Na 2008 Ci ludzie, ktore odwiedzili Polski GD (Ben, Jeremie, Szwedzi...) napewno by chcieli wrocic, i mysle ze nawet pare innych sie znajdzie... tylko nie wiem, czy im chodzi o GD czy nie... Szwedom napewno...^_^... A Jeremie juz dosyc ma Statuetek... o ile sie nie obrazil 2007...
[PL] Golden Demon w Polsce
- 
				-MattCexwish-
Ogolnie to chodzi o Impreze i o spodkanie ludzi... co znaczy, ze w przypadku nieodbycia sie Polskiego GD (oficialnego...) mozna tez pomyslec o organizaci spodkania malarskiego... pytanie jest czy ludzie sie zjada bez konkursu...
Na 2008 Ci ludzie, ktore odwiedzili Polski GD (Ben, Jeremie, Szwedzi...) napewno by chcieli wrocic, i mysle ze nawet pare innych sie znajdzie... tylko nie wiem, czy im chodzi o GD czy nie... Szwedom napewno...^_^... A Jeremie juz dosyc ma Statuetek... o ile sie nie obrazil 2007... ...
...

Na 2008 Ci ludzie, ktore odwiedzili Polski GD (Ben, Jeremie, Szwedzi...) napewno by chcieli wrocic, i mysle ze nawet pare innych sie znajdzie... tylko nie wiem, czy im chodzi o GD czy nie... Szwedom napewno...^_^... A Jeremie juz dosyc ma Statuetek... o ile sie nie obrazil 2007...
Mimo wszystko ja bym napierał, żeby jednak ten GD sie odbył. spotkanie spotkaniem, ale taki konkurs to bardzo ważna sprawa. 
1. Polsce poniekąd należy się GD, może nie z ekonomicznego punktu widzenia, ale mamy bardzo wielu malarzy, a pora cześć z nich prezentuje umiejętność na światowym poziomie.
2. Konkurs bardzo motywuje ludzi do spotkania.
3. Impreza (przy odpowiedniej organizacji) nie jest tylko zabawa od malarzy dla malarzy. Oficjalne wydarzenie może przyciągnąć zainteresowanie innych ludzi, popularyzując nasze hobby.
4. Może za drugim razem GW potraktuje naszego GD na równi z innymi, jeśli nic nie zrobimy to przez wiele kolejnych lat może w ogóle nie być szansy na polskiego GD.
Mówię to z perspektywy malarza, który dopiero od niedawna ma umiejętności, żeby coś zawalczyć w takim konkursie, więc możliwe, że jestem przewrażliwionymi. Może bardziej doświadczonym malarzom się już takie zabawy znudziły, mi jednak ciągle na tym zależy. Mam nadzieje, że nie tylko mi
 Może bardziej doświadczonym malarzom się już takie zabawy znudziły, mi jednak ciągle na tym zależy. Mam nadzieje, że nie tylko mi 

1. Polsce poniekąd należy się GD, może nie z ekonomicznego punktu widzenia, ale mamy bardzo wielu malarzy, a pora cześć z nich prezentuje umiejętność na światowym poziomie.
2. Konkurs bardzo motywuje ludzi do spotkania.
3. Impreza (przy odpowiedniej organizacji) nie jest tylko zabawa od malarzy dla malarzy. Oficjalne wydarzenie może przyciągnąć zainteresowanie innych ludzi, popularyzując nasze hobby.
4. Może za drugim razem GW potraktuje naszego GD na równi z innymi, jeśli nic nie zrobimy to przez wiele kolejnych lat może w ogóle nie być szansy na polskiego GD.
Mówię to z perspektywy malarza, który dopiero od niedawna ma umiejętności, żeby coś zawalczyć w takim konkursie, więc możliwe, że jestem przewrażliwionymi.
Przepraszam z kolejnego posta ale dotarła do mnie całkiem ciekawa informacja. Informacja pochodzi z całkiem pewnych źródeł (chociaż osobiście sądzę, ze wszystko się może zmienić o 180 stopni). Mianowicie GD ma się odbyć w październiku podczas PGA w Poznaniu. Dla mnie bomba, ciekawe co z tego wyjdzie. 

