Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Chyba fotka jest z dość niefortunnego kierunku robiona, bo może nie do końca być wiadomo co to za poza. A co do prawej nogi to wydaje mi się że nie jest źle - taka pozycja po mocnym zamachnięciu mieczem jest chyba ok?
przemo wrote:A co do prawej nogi to wydaje mi się że nie jest źle - taka pozycja po mocnym zamachnięciu mieczem jest chyba ok?
chyba jest zlamana
moze to kat zdjecia, moze to moj wiek, ale probuje wlasnie ustawic noge zgieta tak w kolanie, ze stopa na plask na podlozu... i nijak mi to nie wychodzi.
No ja mniej więcej jakoś tak stanąłem jak sobie pozowałem Może trochę jednak przesadziłem
A co do motywacji do rzeźbienia to jakoś tak po prostu - wciągnęło mnie i zaczęło dawać kupę frajdy, chyba nawet więcej niż malowanie w którym byłem to tej pory zakochany
jako ze na studiach mialem anatomie i troszke pamietam to rowniez stwierdzam, ze ta poza jest zupelnie nie mozliwa z punktu widzenia anatomicznego, no chyba, ze delikwent ma rozerwane więzadła a torebke stawową zmienioną na gumowy balon.
Pomądrze się troche...
Staw kolanowy jest skomplikowany, ale w uproszczeniu wyglada to tak, ze dwie kosci połaczone sa ruchomym mechanizmem, ktory okolony jest mazią stawowa, ktora zmniejsza tarcie, to jest zamkniete w powiezi stawowej (czy jakos tak), a to w torebce stawowej, do tego dochodza wiezadła roznego rodzaju no i łąkotki. Ni cholery nie da sie tego w ten sposob wygiąc nie sprawiajac sobie bólu.
Taka pozycja była by mozliwa gdybys skrecił noge od uda do podudzia do wewnetrznej strony, a skrecenie, które obecnie jest wykonane przez kolano powinno byc wykonywane przez staw skokowy, który ma duzo wiekszy zakres ruchu niż staw kolanowy.
Jesli cos pomylilem to prosze o sprostowanie, bo pisałem to co pamietam z pierwszego roku.
Wrzucę troszkę fotek żebyście nie myśleli, że już nie lepię
Fotki robiłem na szybko z ręki ale chyba widać rzeźbę. Praca jeszcze nie skończona: brakuje squigowi zębów, goblinowi prawej dłoni w której będzie ta dzidka. Wyrównam jeszcze troszkę pancerz na klacie goblina, dodam może kilka nitów i poprawię podeszwy - których i tak nie widać na fotkach A mieczyk będzie wisiał u boku.
Jak się Wam podoba? Niektórzy już widzieli go na Falkonie - tyle że miał tam byle jakie zęby i rączkę robioną na szybko żeby tylko zdążyć na konkurs.
Goblin spoko, squig ma jakąś taką ....nie wiem, ludzką? twarz...nie wiem czy tylko mi się tak wydaje ale może to wina braku uzębienia jeszcze.
Aa, i mieczyk taki jakiś sflaczały.
Pzdr!
To co wyżej, squig wygląda za ludzko. Była kiedyś taka baja: https://www.youtube.com/watch?v=otXC_i_ObQg , z tego co pamiętam to jest tam sporo pomysłów na oryginalne squigi.
Mieczyk zflaczały? Chodzi o to że krzywa rękojeść? On jest w pochwie jakby kto się pytał, i w ogóle to jest szabla - dlatego zagięta.
Co do squiga to jest inny niż ten GWsowski. Ale czy za bardzo ludzki? Hmm, a widzieliście oryginalne concept arty do Warhammera?
Zrobiłem mu właśnie takie policzki jak na grafice - to chyba jest ten element upodabniający do twarzy człowieka. Chciałem żeby squig był chociaż trochę inny niż te które wszędzie się widuje.