Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Oraz coś z mojego lotra. Click to see full-sized image
Mahud warriorzy z plujkami, malowane tylko i wyłącznie do gry. Zrobię im pustynne podstawki. Dość szybko się z nimi uwinąłem około 1,5h na łebka. Brązowego nie widać, nie wiem czemu.
Pozdrawiam, dzięki za ewentualne opinie.
Witam! Finalna wersja figurki. Do zrobienia jeszcze tylko podstawka. Zasypałem Was taką ilością wipów że nie wiem czy ktoś tutaj cokolwiek innego napisze niż przedtem. Rozjaśniłem armora do skull whita.
... i bardzo dobrze. tylko na szyi zamiast gładkiego rozjaśnienia wyszła taka plama białego.
podoba mi się rozjaśnienie na głowie i nogach - widać że dobrze załapałeś jak pomóc temu modelowi wyglądać efektownie
sznurki na sztandarze są niedbałe, niestaranne i nieczytelne. podobnie złoty orzeł za pięścią - ale on się mniej rzuca w oczy. nity na tabliczce "Kantor" zlewają się z tabliczką (stopiły się w boju?)
podstawka bardzo słaba. przynajmniej wyczyść krawędź podstawki.
Żeby się usprawiedliwić za podstawkę powiem tylko że prawdziwa wersja jest dużo, dużo lepsza lecz niestety model jest przyklejony do tej i teraz wolę nie ryzykować odrywaniem go Sznurki rozjaśnię w takim razie, orzeł jak dla mnie mógłby zostać ale też coś z nim pokombinuje.
Pozdrawiam, dzięki
domaluj zakonczenia tych sznurkow, bo tak dobrze pomalowana figurka nie moze sobie pozwolic na takie niedociagniecie jak nie pomalowany element i dodałbym bliki na klejnotach bo tego w nich brakuje wedlug mnie
A ja Ci sprzedam prosty patent na schludne metaliki(Cos Ty tam porobil na rurach od sztandaru? ) Malujesz na czarnym podkladzie chainmailem i na to kontrolowany wash( taki zeby osadzil sie w miejscach gdzie ma byc ciemniej) ze smokey inka , teraz hwak turquise i na koniec krawedzie mithrilem.
Ale musze Ci powiedziec Gildor ze [FAJNIE] idziesz do przodu!Gratuluje!
Dzięki Wam! Co do metalików to chciałem sprawić aby były takie zielonkawe jak patyna a do tego niebieskawe troszkę. Nie wyszło w 100% tak jak chciałem ale ujdą. Ten Turkusowy ink jest fajny keidyś widziałem odzdział swordmenów malowany na taki odcień, muszę się w niego zaopatrzyć.
Pozdrawiam
No proszę i rozjaśniony. Lepiej jest zdecydowanie!
Powinieneś przede wszystkim pracować nad estetyką malowania ... wystarczy, że będziesz myślał o tym, żeby robić staranne pociągnięcia, a efekty same się pojawią.
Tylko sztandar jest moim zdaniem zbyt ciemny.
Potrzeba mu gdzieś jaśniejszych wstawek, żeby nie był niezauważalny.
No ta podstawka jest fuuuuuuuuj:!: Umiałeś to naprawić?