a czemu nie przećwiczysz brutalnie od czerni w cieniach do bieli w światłach i ograniczasz się tylko do kolorów "średnich" i rozjaśnień?JerzyK wrote:Przy okazji nieco poćwiczyłem NMM (znowu za małe kontrasty)
[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
ale te metaliki są fajne, od razu widać że to Twoje modele
z czerwienią sobie nieźle poradziłeś
suma sumarum ciekawe model
tak jak Irkuck, po zdjęciach od razu widać że to twoje modele
mi brakuje głębszych cieni, ale za to jak fajnie czysto malujesz
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Żeby nie było że nic nie robię... Kolejne 3 (no, powiedzmy 2,5
) figurki. Jeszcze 3 i będzie komplet.
Click to see full-sized image
Malowanie nie najwyższych lotów (szczególnie złoto kuleje), ale miał być (w miarę) szybki TT.
Click to see full-sized imageMalowanie nie najwyższych lotów (szczególnie złoto kuleje), ale miał być (w miarę) szybki TT.
hmmm...... czystość & płaskość widzę... podobnie jak w poprzednich pracach brakuje mi tutaj mocniejszych kontrastów (zwłaszcza na czerwonym ludku). Masz dość specyficzne podejście do battle damage - większość tych zadrapań ma bardzo podobną grubość i "głębokość".. takie jakieś nienaturalne... Poza tym większość tych zadrapań pada pod kątem prostym do pancerza jakby ktoś to dłutkiem stukał w warsztacie a nie dziabnięte przez tyrki czy inne zwirze..
Za to wielki plus za nieskazitelną czystość.
Za to wielki plus za nieskazitelną czystość.
Bardzo czyste malowanie do czego zdążyłem się już u Ciebie przyzwyczaić.
C`tan pisał o płaskości. Na pancerzach mi to nie przeszkadza, ale na metalowych częściach powinien być znacznie większy kontrast.
Srebro z Twoim wykonaniu wygląda bardzo "kamiennie" dodaj może jakiegoś niebieskiego, Space Wolves Greya, czy czegoś takiego. Może pomoże.
C`tan pisał o płaskości. Na pancerzach mi to nie przeszkadza, ale na metalowych częściach powinien być znacznie większy kontrast.
Srebro z Twoim wykonaniu wygląda bardzo "kamiennie" dodaj może jakiegoś niebieskiego, Space Wolves Greya, czy czegoś takiego. Może pomoże.
o widać delikatną zmiane jeżeli chodzi o metaliki, na plus oczywiście 
Mała odskocznia od figurek. Niemiecki pojazd Sd.Kfz.261 w skali 1/72. Dużo obić i zacieków, czyli tego co lubię
Wykonany jako test czy można pomalować przyzwoicie pojazd pędzlem (mój kompresor dawno temu wyzionął ducha).
Last edited by JerzyK on 12 May 2011, o 20:21, edited 1 time in total.
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

No, w 1:72 to malutkie są te pojazdy. Ciekawe malowanie, ale proszę: zrób lepsze fotki, bo model pewnie ma piaskowe malowanie, a nie takie żółte mocno
I dodałbym więcej kurzu na kołach!
P.S. A co to za firma w ogóle?
W tej skali - można jak najbardziej, ale w 1:35 już będzie trochę widać smugi po pędzla...JerzyK wrote:Wykonany jako test czy można pomalować przyzwoicie pojazd pędzlem
No, w 1:72 to malutkie są te pojazdy. Ciekawe malowanie, ale proszę: zrób lepsze fotki, bo model pewnie ma piaskowe malowanie, a nie takie żółte mocno
I dodałbym więcej kurzu na kołach!
P.S. A co to za firma w ogóle?
Podmieniłem zdjęcie na bardziej stonowane i bliższe rzeczywistości.
Firma it ICM, model za 20zł więc mogłem poszaleć
Firma it ICM, model za 20zł więc mogłem poszaleć