[PL] Golden Demon w Polsce

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
-MattCexwish-

Post by -MattCexwish- »

Ogolnie to chodzi o Impreze i o spodkanie ludzi... co znaczy, ze w przypadku nieodbycia sie Polskiego GD (oficialnego...) mozna tez pomyslec o organizaci spodkania malarskiego... pytanie jest czy ludzie sie zjada bez konkursu...

Na 2008 Ci ludzie, ktore odwiedzili Polski GD (Ben, Jeremie, Szwedzi...) napewno by chcieli wrocic, i mysle ze nawet pare innych sie znajdzie... tylko nie wiem, czy im chodzi o GD czy nie... Szwedom napewno...^_^... A Jeremie juz dosyc ma Statuetek... o ile sie nie obrazil 2007...:)...
-Muk-

Post by -Muk- »

Mimo wszystko ja bym napierał, żeby jednak ten GD sie odbył. spotkanie spotkaniem, ale taki konkurs to bardzo ważna sprawa.
1. Polsce poniekąd należy się GD, może nie z ekonomicznego punktu widzenia, ale mamy bardzo wielu malarzy, a pora cześć z nich prezentuje umiejętność na światowym poziomie.
2. Konkurs bardzo motywuje ludzi do spotkania.
3. Impreza (przy odpowiedniej organizacji) nie jest tylko zabawa od malarzy dla malarzy. Oficjalne wydarzenie może przyciągnąć zainteresowanie innych ludzi, popularyzując nasze hobby.
4. Może za drugim razem GW potraktuje naszego GD na równi z innymi, jeśli nic nie zrobimy to przez wiele kolejnych lat może w ogóle nie być szansy na polskiego GD.

Mówię to z perspektywy malarza, który dopiero od niedawna ma umiejętności, żeby coś zawalczyć w takim konkursie, więc możliwe, że jestem przewrażliwionymi. ;) Może bardziej doświadczonym malarzom się już takie zabawy znudziły, mi jednak ciągle na tym zależy. Mam nadzieje, że nie tylko mi ;)
-Muk-

Post by -Muk- »

Przepraszam z kolejnego posta ale dotarła do mnie całkiem ciekawa informacja. Informacja pochodzi z całkiem pewnych źródeł (chociaż osobiście sądzę, ze wszystko się może zmienić o 180 stopni). Mianowicie GD ma się odbyć w październiku podczas PGA w Poznaniu. Dla mnie bomba, ciekawe co z tego wyjdzie. :)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Golden Demon w Polsce

Post by Slawol »

Jeśli tylko tak będzie, to do Poznania mam żabi skok, w porównaniu z Warszawą :D Mam nadzieję, że tak pozostanie :D

Pozdrawiam
Sławol
Galharen

Post by Galharen »

Też mam nadzieję,że organizatorzy postawią na Poznań :)
Image
Kotlet_Schabowy

Post by Kotlet_Schabowy »

Dla mnie z kolei październik to bardzo niedobry termin. :(
elvers

Post by elvers »

Cześć:) Czy wiadomo już coś o tegorocznym Golden Demonie??
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

heh Przeczytałam post Matta i w pełni się z nim zgadzam. GD to nie tylko konkurs, tylko jak to ludziom wbić do głowy? Impreza integracyjna w Warszawie była extra i takich spotkań trzeba nam jak najwięcej, ale wielu ludzi ją zlało :(
Muk też ma po części rację pisząc, że Polska nie jest taka biedna w malarzy figurkowych ... tylko że na konkursie pojawiło się ich 2/5? a pracę oddała 1/5. Kalkulacje z palca wyssane, ale przykro patrzeć na ludzi przychodzący z pracami i ich nie wystawiających.
Ludzie sobie chyba nie zdają sprawy, że znajomości i współpraca to jest ta łatwiejsza droga do coraz to bycia lepszym. Wystawiasz pracę i prosisz o komentarze. Dostajesz rady i opinię innych, a przy odrobinie szczęścia umawiasz się na wspólne malowanie, albo siadasz i malujesz, dzieląc się doświadczeniem :)
Tylko wielu malarzy ma klapki na oczach i myśli, wyłącznie o konkursie i szansach w rywalizacji :P
Jak by myśl o imprezowaniu nie była fajniejsza ... :twisted:

Poznań? Czemu nie. Choć do imprezy jeszcze szmat czasu i wszystko może się jeszcze 15x zmienić :D no i na to liczę, bo o czym będziemy tu plotkować jak za wcześnie padną decyzję? ;)
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

podpisuje sie pod powyzszym postem.. Ci co nie chcieli przyjsc na spotkanie przed polskim GD niech tylo zaluja ;) zobaczenie tylu fajnych prac + mozliwosc porozmawiania o nich z ich autorami to byl naprawde wieeeeelki kopniak i motywacja do malowania :) dla mnie nie jest az tak bardzo wazne gdzie bedzie (jesli bedzie) najblizsza impreza GD Pl.. bo i tak ma zamiar sie tam zjawic..byleby przyjechalo jak najwiecej malarzy.. jakby nie patrzec to nasze swieto :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
elvers

Post by elvers »

Cześć. Czy wiadomo już coś więcej o Polskim Golden Demonie 2008? Kiedy się odbędzie, gdzie i gdzie się rezerwuje wejściówki? NIgdzie na żadnej stronie nic nie ma, a wydaje mi się że GD PL'08 powinien się odbyć :(
Pozdrawiam
Locked