[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
Nameless
- The Better Choice

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
piotra gudenafa pomalowal arctica chyba. przy okazji, tez sie szykuje na smartmaxa 
tak tez mi sie wydaje, ze to on.Nameless wrote:piotra gudenafa pomalowal arctica chyba.
fajowo:D bedzie nam razniej w grupie:DNameless wrote: przy okazji, tez sie szykuje na smartmaxa
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
no wlasnie dlatego pytalem o to jakich kolorow uzylas.. wiodace (podstawowe) kolory sa intensywne: turkus, czerwony, zolty.. ale niektore powierzchnie wygladaja jakby byly cieniowane przez stopniowe dodawanie czerni do mieszanki np. ten zoltawy kolor, skora - ktos z komentujacych zinterpretowal cienie miedzy palcami u stop jako brud, no chyba ze tak mialo byc.. ale niezaleznie od zalozen efekt jest ten sam: wrazenie ze w cieniach jest za malo gry kolorem (zwlaszcza ze działasz z zestawem andrei ktory chyba ma dobre opinie wsrod malarzy - a u Ciebie skora jest ziemista)..Marta wrote:Co do kolorow to skóra to set andrei plus troche fioletu i zieleni, tunika - turkus GW plus troche zieleni w cieniach, żółty pasek to koszmarna pomyłka golden yellow GW cieniowany do czarnego z odrobiną brązu. Metale to chainmail + washe GW (różne kolory).
pomijajac powyzsze uwagi, niewatpliwie naleza Ci sie takze pochwaly
a poza tym to skandal dlaczego te gobliny nie sa zielone
Stop competing with others. Start competing with yourself.

To czarne miedzy palcami to faktycznie brud, w koncu pocina bez laczkow.
A reszty elementow, oprocz tego zoltego paska, nie cieniowalam dodajac do farby czarnego. A ten zolty to w ogole mial byc jasno szary, ale mi sie po drodze koncepcja zmienila. Wiec wyszla po przemalowaniu taka troche kaszana.
Nawet metale cienie maja zlamane innymi kolorami, inna sprawa, ze troche za lekko i nie widac tego dobrze na fotach.
pzdr.
m.
A reszty elementow, oprocz tego zoltego paska, nie cieniowalam dodajac do farby czarnego. A ten zolty to w ogole mial byc jasno szary, ale mi sie po drodze koncepcja zmienila. Wiec wyszla po przemalowaniu taka troche kaszana.
Nawet metale cienie maja zlamane innymi kolorami, inna sprawa, ze troche za lekko i nie widac tego dobrze na fotach.
pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Ma ktos moze jakies w miare proste rysunki cuthulu od mordy strony, ze sie tak wyraze?
Costam niby wygooglalam, ale moze ktos ma cos fajniejszego (Czyt. prostszego do ulepienia:D)
Potrzebuje tego na wzor rzezby na podstawke, wiec nie musi byc mega udane i moze moj anty-skill rzezbiarski jakos da rade:D
pzdr.
m.
Costam niby wygooglalam, ale moze ktos ma cos fajniejszego (Czyt. prostszego do ulepienia:D)
Potrzebuje tego na wzor rzezby na podstawke, wiec nie musi byc mega udane i moze moj anty-skill rzezbiarski jakos da rade:D
pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Click to see full-sized imageno dobra na deviance coś powinnaś znależć
https://browse.deviantart.com/?qh=§ion=&q=Cthulhu+
jeat tam z kilkaset obrazków z Cthulhu
ale jak ulepisz tego co zapodałem to mistrz jesteś
Dzieki Maru, calkiem zapomnialam o deviancie. Cus sobie wybralam, ale biorac pod uwage moj skill w lepieniu to pewnie wyjdzie mi cos takiego co wkleiles:D
Masakra normalnie. Jak na razie jedynym sukcesem jest to ze nie upapralam sie po uszy... ale wszystko przede mna;];] Jakos mi nie po drodze z masami modelarskimi. Najchetniej w ogole bym tego nie ruszala, ale nie wszystko co sie wymysli mozna kupic.
Zrobilam co moglam i w czasie jak bedzie podsychac pojde sie umyc dopoki jeszcze jest szansa ze odczyszcze rece (miliput jest wszedzie na biurku i nie tylko;/)
pzdr.
m
Masakra normalnie. Jak na razie jedynym sukcesem jest to ze nie upapralam sie po uszy... ale wszystko przede mna;];] Jakos mi nie po drodze z masami modelarskimi. Najchetniej w ogole bym tego nie ruszala, ale nie wszystko co sie wymysli mozna kupic.
Zrobilam co moglam i w czasie jak bedzie podsychac pojde sie umyc dopoki jeszcze jest szansa ze odczyszcze rece (miliput jest wszedzie na biurku i nie tylko;/)
pzdr.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
o to cos nie tak zrobiłaś ..(miliput jest wszedzie na biurku i nie tylko;/)
on sie lepi:(Maru wrote:o to cos nie tak zrobiłaś ..(miliput jest wszedzie na biurku i nie tylko;/)
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
i tu trzeba sie zapytać kogos lepszego w Multiputo FU odemnie .... bo lepić sie powinien - jak glina ale nie usmarowywać wszystko