Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Na razie prezentuje się ok. Jedynie zastrzeżenie mam do tego szkieleta, jak już pisałem wcześniej, szkielety w tak odblaskowych strojach zupełnie mnie nie przekonują.
przemo wrote:A jakiej firmy jest ten przukucnięty krasnal ?
To model GW z obsługi której z krasnoludzkich machin.
Czarna Karoca to największy model, jaki do tej pory malowałem. Spore gabaryty i mnóstwo detali sprawiają, że jest co robić. Obecny stan prac nad ostatnim modelem stronników do Nieumarłych kompanii w Warheim FS dokumentują poniższe zdjęcia.
Jest to wciąż wersja WiP więc wypada napisać, co skończyłem malować: kości, metaliki, świecie oraz kamienne schody i kwiatowe ozdoby oraz skóra. To skończone elementy. Reszta w trakcie malowania.
Gdyby ktoś był zainteresowany jak wygląda Czarna Karoca w całości, to zapraszam TUTAJ.
quidamcorvus wrote:Czarna Karoca to największy model, jaki do tej pory malowałem.
Poza budowlami i biorąc pod uwagę jego tuning - owszem, ale przecież u Ciebie nic nie może być prosto z pudełka W skrócie - "Monster Garage" odcinek 5439, a Ty zamisat QC, powinieneś mieć pseudo Jesse James II, czy coś w tym stylu
Karocę lubię bardzo, a trumna z wampirem to klasyka klimatu WFB
Prace nad modele Czarnej Karocy do Nieumarłych kompanii w Warheim FS powoli zbliżają się do końca. Pomalowałem już większość elementów modelu, a do zrobienia pozostała jeszcze podstawka oraz koła karety, włosy Banshee i ektoplazma.
Na obecnym etapie model prezentuje się następująco:
To naturalny bieg rzeczy. Silni żerują na słabych, w dziczy i kamiennych miastach ludzi. A jednak baczymy, by nie brać od was zbyt wiele, bowiem to doprowadziłoby nas do śmierci głodowej. To samo wszak czynicie ze swoimi trzodami i stadami bydła oraz owiec. Strzeżecie ich nawet przed innymi drapieżcami, podobnie jak robimy to z ludem Sylvanii. Czyż nie jestem troskliwym i dobrym pasterzem mojej trzody?
- Constantin von Carstein, książę wampirów
Zacząłem malowanie bohaterów Nieumarłych do Warheim FS.
Więcej na temat modeli oraz malowania znajdziecie na blogu.
Slawol wrote:Planujesz kupować i kupować i kupować coraz to nowe figurki i tworzyć nowe bandy bez końca, czy kiedyś zabraknie na forum tego tematu?
Planuję złożyć i pomalować wszystkie kompanie do Warheim FS. Oraz zbudować/pomalować makiety na trzy stoły: miejski, wiejsci i podziemny.
Zobaczymy czy się uda.
Choć skoro JEMU się udało zrobić coś takiego, to może mi przez kolejne 60 lat też starczy sił
Takich architektów to jest więcej na świecie, zwłaszcza kolejkowych, którzy każdy pokój mieszkania traktują jak oddzielną miejscowość z bezpośrdnim połączeniem przez ściany