla na ten temat.
Great band, they look really good together, all those effects together work so well. Individually the models are really nice and neat and painted very smoothly, together they are great. I think for me i'd be tempted to darken the boundaries between different objects a little more to differentiate and make stronger features but they are done really well.
Zdecydowanie najlepsze elementy to zbroja i plaszcz. Zloto i twarz przeciwnie. To co napisal Rentall dla takiego laika jak ja brzmi sensownie, wiec moze jakies glaze'y np. zielone(Bohun w swoim tutorialu o nich pisal) by pomogly?
Cala ekipa prenzentuje sie fajnie i spojnie
Bedziesz malowal kolejna ekipe do Hell Dorado?
Wreszcie pomalowałem ostatnią figurkę z mojego startera Westernersów z Helldorado
no i ci zazdroszczę ja utkwiłem z immortalami .. mr puzzle
tóra jak w przypadku większości figurek z HD z jakimi miałem styczność, jest jakaś taka kostropata...
to efekt tego że zrobiono alfy w żywicy ale potem nie poprawiono form pod metal a takowy się kurczy i wymaga innych form i dlatego detale na twarzach i niektórych zbrojach wyglądają jak wyglądają
- o złotym już ci napisali
srebrne NMM wyszły ci na okopcona stal / nocna scenka
jeśli nocna scenka to miały by refleksy od lawy na sobie
- ładny gem na tym plastikowym kropidle https://www.coolminiornot.com/213336
obczaj tego Sylvka w kwestii lawy