czyli Umpociny ???Umpa i jego wypociny...
[PL] Umpa i jego wypociny...
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Umpa i jego wypociny...
Tak Maru można tak na to patrzeć
Taki mały up i siadam do mazania a póki co to proszę bardzo.
Click to see full-sized image
Taki mały up i siadam do mazania a póki co to proszę bardzo.
Click to see full-sized imageRe: [PL] Umpa i jego wypociny...
Mnie osobiście podobają się jej "krągłości" zarówno te z przodu jak i z tyłu. Niezłe malowanie - rozjaśnienia. dobra robota :devil:
Włosy jeszcze nieskończone?
Włosy jeszcze nieskończone?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
podoba mi sie bardzo dobor kolorow
tylko malowanie oczu nie bardzo mi pasuje :/ chyba je za mocno podkreśliłeś/obrysowales
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Tak włosy broń i czarne elementy to ciągle wip 
-
maciejrusztyn
Twarz mi sie nie podoba... jakaś taka wystraszona?
Coś w tym jest... im dłużej patrze tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że oczy sa zbyt ludzkie...
ad oczy
w malowaniu "studyjnym" Angel Giraldes zrobił jej małe oczka (takie skośne ) i na dodatek świecące
u ciebie wyszły Mangowe i jeszcze z zezem (powiększ fotke to zobaczysz że żrenice sa - za małe i pionowe - w ludzkim oku jeśli nie ma wytrzeszczu to tęczówka zajmuje więcej miejsca )
reszta:
górna część korpusu miodzio (ręka trzymająca karabin i klatka piersiowa
od pasa w dół jeszcze nie - zmień sobie fotki na BW i zobaczysz całe połacie płaskości w miejscu gdzie powinien być cień albo właśnie połysk (np pod pośladkami - jest linia sugerująca kształt takowych ale potem one same nie zacieniają nóg jak powinny ,noga w okolicach kolana i kostki , no i noga ktora jest w cieniu - skoro jest w cieniu to dlaczego tak samo jasna jak ta w pół cieniu ??
)
podziwiam cierpliwość do gładkiego malowania
.. tylko nie poprawiaj cienia pod kolanem - tam jest idealnie ! (i właśnie tego brakuje pod pośladkami - tam jest za jasno - jasno powinno sie robić dopiero w połowie kabury )
co do fotek - jeszcze trzeba je wyostrzyć o 10 % ~ 15% ~
w malowaniu "studyjnym" Angel Giraldes zrobił jej małe oczka (takie skośne ) i na dodatek świecące
u ciebie wyszły Mangowe i jeszcze z zezem (powiększ fotke to zobaczysz że żrenice sa - za małe i pionowe - w ludzkim oku jeśli nie ma wytrzeszczu to tęczówka zajmuje więcej miejsca )
reszta:
górna część korpusu miodzio (ręka trzymająca karabin i klatka piersiowa
od pasa w dół jeszcze nie - zmień sobie fotki na BW i zobaczysz całe połacie płaskości w miejscu gdzie powinien być cień albo właśnie połysk (np pod pośladkami - jest linia sugerująca kształt takowych ale potem one same nie zacieniają nóg jak powinny ,noga w okolicach kolana i kostki , no i noga ktora jest w cieniu - skoro jest w cieniu to dlaczego tak samo jasna jak ta w pół cieniu ??
podziwiam cierpliwość do gładkiego malowania
.. tylko nie poprawiaj cienia pod kolanem - tam jest idealnie ! (i właśnie tego brakuje pod pośladkami - tam jest za jasno - jasno powinno sie robić dopiero w połowie kabury )
co do fotek - jeszcze trzeba je wyostrzyć o 10 % ~ 15% ~
Hej dzięki za wyczerpujące komentarze. Jak tylko dyńka przestanie mnie trynić to siadam do poparwek.
Co do oczu to chciałem żeby patrzyła się w lewika (na fotce w prawo) ale chyba błysk w oku wyszedł mi za duży
No nic łykam tabletkę i siadam do mazania bo mi nic z założenia, że dziś ją skończe nie wyjdzie...
Co do oczu to chciałem żeby patrzyła się w lewika (na fotce w prawo) ale chyba błysk w oku wyszedł mi za duży
No nic łykam tabletkę i siadam do mazania bo mi nic z założenia, że dziś ją skończe nie wyjdzie...
a wiem o co z okiem chodziło - to bardzo fajny manewr - zupełnie ci nie wyszedł