[PL] Golden Demon w Polsce
Jeśli tylko tak będzie, to do Poznania mam żabi skok, w porównaniu z Warszawą  Mam nadzieję, że tak pozostanie
 Mam nadzieję, że tak pozostanie 
Pozdrawiam
Sławol

Pozdrawiam
Sławol
heh Przeczytałam post Matta i w pełni się z nim zgadzam. GD to nie tylko konkurs, tylko jak to ludziom wbić do głowy? Impreza integracyjna w Warszawie była extra i takich spotkań trzeba nam jak najwięcej, ale wielu ludzi ją zlało  

Muk też ma po części rację pisząc, że Polska nie jest taka biedna w malarzy figurkowych ... tylko że na konkursie pojawiło się ich 2/5? a pracę oddała 1/5. Kalkulacje z palca wyssane, ale przykro patrzeć na ludzi przychodzący z pracami i ich nie wystawiających.
Ludzie sobie chyba nie zdają sprawy, że znajomości i współpraca to jest ta łatwiejsza droga do coraz to bycia lepszym. Wystawiasz pracę i prosisz o komentarze. Dostajesz rady i opinię innych, a przy odrobinie szczęścia umawiasz się na wspólne malowanie, albo siadasz i malujesz, dzieląc się doświadczeniem
Tylko wielu malarzy ma klapki na oczach i myśli, wyłącznie o konkursie i szansach w rywalizacji
Jak by myśl o imprezowaniu nie była fajniejsza ...
Poznań? Czemu nie. Choć do imprezy jeszcze szmat czasu i wszystko może się jeszcze 15x zmienić no i na to liczę, bo o czym będziemy tu plotkować jak za wcześnie padną decyzję?
 no i na to liczę, bo o czym będziemy tu plotkować jak za wcześnie padną decyzję? 

Muk też ma po części rację pisząc, że Polska nie jest taka biedna w malarzy figurkowych ... tylko że na konkursie pojawiło się ich 2/5? a pracę oddała 1/5. Kalkulacje z palca wyssane, ale przykro patrzeć na ludzi przychodzący z pracami i ich nie wystawiających.
Ludzie sobie chyba nie zdają sprawy, że znajomości i współpraca to jest ta łatwiejsza droga do coraz to bycia lepszym. Wystawiasz pracę i prosisz o komentarze. Dostajesz rady i opinię innych, a przy odrobinie szczęścia umawiasz się na wspólne malowanie, albo siadasz i malujesz, dzieląc się doświadczeniem
Tylko wielu malarzy ma klapki na oczach i myśli, wyłącznie o konkursie i szansach w rywalizacji
Jak by myśl o imprezowaniu nie była fajniejsza ...
Poznań? Czemu nie. Choć do imprezy jeszcze szmat czasu i wszystko może się jeszcze 15x zmienić
podpisuje sie pod powyzszym postem.. Ci co nie chcieli przyjsc na spotkanie przed polskim GD niech tylo zaluja  zobaczenie tylu fajnych prac + mozliwosc porozmawiania o nich  z ich autorami to byl naprawde wieeeeelki kopniak i motywacja do malowania
 zobaczenie tylu fajnych prac + mozliwosc porozmawiania o nich  z ich autorami to byl naprawde wieeeeelki kopniak i motywacja do malowania  dla mnie nie jest az tak bardzo wazne gdzie bedzie (jesli bedzie) najblizsza impreza GD Pl.. bo i tak ma zamiar sie tam zjawic..byleby przyjechalo jak najwiecej malarzy.. jakby nie patrzec to nasze swieto
 dla mnie nie jest az tak bardzo wazne gdzie bedzie (jesli bedzie) najblizsza impreza GD Pl.. bo i tak ma zamiar sie tam zjawic..byleby przyjechalo jak najwiecej malarzy.. jakby nie patrzec to nasze swieto 

Stop competing with others. Start competing with yourself.

- 
				elvers