Masz na myśli tył? Powierzchnia jest tam zaokrąglona, więc według mojej analizy i długotrwałych pomiarówNameless wrote:a co, u ciebie od dolu?
[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Bohuna
-
Nameless
- The Better Choice

tak, tyl. powiem szczerze, ze jestem zdziwiony, no ale skoro sprawdzales jak ma byc, to nic juz nie mowie.
@Nameless: jak zwykle logika jest najwazniejszaNameless wrote:czy rozjasnienia na rysach nie powinny byc na dolnej krawedzi rysy?
przylaczam sie do tej opiniimahon wrote:Jak dla mnie to rewelacja. Życzę powodzenia w Anglii
@Bohun: mam pytanie, ktore trawi mnie od jakiegos czasu a dotyczy ono Twojej techniki malowania metalikow.. zastanawialem sie czy poprzez dodawanie farby niemetalicznej (Beige(Vallejo), Skull White) do metalikow, finalna wersja nie traci zbytnio na polysku.. eksperymentowalem kiedys z dodawaniem skull white do finalnych rozjasnien metalików i wyszedl mi taki brzydki szary kolor..
te metaliki wykonane przez Ciebie chyba najlepiej na zywo oceniac.. szkoda ze w tym roku raczej nie bede mial takiej okazji bo GD PL odwolany :/
co do khorne lorda to oprocz bardzo pozytywnego ogolnego wrazenia bardzo podoba mi sie zastosowanie kolorystyki na symbolu zakonu(?), na szczescie nie uzyles tam gryzacej sie z reszta zieleni
Stop competing with others. Start competing with yourself.

@ kacpero: owszem, tracą na połysku. W sumie to zostaje go niewiele i przebija się trochę w tonach pośrednich, natomiast highlighty i cienie sa niemal jak w nmm, nawet bardziej matowe, bo używam dużo pigmentów. W sumie uważam, że przy tak małych powierzchniach taka technika pseudo nmm sprawdza się lepiej niż ziarnisty połysk metalików. Na dużych powierzchniach jest już inaczej.
dzieki za odp. Bohun, tym bardziej mam nadzieje ze bede mogl zobaczyc to na zywoBohun wrote:@ kacpero: owszem, tracą na połysku. W sumie to zostaje go niewiele i przebija się trochę w tonach pośrednich, natomiast highlighty i cienie sa niemal jak w nmm, nawet bardziej matowe, bo używam dużo pigmentów. W sumie uważam, że przy tak małych powierzchniach taka technika pseudo nmm sprawdza się lepiej niż ziarnisty połysk metalików. Na dużych powierzchniach jest już inaczej.

przyjedz do Wa Wydzieki za odp. Bohun, tym bardziej mam nadzieje ze bede mogl zobaczyc to na zywo
.. właśnie prubuje sklecić kolejne spotkanie w ta sobotę
nie wykluczam takiej opcjiMaru wrote:przyjedz do Wa Wydzieki za odp. Bohun, tym bardziej mam nadzieje ze bede mogl zobaczyc to na zywo

powodzenia w UK!
Możemy liczyć na jakiś reportarz po?
Możemy liczyć na jakiś reportarz po?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22