[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL] Warsztat Szczurka

Post by mahon »

język OK, ale ta zielona skóra jest biedna. mi tam się kojarzy z plasteliną...

szybkość może usprawiedliwiać technikę, ale tego koloru mi nie uzasadni... :roll:
pewnie kwestia gustu...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

Chyba muszę przypomnieć ,że skóra na orku się podobała ,a kolor zbliżony :trampolin: A tak poważnie ... ja po prostu mam dziwne jazdy kolorystyczne ;)

Kurcze muszę chyba w końcu naprawić ten aparat bo foty coraz gorsze mi wychodzą :/ a może to brak zdolności w tym temacie ...;)

ImageClick to see full-sized image

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Daje radę ;)
:clap:
Tylko IMO płaska/pusta czerń na drugiej stronie sztandaru psuje nieco efekt.
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

podoba mi sie plaszczyk, FH niezle wygladaja gladkie itd ale sztandar to zrobil bym cos z nim jak mozesz go podgiac czy jakos go wprawic w ruch zeby nie wygladal jak wielka pocztowka....
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Miał być pofalowany i malowany z tyłu . Dlaczego nie jest ? :mrgreen: leniiiistwo chyba ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

szczurek_ wrote:Chyba muszę przypomnieć ,że skóra na orku się podobała ,a kolor zbliżony :trampolin: A tak poważnie ... ja po prostu mam dziwne jazdy kolorystyczne ;)
nie musisz nic przypomnieć - tutaj mi nie pasuje.
kobiety w mini wyglądają lepiej niż mężczyźni - podobnie jest z tą zielenią. tu nie wyszło.
-- Mahoń

Image

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

chcialem podobny przyklad jak Mahon rzucic :)
tempo malowania pewnie cie tlumaczy, technicznie nawet nie jest zle. ale kolorystycznie malo co gra w tym pasibrzuchu.

a temu nowemu panu wywal sztandar, bo psuje efekt :) figsa nawet mi sie podoba (choc to przejscie kolorystyczne na plaszczu calkiem nie trafia w moj gust), a sztandar jak z odpustu. albo jak wyciety z army booka ;) tak przy okazji - jelec na tym mieczyku freehandowym z jednej strony jest dluzszy
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no metaliki na pancerzu fajne, plaszczyk efektowny (choc szlaczek by mu nie zaszkodzil) ale sztandar za duzy...
nie czuje w nim odpustowosci, ale klimat 4-5 edycyjnych sztandarow a'la wycinanki/kolorowanki. obecnie chyba jakies inne propaguja, bo chyba sie opatrzylem z innym stylem.

@Nameless - mi tez inny przyklad chodzil po glowie, ale wizualizowanie sobie tego co moglbym zobaczyc bylo zbyt niesmaczne zeby to napisac na forum :oops:
-- Mahoń

Image

szczurek_

Post by szczurek_ »

Kurcze chyba jestem jakiś dziwny ,bo kolor bydlaka mi pasi :mrgreen: ale są gusta i guściki :wink: Ze sztandaru jestem zadowolony tyle o ile :wink: tzn. pierwszy freehand ... w tej kwestii raczkuje i sam wiem ,że długa droga przede mną .
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a jak pierwszy to szacun 8)
-- Mahoń

Image

Post Reply